NRK Meny
Normal

Tjærnås henrykt etter Atléticos overkjøring: – Har aldri sett maken

Lars Tjærnås har sjelden sett et lag spille bedre enn Atlético Madrid gjorde da de slo Barcelona ut av mesterligaen.

Spain Soccer Champions League

Hjemmepublikummet hyllet Atlético-spillerne, som er klare for semifinale i mesterligaen for første gang siden 1974.

Laster innhold, vennligst vent..

– Et historisk høydepunkt, slår Tjærnås fast.

Spain Soccer Champions League Lionel Messi

Selv ikke Lionel Messi kunne sikre avansement for Barcelona.

Foto: Andres Kudacki / Ap

FBL-EUR-C1-ATLETICO-BARCELONA

Koke ble mathvinner for Atlético Madrid.

Foto: DANI POZO / Afp

Tjærnås

Lars Tjærnås sier han aldri har sett Atlético Madrid bedre enn i dag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Fotballkommentatoren i C More er over seg av begeistring etter å ha sett Atlético Madrid gå seirende ut av det helspanske oppgjøret. De er dermed klare for semifinalene i mesterligaen på bekostning av Barcelonas stjernegalleri.

– Jeg ser Atlético Madrid ofte, men har aldri sett dem treffe så til de grader med timing og tenning som i dag, sier Tjærnås.

Felt av sin egen oppskrift

Han mener hjemmelaget felte «storebror» Barcelona med den samme oppskriften storlaget har benyttet seg av selv.

– De ga Barcelona intensitetssjokk. Husk på at de som fikk dette intensitetssjokket er de som er vant til å gi akkurat det til alle andre. Nå gikk det rett og slett altfor fort for dem, og hver gang de fikk ballen ble de regelrett overfalt, sier Tjærnås.

Det har blitt snakket om et mulig tronskifte i La Liga en stund. Atlético Madrid har imponert også i den hjemlige ligaen, som de leder foran Real Madrid og nettopp Barcelona.

De to sistnevnte har byttet på å vinne de siste årene, men nå seiler Atlético opp som et tredje superlag fra Spania.

Barcelona ble regelrett overkjørt i begynnelsen av kampen. Tre stolpetreff og en scoring var utbyttet for hjemmelaget de første 20 minuttene.

– Jeg tror nesten ikke jeg har sett maken i de noen og tusen kampene jeg har sett i mitt liv, sier Tjærnås.

– Fortjent

Innimellom alle Atlético-sjansene kom Lionel Messi til et par store muligheter for Barcelona, men han var ikke på sitt skarpeste og traff ikke målet.

– Vi la ned enormt mye arbeid i disse kampene, løp veldig mye, spilte slik vi ønsket og vant i mine øyne veldig fortjent, sier Koke til Canal Plus.

Allerede fem minutter ut i kampen scoret han målet som gjør at Atlético for første gang siden 1974 er klar for semifinale i den gjeveste europacupen.

– Atlético gjorde det meste ut av de første 15-20 minuttene. Etter det var vi på høye og fortjente uavgjort. Vi misbrukte sjanser vi vanligvis setter, sa Barcelona-spiller Xavi.

Har mindre ressurser

Neymar hadde den største sjansen til å score bortemålet som ville gitt ekstraomganger, men Barcelona fikk ikke sin sjuende strake semifinale i mesterligaen. Nå er det Atléticos tur.

– Grovt sett kan du si at det er to ting som gjør at man vinner i fotball, og det er intensitet eller ferdigheter. Atlético har en kombinasjon av disse to nå som er utrolig imponerende, sier Tjærnås.

Han peker på at Atlético får til dette selv om de ikke er i nærheten av å ha like store ressurser som Real Madrid og Barcelona.

– De har ikke det, og har man ikke ressurser må man erstatte det med enorm kompetanse. Treneren har skapt en homogen gruppe nesten uten svake punkter, og alle virker innstilte på å ta drittjobbene for hverandre. Det gjør at Atlético akkurat nå er ekstremt vanskelige å spille mot, fastslår Tjærnås.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.