NRK Meny
Normal

Årets første seier for Hønefoss

Lars Lafton og Hønefoss leverte en god andre omgang og vant fortjent oppgjøret mot Sarpsborg 08.

Lars Lafton
Foto: Oddleif Løset / NRK

Både Hønefoss og Sarpsborg var på jakt etter årets første seier, men det var Hønefoss som kunne juble etter dagens oppgjør. Ole Bjørn Sundgots menn fikk en tung start, men hevet seg utover i kampen og vant til slutt fortjent 3-1.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Frisk start

Sarpsborg tok føringen fra start av og dominerte store deler av første omgang. De raske kantene Jon Andre Fredriksen og Ole Jørgen Halvorsen skapte problemer for Hønefoss-forsvaret og østfold-laget spilte seg til flere gode muligheter.

Derfor var det ikke ufortjent at Martin Wiig sendte gjestene i ledelsen etter litt over halvspilt første omgang. Øyvind Hoås stusset sin spissmakker fri i bakrommet og Wiig var iskald alene med keeper.

Store protester

Utover i første omgang kom hjemmelaget mer med i kampen og en frisk Kamal Saaliti spilte seg etter hvert til flere muligheter. Saaliti var også innvolvert i reduseringen til Hønefoss, men det var linjedommeren som kom i fokus på scoringen.

Saaliti ble spilt fri i bakrommet og han la uselvisk inn til sin spissmakker Lars Lafton, som enkelt satte ballen inn i det åpne målet. Sarpsborg-spillerne protesterte vilt mot linjedommeren og mente at Saaliti var i offside før scoringen. Det kunne virke som om Sarpsborg hadde god grunn til å protestere, men det eneste de oppnådde med det var et gult kort på midtstopper Kjell Andre Thu.

Giftig spissduo

Utover i andre omgang tok Hønefoss mer og mer over, og laget avgjorde

Kamal Saaliti

Kamal Saliti leverte en god kamp mot Sarpsborg.

Foto: Andersen, Ståle / SCANPIX

kampen halvveis ut i andre omgang med to raske scoringer. Spissduoen Saaliti og Lafton skapte problemer for Sarpsborg-forsvaret ved flere anledninger og duoen stod bak både 2-1 og 3-1 med hver sin scoring.

Sarpsborg spilte seg til et par brukbare muligheter i andre omgang, men de hadde lite å stille opp med utover i kampen. De ble løpende mye i mellom og midtbanen til Hønefoss, anført av en god Umaru Bangura, hadde full kontroll i andre omgang.

Sarpsborg har fortsatt til gode å ta tre poeng i år og har også til gode å ta tre poeng borte mot Hønefoss.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia