Andersen siktet for dokumentfalsk

Oslo-politiet har formelt siktet Fredrikstad-direktør Morgan Andersen for dokumentfalsk i forbindelse med John Obi Mikels overgang til Chelsea.

Morgan Andersen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det bekrefter Andersens advokat,  Cato Schiøtz, overfor NRK.

- Denne innstillingen ble kjent for meg på fredag og jeg har snakket med Andersen flere ganger siden. Han stiller seg uforstående til dette og skjønner ikke at Shittus forklaring er lagt så ensidig til grunn, sier Schiøtz til NRK.

 Saken ble fredag oversendt til Statsadvokatene i Oslo. De skal nå avgjøre om det blir tatt ut tiltale mot Andersen.

Forfalsket signatur

Mikels advokater leverte inn en anmeldelse av Andersen i november 2005.

Hvis dette skulle bli en straffesak så tror jeg Morgan Andersen vil se den i møte uten å frykte den. Da vil man få alle sakens fakta på bordet og det tror jeg ikke er mot hans vilje.

Advokat Cato Schiøtz / NRK

Det ble hevdet at Andersen, som da var direktør i Lyn, hadde forfalsket en signatur for å vise at nigerianeren var Lyn Oslos eiendom.

Anmeldelsen ble trukket tilbake etter at Mikels overgang til Chelsea gikk i orden. Politiet fortsatte likevel å etterforske saken.

 

Kritiserer politiet

Morgan Andersens forsvarer, Cato Schiøtz, vil nå sende et svar til Statsadvokaten.

- Jeg vil be statsadvokaten om å få en frist for å påpeke det jeg mener er klare feil og mangler ved etterforskningen. Det vil jeg gjøre i løpet av sommerferien, sier han til NRK.

Advokaten mener at forklaringen til Schiøtz er tillagt for mye vekt i saken.

- Jeg tror at denne etterforskningen har vært ensidig. Jeg tror at man har lagt agent Shittus forklaring til grunn. Jeg mener at Shittu har en svært begrenset troverdighet og jeg tror at den anmeldelsen som foreligger mot Shittu burde vært behandlet på en helt annen måte, sier Cato Schiøtz.

 

 

Fotballnyheter