Scheie om Neymars herjinger: – Teknikken er som tatt ut av læreboka

Neymar har måttet tåle kritikk for både måltørke og angivelig dårlige lagspilleregenskaper etter overgangen til Barcelona. I prøve-VM har han svart med storspill som kan få de fleste til å måpe. Se video her!

Santos Junior Neymar har scoret i begge kampene Brasil har har spilt så langt i prøve-VM. I første runde spilte Brasil mot Japan og Neymar scorte det første målet. I andre runde vant Brasil 2-0 over Mexico, og Neymar scorte det første og hadde målgivende pasning på det andre målet.

SE VIDEO: Neymar er i superform, og har vist det til det fulle under prøve-VM i Brasil. Her kan du blant annet se scoringene hans mot Japan og Mexico!

Arne Scheie

NRKs fotballkommentator Arne Scheie er imponert over stortalentet Neymar.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix
– Neymar er i superform nå, etter en liten periode hvor han ikke har vært fullt så god. Teknikken han har vist over to kamper nå er som tatt ut av læreboka. Det er bare å se og lære, sier NRKs mangeårige fotballkommentator Arne Scheie.

Brasil har herjet på hjemmebane under prøve-VM, hvor de først rundspilte Japan til 3-0 og deretter slo Mexico 2-1 onsdag kveld. I spissen for de imponerende resultatene har supertalentet Neymar stått.

  • I videoen over har vi samlet noen av Neymar-høydepunktene fra cupen så langt!

– Viser seg som en ekte lagspiller

21-åringen ble nylig klar for Barcelona, etter ha å blitt omtalt som den neste store fotballstjernen i flere år.

Men etter overgangen har Neymar måttet tåle kritikk for en lengre måltørke og spekulasjoner rundt hvorvidt han er en god nok lagspiller til å passe inn på Barcelona.

Scheie mener imidlertid innsatsen i prøve-VM feier kritikken til sides. Etter ti kamper på rad uten scoring har angriperen nå scoret i begge landskampene, i tillegg til å stå for assists og regissere de fleste store sjansene Brasil har hatt.

– Bare se på det Neymar gjør før 2-1-scoringen mot Mexico. Først finter han seg forbi to forsvarsspillere, og får egentlig nok plass til å gå på for skudd selv. Veldig mange ville skutt selv der, men Neymar velger likevel å sende ballen videre til Jo, som er enda bedre plassert. Han viste seg som en ekte lagspiller der, sier Scheie.

Må legge på seg

Neymar fikk nylig beskjed fra Barcelona om å legge på seg. Brasilianeren veier bare 64,5 kilo fordelt på 174 centimeter, og han mangler trolig noen kilo muskler for å optimalisere sine sjanser.

Scheie er enig i at Neymar har godt av litt ekstra kjøtt på beina før han tar fatt på sin første sesong i Spania, hvor nivået er noe høyere enn i Brasil.

– Han er litt spinkel, ja, og bør nok ha litt til for å tåle tøffe dueller enda bedre, mener han.

Scheie er ikke i tvil om at Neymar vil passe inn i Barcelona, og spår at unggutten vil befeste sin posisjon som en av verdens beste fotballspillere dersom han klarer å etablere seg i klubben.

– Det blir utrolig spennende å følge med ham videre, både i Confederation Cup og i Barcelona. Han kommer til å få enda bedre spillere rundt seg i Spania, og sannsynligvis blomstre enda mer, sier Scheie.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp