NRK Meny
Normal

Mancini: – Suarez er årets spiller

Manchester City-manager Roberto Mancini (48) er ikke i tvil - utestengte Luis Suarez (26) er årets spiller i Premier League.

Mancini om Suarez

Roberto Mancini fikk se laget sitt ta en komfortabel seier mot West Ham lørdag. Etter kampen var han mest opptatt av Luis Suarez.

Foto: Alex Livesey / Getty Images

Kampfakta: Manchester City - West Ham 2-1

Den karismatiske managerens valg er kontroversielt med tanke på forrige helgs store snakkis - da Liverpool-spissen satte tennene i Chelsea-back Branislav Ivanovic.

Den smått barbariske handlingen har fått kraftig etterspill, og urugyaneren er utestengt i 10 kamper av det engelske fotballforbundet.

Straffen betyr at Liverpool-angriperen ikke får spille de resterende fire serierundene. I tillegg må han også stå over de første seks kampene neste sesong.

– Skal man drepe ham for det?

Suarez biter Ivanovic

Bildet som har gått verden rundt: Luis Suarez bet Branislav Ivanovic i høyrearmen under søndagens kamp i Premier League.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Mancini mener imidlertid at episoden ikke kan overskygge Suarez' enestående sesong, der han har levert 23 seriemål og vært spydspissen i et Liverpool-lag som har slitt med å leve opp til gammel storhet.

– Han gjorde en feil, og sa unnskyld til alle etterpå. Skal man drepe ham for det?, sier Mancini om Suarez, ifølge BBC.

Suarez er én av seks spillere som kan stikke av med prisen som årets spiller i Premier League.

De øvrige kandidatene er Tottenhams Gareth Bale, Manchester United-spillerne Robin van Persie og Michael Carrick, samt Eden Hazard og Juan Mata fra Chelsea.

– Jeg kjenner ikke Suarez personlig, men jeg kjenner ham som spiller og i år har han vært den beste i Premier League, sier Mancini.

– Han har fått sin straff. Ferdig snakket, avslutter manageren.

Nasri og Agüero lekte seg

City-manageren stod på sidelinjen under dagens City-kamp, der de lyseblå tok en solid seier mot middelshavsfareren West Ham.

Kampen var 28 minutter gammel da City tok ledelsen. Samir Nasri dro seg ned på venstrekanten, spilte vegg med David Silva, før han la inn til Agüero som plasserte ballen mellom beina på West Ham-keeper Jussi Jäskeläinen.

Yaya Touré og Samir Nasri

Yaya Touré scoret sitt 20. mål for Manchester City - og for et mål det var.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Det var sjuende gang at Nasri la målgivende pasning til City-spissen. Ingen andre City-spillere har mottatt målgivende pasning fra Nasri mer enn to ganger, ifølge statistikktjenesten Infostrada.

Perle fra Touré

West Ham hadde flere store muligheter til å utlikne i sluttminuttene, men i stedet var det City, som nok må nøye seg med sølvmedalje i Premier League i år, som økte ledelsen.

Yaya Touré har ikke hatt en like dominerende sesong som i fjor, men lørdagens perlescoring ga prov på at ivorianeren fortsatt vet hvor målet står.

Fra 20 meters hold brant han til med venstrebeinet, og ballen fant veien helt oppe i Jäskeläinens høyre kryss. En drømmescoring.

– I dag fortjente vi å score langt flere mål. Vi kunne ha scoret fire, fem eller seks mål i dag, sa Roberto Mancini etter kampen.

City så ut til å holde nullen, men tre minutter på overtid pyntet Andy Carroll på resultatet med en fin scoring. Den hårfagre engelskmannen mottok ballen på brystet, før han banket den i mål mellom beina på Joe Hart.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.