Hopp til innhold

Disse United-skandalene våkner Moyes opp til

Problemene står i kø for David Moyes: The Guardian melder at flere av spillerne tviler på manageren etter mange svake resultater, mens The Sun maler forsiden med krigstyper etter Chris Smallings «jägerbomb-skandale».

FBL-ENG-LCUP-SUNDERLAND-MAN UTD

David Moyes har gått på tre strake tap med Manchester United, og nå begynner misnøyen å bre seg i United-garderoben. Det melder The Guardian.

Foto: Ian MacNicol / Afp

David Moyes og Manchester United får kjørt seg i de britiske tabloidene om dagen. Onsdag kveld meldte The Guardian at skotten mangler tillit blant flere av spillerne.

Torsdag morgen våkner David Moyes opp til en ny skandale: The Sun fronter nemlig avisforsiden med et bilde av Manchester United-forsvarer Chris Smalling utkledd som en selvmordsbomber.

Smalling tok på seg en «bombevest» da han og kjæresten arrangerte en privat utkledningsfest i hjemmet deres i Manchester. Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at bildet ble lekket på nettet onsdag kveld.

– Om bildet er reelt, burde Smalling få sparken med en gang, skriver programleder Piers Morgan på Twitter.

I vesten hadde Smalling blant annet festet flere flasker med Jägermeister og energidrikken Red Bull.

Smalling legger seg nå flat og sier at han ikke var utkledd som en selvmordsbomber, men som drinken Jägerbomb, bestående av nettopp Jägermeister og Red Bull.

– Smalling kledde seg ut i et kostyme med tomme Jägermeister-flasker og bokser med Red Bull rundt brystet. Det var et forsøk på å være morsom. I ettertid ser han at det var lite gjennomtenkt. Han mente ikke å skade noen, og Chris beklager hvis noen føler seg krenket, skriver spillerens rådgivere i en pressemelding.

Laster Twitter-innhold

– Mister United-garderoben

Denne skandalen kommer nå i tillegg til The Guardians oppslag på intern misfornøyde med David Moyes. Avisen melder at flere av spillerne er usikre på om skotten er den rette mannen til å styre Manchester United.

Det er liten tvil om at skotten har hatt en tøff start som manager Manchester United. På 31 Premier League-kamper står han med 18 seire, seks uavgjort og syv tap.

Medberegnet alle turneringer står United med tre strake tap.

The Guardian, som er kjent for å være velinformert britisk avis, nevner flere punkter i artikkelen som tyder på at Moyes begynner å miste United-garderoben.

Avisen skriver blant annet at flere av spillerne sperret opp øynene da Moyes valgte å ta med seg deler av støtteapparatet sitt fra Everton da han ble ansatt som manager i Manchester-klubben.

Samtidig valgte skotten å kaste ut det eksisterende støtteapparatet som bestod av René Meulensteen, Mike Phelan og Eric Steele.

Private diskusjoner

Britain Soccer Premier League Patrice Evra

Patrice Evra skal være spillerne som er lite fornøyd med David Moyes.

Foto: Jon Super / Ap

En del av United-garderoben skjønte lite av denne beslutningen ettersom trenerne hadde vært med i mange suksessfulle år på Old Trafford. Beslutningen skapte ifølge The Guardians kilder irritasjon og private diskusjoner mellom spillerne.

De røde ligger for øyeblikket hele 11 poeng bak serieleder Arsenal, og det kan dermed se tøft med tanke på Premier League-tittelen. Avisen avslører også at flere spillere begynner å tvile på at laget er bra nok for å kvalifisere seg til mesterligaen.

Etter Sunderland-tapet ble Danny Welbeck den første til å uttrykke bekymring for å ikke klare å bli topp fire Premier League. Det er nemlig de fire øverste i ligaen som kvalifiserer seg for mesterligaen.

– Jeg forstår hvorfor fansen er bekymret. Vi ikke i nærheten av mesterligaplassene for øyeblikket. Vi må finne tilbake formen, og vinne de neste kampene, sa spissen.

Skulle ikke Moyes' mannskap klare denne oppgaven, blir det i så fall første gang siden 1995-96-sesongen at mesterligaen spilles uten Manchester United.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FBL-ENG-PR-MAN UTD-TOTTENHAM 170617849

Danny Welbeck har funnet nettmaskene flere ganger i år, men han er lite fornøyd med lagets prestasjoner.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Evra lite fornøyd

Problemene stopper imidlertid ikke der, ifølge avisens kilder:

Da David Moyes ble ansatt i Manchester-klubben brukte han også mye tid på å hente sin tidligere elev Leighton Baines til Old Trafford. Men Everton ville ikke gi slipp på landslagsspilleren sin, og Moyes måtte i midten av september gi opp forsøket med å få Baines til sin nye klubb.

Men Moyes iherdige forsøk på å erstatte Patrice Evra skal ikke ha blitt tatt godt imot blant spillerne – mye på grunn av at franskmannen er en populær mann i garderoben.

Evra – er i likhet med Nemanja Vidic – på utgående kontrakt, og skal nå vurdere mulighetene sine.

– Vet ikke hvorfor dette skjer

Swansea gjester Old Trafford i neste kamp, og helgen etter venter Chelsea på Stamford Bridge. Nå vil Welbeck glemme tapene og gjøre alt for å vinne de neste kampene.

– Jeg vet ikke hvorfor dette skjer. Vi var mestere forrige sesong, og vi vet at spillet vårt ikke har vært godt nok. Dette er en ny opplevelse for oss alle, men nå må vi bare se videre mot neste kamp, sier han og legger til:

– Det er over 10 år siden United tapte tre kamper på rad, så vi vet at vi må snu det rundt og vinne den neste kampen.

Fotball

 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Sju personer straffet for Vinicius-hets

  Sju personer har fått bøter og er utestengt fra spanske fotballstadioner for rasisme mot Real Madrid-spiller Vinicius Junior, melder Spanias regjering.

  I januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne Real Madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot Atlético Madrid.

  Sammen med dokken hang et banner med teksten «Madrid hater Real». I mai ble fire personer pågrepet for episoden, og mandag fikk de straffen. De fikk 700.000 kroner hver i bot og får ikke tre inn på spanske fotballstadioner på to år.

  Tre personer fikk også straffen sin for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Vinicius i kampen mot Valencia i mai. De må ut med 60.000 kroner i bot og utestenges i ett år. Valencia har tidligere ytret at de selv vil utestenge dem på livstid. (NTB)

  Soccer Racism
  Foto: Tuane Fernandes / AP
 • Flaskekaster utestengt fra Nadderud stadion ut året

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med den mindreårige tilskueren og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tilskueren en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Haavis Roma tapte cupfinalen 0–1 – Juventus avgjorde tre minutter på overtid

  Emilie Haavi og Sophie Roman Haugs Roma måtte se håpet om cupgull ryke da Barbara Bonansea sikret 1-0-seier for Juventus tre minutter på overtid.

  Roma klarte seg imidlertid langt bedre enn da de tapte 2–5 i sesongens siste seriekamp forrige uke. Lagene møttes også i fjorårets cupfinale, da Juventus også gikk seirende ut.

  Hovedstadsklubben holdt lenge unna for Juventus angrepsfotball, og så ut til å klare seg hele veien til ekstraomganger, men i det 93. spilleminutt fikk Bonansea endelig hull på byllen og sikret med det cupgullet.

  Roma vant imidlertid sin første Serie A-tittel denne sesongen etter de slo Fiorentina 2–1 i slutten av april.

  (©NTB)

  Emilie Haavi
  Foto: NTB
 • Barmen snakket på seg rødt kort – da slo Brann tilbake

  AaFK tok en uventet ledelse, mot spillets gang, i første omgang i Eliteserierunden mot Brann søndag.

  For gjestene dominerte spillet de første 45 minuttene. Like etter hvilen fikk de lønn for strevet da Aalesunds Alexander Munksgaard forårsaket straffespark ved å felle bortelagets Frederik Børsting. Sivert Heltne Nilsen satte ballen sikkert i venstre hjørne.

  Få minutter senere pådro hjemmelagets Kristoffer Barmen seg sitt første gule kort da han kom sent og hardt inn i en takling.

  Flere sjanser bød seg for begge lag, før Barmen reagerte verbalt på en dommeravgjørelse som nesten sendte Brann i ledelsen.

  Dommeren ga den tidligere Brann-spilleren hans andre gule kort for dagen, denne gangen for munnbruk. Med det var hjemmelaget en mann mindre på banen.

  Det utnyttet Brann og tidligere Aafk-spiller Niklas Castro, som sendte bortelaget i ledelsen etter 80 minutter.

  10 minutter senere satte Ulrik Mathisen punktum for kampen med Branns tredje mål.

  Det endte 3–1 i Ålesund, og hjemmelaget beholder plassen som tabelljumbo.

  Kristoffer Barmen får rødt kort av dommer Marius Hansen Grøtta under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB