Tor Hogne Aarøy: – Har veldig lyst til å spille for AaFK igjen

Den tidligere AaFK-spissen Tor Hogne Aarøy (35) har flyttet hjem fra profftilværelsen i Japan, og ønsker nå å avslutte karrieren i gamleklubben.

Aalesunds Tor Hogne Aarøy

Dette har Tor Hogne Aarøy lyst til å oppleve igjen – å juble for scoring med gamleklubben AaFK sin logo på brystet.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

– Det er ingen andre klubber enn AaFK som er aktuelle for meg i Norge. Jeg vil spille på toppnivå, og jeg har veldig lyst til å returnere til AaFK, sier Tor Hogne Aarøy til NRK.

To år har gått siden spisskjempen fra Spjelkavik avsluttet sin tiårige karriere i Aalesund Fotballklubb, og signerte for japanske Jef United i landets nest øverste divisjon.

Etter en lovende start med to mål i en av de første treningskampene, gikk det etter hvert tråere for den 204 cm høye ålesunderen. 6 mål på 27 kamper ble den totale fasiten, og nå har Aarøy tatt med seg familien og flyttet hjem til Ålesund.

Klar til dyst

– Jeg har hatt en veldig fin tid i Japan, der jeg har opplevd mye og fått lærdom for livet. Det har vært et helt annet miljø med en veldig forskjellig kultur, men hele familien har trivdes godt, sier han.

Selv om oppholdet i byen Chiba var bra, er Aarøy klar på at det er avgjørende å få spilletid når man reiser helt til den fjerne østen for å spille fotball. Når treneren heller valgte å la ham varme benken, ble det naturlig for familien Aarøy å vende nesa hjemover ved kontraktsslutt.

Nå er Tor Hogne klar for nye oppgaver på fotballbanen. Selv om han fyller 36 år den 20. mars, føler han ennå at han har kraft i kroppen til å skåre enda flere mål.

Saken fortsetter under bildet

Tor Hogne Aarøy

Tor Hogne Aarøy i kjent positur – i hodeduell med én eller flere spillere.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Utvikling

– Jeg føler meg godt trent, og håper jeg har utviklet meg i Japan-tiden. Jeg satser på å spille på toppnivå et år til, sier Aarøy.

Han har fulgt godt med på AaFK i de to årene han har bodd utenlands. Som den lokale gutten har er, har han registrert at mange av innbyggerne i Ålesund er misfornøyde med lagets innsats i 2012-sesongen.

11. plass og tap mot Sandefjord i 4. runde av cupen smaker ikke like godt som 4. plass i serien (2010) og cupgull, slik fasiten ble da Tor Hogne bidro til å slå naborival Molde på Ullevaal i 2009.

Saken fortsetter under bildet

Tor Hogne Aarøy

Kanskje blir det et par oppgjør til for Tor Hogne Aarøy med naborivalen Molde, slik som her. T.v. Magne Hoseth og Vegard Forren.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Resultatene teller

– Hva må til for å gjenreise entusiasmen rundt laget?

– Det er mange som gjør en kjempejobb i og rundt klubben, men det er først og fremst resultater som er utslagsgivende. Hvis man klarer å vinne kamper så vil entusiasmen, som har vært i byen såpass lenge, vokse igjen, sier Aarøy.

– Og da snakker jeg kanskje med en tometersspiss som kunne tenkt seg å være med og vinne disse kampene?

– Hehe, joda, jeg må innrømme at jeg har veldig lyst til å spille for AaFK. Likevel – nå har ikke noen i klubben snakket med meg om dette, så jeg kan ikke gå rundt og tenke på spill for gamleklubben.

Vurderingssak

Tor Hogne Aarøy og Trond Fredriksen jubler etter seier over Molde.

Tor Hogne Aarøy jubler med lagkamerat Glenn Roberts etter cupseieren mot Molde i 2009.

Foto: Josefsen, Jon-Michael, Jon-Michael Josefsen / Scanpix

Rett før jul fikk Kjetil Rekdal sparken i AaFK. Aarøy rakk å få med seg to sesonger under "Reka" sin ledelse. Tor Hogne sier han ikke har noen kommentar til hverken klubbens håndtering av situasjonen, eller hvilken trenertype AaFK nå kan trenge.

– De som sitter i klubben må se på hvordan de to siste årene har vært, og finne ut om de vil ha endringer, eller fortsette i det samme sporet. Uansett har jeg vært vekkreist i to år nå, og kjenner ikke nyervervingene i spillerstallen.

Hvis Tor Hogne får ønsket om kontrakt oppfylt, kan han få sjansen til å gjøre seg husvarm igjen.

Det lyktes ikke NRK å få tak i klubbdirektør Henrik Hoff tirsdag kveld, men NRK vet at tometersspissen Sander Post må selges dersom det skal være aktuelt å tilby Aarøy kontrakt.

Fotballnyheter