NRK Meny
Normal

Arsenal må reise seg: - Vi må bevise at vi kan

Arsenal og Arsène Wenger er under hardt press foran kveldens Mesterliga-kamp mot Bayern München.

Jack Wilshire fortviler over tapet mot Blackburn

Jack Wilshere etter 1-0 tapet mot Blackburn på Emirates Stadium i FA Cupen.

Foto: GLYN KIRK / Afp

FØLG ARSENAL - BAYERN MÜNCHEN 20.45

Arsenal gikk på en smell da de tapte 1-0 mot Championship-laget Blackburn i FA-cupen i helga. Skal Arsenal sikre seg et godt utgangspunkt mot Bayern München i Mesterligaen, må det engelske laget heve seg kraftig.

– Hvis vi synes synd på oss selv, vil det være helt feil. Vi har en stor kamp på tirsdag og vi må bevise at vi kan reise oss igjen, sa Wenger på pressekonferansen etter Blackburn-kampen.

Arsene Wenger

Arsène Wenger håper Arsenal kan reise seg og snu den vonde trenden mot Bayern München.

Foto: PHILIP BROWN / Reuters

Arsenals første motstander etter fadesen mot Blackburn lørdag, kunne knapt vært verre.

Samtidig er anledningen for å reise kjerringa desto bedre når de møter Bayern München tirsdag kveld.

– Det er en god mulighet til å vise at vi har karakter og at vi er menn som kan slåss for hverandre, sa Wenger på samme pressekonferanse.

Boateng ute

– Det er en perfekt anledning til å reise seg, men samtidig har det vært så mange fadeser for Arsenal denne sesongen. Bayern München kommer ikke til å ta lett på oppgaven. Den tankegangen eksisterer ikke hos Bayern, sier Viasats fotballekspert Jan Åge Fjørtoft til NRK.no.

Et usikkerhetsmoment for Bayern foran kampen, er at midtstopper Jerome Boateng må stå over med karantene. Holger Badstuber er også ute med skade.

Det betyr at 35 år gamle Daniel van Buyten tar plass ved siden av Dante i midtforsvaret og må opp mot lynhurtige Theo Walcott.

– Arsenal hører hjemme blant de beste lagene i Europa. De har et enormt potensiale og offensive, veldig gode individuelle spillere og et bra lag, sier Daniel van Buyten til AP.

– Uovervinnelige

Jan Åge Fjørtoft

Jan Åge Fjørtoft har stor tro på Bayern München.

Foto: Viasat

Arsène Wenger uttalte før helgen at Arsenal er gode nok til å vinne hele Mesterligaen. Jan Åge Fjørtoft mener Arsenal ikke har noen sjanse mot det tyske storlaget som kun har tapt én kamp i Bundesligaen denne sesongen.

– Bayern München er så å si uovervinnelig denne sesongen. I ligaen har de kun sluppet inn ett bortemål og da er det snakk om et lag mange ser på som best offensivt, påpeker Fjørtoft.

Han mener dette er den enkleste kampen å forutsi resultatet på av kampene i åttendelsfinalene.

– Normalt sett er dette en klassiker, men Bayern vinner denne. Samtidig kan alt skje i Champions League, men for meg er Bayern München soleklare favoritter mot Arsenal, sier Fjørtoft.

– Vil vinne alt

Bayern München har opparbeidet seg et solid forsprang på 15 poeng ned til Borussia Dortmund etter 22 kamper i Bundesligaen. De har ikke sluppet opp på gasspedalen av den grunn.

– Bayern München-trener Jupp Heynckes vil vinne alt. Han har derfor stilt med toppet lag til hver kamp, uavhengig av hvilken turnering det er, sier Vebjørn Buen, som kommenterer Bundesligaen på Eurosport til NRK.no.

Buen er sikker på at Bayern vil sikre seg et godt resultat i London.

– Jeg tror ikke Bayern vinner, men jeg tror de får med seg et bortemål. Bayern vil nok ha ballen mye, men Arsenal er gode på kontringer. Jeg tror det blir en komfortabel seier til Bayern over to kamper, sier Buen.

Luksusproblem

Arjen Robben er misfornøyd ned spilletiden i Bayern Munchen.

Arjen Robben er misfornøyd med spilletiden i Bayern Munchen.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

I de siste kampene har Robben måttet finne seg i å starte en del på benken, og har uttrykt sin misnøye med spilletiden sin den siste tiden.

– Jeg er misfornøyd. Jeg ønsker å spille mer, og jeg håper å få starte mot Arsenal. Det er en stor kamp og jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal få spille, sa Robben til tysk Sky, etter forrige Bundesliga-kamp, der Robben kom inn fra benken og scoret.

Også Mario Gomez som scoret 26 mål på 30 kamper i 2011/2012-sesongen, har slitt med lite spilletid denne sesongen.

Kun to kamper har tyskeren startet. Og så lenge hans erstatter Mario Mandzukic presterer, blir det vanskelig for Gomez å spille seg inn på laget. Mandzuckic har scoret 15 mål på 19 kamper denne sesongen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.