AaFK: – Hønefoss-kampen går som normalt

Arrangementssjef Øyvind Vebenstad lover at søndagens kamp mot Hønefoss går som normalt – så lenge værmeldingene stemmer.

Color Line Stadion

Et 15 cm tykt snølag dekker gressmatta på AaFKs arena i Ålesund.

Foto: Øyvind Vebenstad

– Er det én ting man aldri kan være 100 prosent sikker på, så er det været. Så lenge det ikke brygger opp til orkan, skal vi få stadion klar til kampen mot Hønefoss, sier Vebenstad.

Søndag kl. 18.00 spiller AaFK hjemme mot Hønefoss i årets tredje serierunde.

40 mann i sving

Slutten av mars og starten på april måned var preget av svært fint vær, og utsikter til full vår. Lørdag våknet man likevel opp til snøkaos flere steder i Norge – deriblant Møre og Romsdal.

Øyvind Vebenstad

Arrangementssjef Øyvind Vebenstad sier de gjør alt for å få stadion klar til kamp.

Foto: Arild Pettersen / NRK

Kl. 14.55 kunne arrangementssjef Øyvind Vebenstad melde om hvitkledde tribuner og et 15 cm tykt snølag på kunstgresset.

Det tilsvarer 250 lastebillass med snø, og disse må naturlig nok kjøres vekk før lagene kan innta banen. Anlegget har undervarme, men den vil ikke klare å smelte vekk massene på kun ett døgn.

Dermed må arbeidet gjøres manuelt, men den utfordringen tar mannskapene på strak arm.

– Vi har 40 mann i sving på tribunene, og kjører brøytebil på gressmatten. I tillegg må vi kanskje håndmåke tribunene igjen i morgen, sier Vebenstad.

Arbeidsglede

Ubeleilig snøkaos til tross – Vebenstad frykter ikke litt snødryss før kamp.

– Det er mye arbeid med å få stadion kampklar, men er det noe vi i AaFK kan, så er det å jobbe. Vi har et veldig bra anlegg og en god stab tilgjengelig, så dette skal vi få i orden, sier Vebenstad.

Ifølge værmeldingene skal det slutte å snø lørdag ettermiddag.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Ni utbryterklubber får kjempebøter

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med bøter, melder NTB.

  Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa.

  I tillegg ilegges de en bot som skal tilsvare fem prosent av inntektene etter én sesong med europacupkamper. Uefa legger til at de aksepterer unnskyldningen etter at de forsøkte å starte sin egen superliga. De ni klubbene har sagt ja til å være en del av Uefas turneringssystem framover.

  De risikere ytterligere bøter på opp til 150 millioner euro om de gjør nye forsøk på å bryte ut.

  Ifølge en pressemelding fra Uefa, har de ni klubbene akseptert disse betingelsene.

  Tre klubber risikerter imidlertid enda tøffere sanksjoner. Det gjelder klubbene Juventus, Barcelona og Real Madrid. Trioen har ikke gitt opp planene om en framtidig Super League i europeisk fotball. Saken mot disse klubbene sendes videre til Uefas disiplinærkomité.

  nZptWNhyI8s
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Haaland usikker før toppkamp

  Det er lite sannsynlig at Erling Braut Haaland spiller Borussia Dortmunds viktige hjemmekamp mot RB Leipzig lørdag, skriver Kicker. Ifølge NTB var ikke storscoreren fra Jæren var ikke å se under Dortmunds siste treningsøkt. Kicker mener det er et klart tegn på at Haaland uteblir fra helgens toppoppgjør mot Alexander Sørloths lag i Bundesliga.

  En lårskade har satt 20-åringen tilbake den siste tiden. Dortmund må vinne for å holde liv i mesterligahåpet.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / Reuters
 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål.

  Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell.

  Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United