NRK Meny
Normal

Disse United-skandalene våkner Moyes opp til

Problemene står i kø for David Moyes: The Guardian melder at flere av spillerne tviler på manageren etter mange svake resultater, mens The Sun maler forsiden med krigstyper etter Chris Smallings «jägerbomb-skandale».

FBL-ENG-LCUP-SUNDERLAND-MAN UTD

David Moyes har gått på tre strake tap med Manchester United, og nå begynner misnøyen å bre seg i United-garderoben. Det melder The Guardian.

Foto: Ian MacNicol / Afp

David Moyes og Manchester United får kjørt seg i de britiske tabloidene om dagen. Onsdag kveld meldte The Guardian at skotten mangler tillit blant flere av spillerne.

Torsdag morgen våkner David Moyes opp til en ny skandale: The Sun fronter nemlig avisforsiden med et bilde av Manchester United-forsvarer Chris Smalling utkledd som en selvmordsbomber.

Smalling tok på seg en «bombevest» da han og kjæresten arrangerte en privat utkledningsfest i hjemmet deres i Manchester. Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at bildet ble lekket på nettet onsdag kveld.

– Om bildet er reelt, burde Smalling få sparken med en gang, skriver programleder Piers Morgan på Twitter.

I vesten hadde Smalling blant annet festet flere flasker med Jägermeister og energidrikken Red Bull.

Smalling legger seg nå flat og sier at han ikke var utkledd som en selvmordsbomber, men som drinken Jägerbomb, bestående av nettopp Jägermeister og Red Bull.

– Smalling kledde seg ut i et kostyme med tomme Jägermeister-flasker og bokser med Red Bull rundt brystet. Det var et forsøk på å være morsom. I ettertid ser han at det var lite gjennomtenkt. Han mente ikke å skade noen, og Chris beklager hvis noen føler seg krenket, skriver spillerens rådgivere i en pressemelding.

Laster Twitter-innhold

– Mister United-garderoben

Denne skandalen kommer nå i tillegg til The Guardians oppslag på intern misfornøyde med David Moyes. Avisen melder at flere av spillerne er usikre på om skotten er den rette mannen til å styre Manchester United.

Det er liten tvil om at skotten har hatt en tøff start som manager Manchester United. På 31 Premier League-kamper står han med 18 seire, seks uavgjort og syv tap.

Medberegnet alle turneringer står United med tre strake tap.

The Guardian, som er kjent for å være velinformert britisk avis, nevner flere punkter i artikkelen som tyder på at Moyes begynner å miste United-garderoben.

Avisen skriver blant annet at flere av spillerne sperret opp øynene da Moyes valgte å ta med seg deler av støtteapparatet sitt fra Everton da han ble ansatt som manager i Manchester-klubben.

Samtidig valgte skotten å kaste ut det eksisterende støtteapparatet som bestod av René Meulensteen, Mike Phelan og Eric Steele.

Private diskusjoner

Britain Soccer Premier League Patrice Evra

Patrice Evra skal være spillerne som er lite fornøyd med David Moyes.

Foto: Jon Super / Ap

En del av United-garderoben skjønte lite av denne beslutningen ettersom trenerne hadde vært med i mange suksessfulle år på Old Trafford. Beslutningen skapte ifølge The Guardians kilder irritasjon og private diskusjoner mellom spillerne.

De røde ligger for øyeblikket hele 11 poeng bak serieleder Arsenal, og det kan dermed se tøft med tanke på Premier League-tittelen. Avisen avslører også at flere spillere begynner å tvile på at laget er bra nok for å kvalifisere seg til mesterligaen.

Etter Sunderland-tapet ble Danny Welbeck den første til å uttrykke bekymring for å ikke klare å bli topp fire Premier League. Det er nemlig de fire øverste i ligaen som kvalifiserer seg for mesterligaen.

– Jeg forstår hvorfor fansen er bekymret. Vi ikke i nærheten av mesterligaplassene for øyeblikket. Vi må finne tilbake formen, og vinne de neste kampene, sa spissen.

Skulle ikke Moyes' mannskap klare denne oppgaven, blir det i så fall første gang siden 1995-96-sesongen at mesterligaen spilles uten Manchester United.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FBL-ENG-PR-MAN UTD-TOTTENHAM 170617849

Danny Welbeck har funnet nettmaskene flere ganger i år, men han er lite fornøyd med lagets prestasjoner.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Evra lite fornøyd

Problemene stopper imidlertid ikke der, ifølge avisens kilder:

Da David Moyes ble ansatt i Manchester-klubben brukte han også mye tid på å hente sin tidligere elev Leighton Baines til Old Trafford. Men Everton ville ikke gi slipp på landslagsspilleren sin, og Moyes måtte i midten av september gi opp forsøket med å få Baines til sin nye klubb.

Men Moyes iherdige forsøk på å erstatte Patrice Evra skal ikke ha blitt tatt godt imot blant spillerne – mye på grunn av at franskmannen er en populær mann i garderoben.

Evra – er i likhet med Nemanja Vidic – på utgående kontrakt, og skal nå vurdere mulighetene sine.

– Vet ikke hvorfor dette skjer

Swansea gjester Old Trafford i neste kamp, og helgen etter venter Chelsea på Stamford Bridge. Nå vil Welbeck glemme tapene og gjøre alt for å vinne de neste kampene.

– Jeg vet ikke hvorfor dette skjer. Vi var mestere forrige sesong, og vi vet at spillet vårt ikke har vært godt nok. Dette er en ny opplevelse for oss alle, men nå må vi bare se videre mot neste kamp, sier han og legger til:

– Det er over 10 år siden United tapte tre kamper på rad, så vi vet at vi må snu det rundt og vinne den neste kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.