NRK Meny
Normal

Paul Scholes: – Liverpool kan vinne mesterligaen

Den tidligere Manchester United-stjernen Paul Scholes mener Liverpool kan overraske mange i årets mesterliga.

Mario Balotelli og Steven Gerrard jubler

Mario Balotelli og Steven Gerrard er klare for mesterligafotball i Liverpool. Nå tror Paul Scholes at klubben kan være en utfordrer til tittelen.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Det har gått fem år siden det ble spilt mesterligafotball på Anfield, og et sulteforet hjemmepublikum får et gjensyn med det gjeveste innen europeisk klubbfotball tirsdag kveld.

Liverpool har vunnet turneringen fem ganger, og Paul Scholes mener at klubben nå kan være med å kjempe om sin sjette tittel.

– Liverpool er «the dark horse» i årets konkurranse, sier Scholes ifølge nyhetsbyrået AFP.

Scholes jobber nå som ekspert i BT og ITV. Han mener det er flere faktorer som gjør at klubben som havnet på andreplass i fjorårets Premier League kan stå igjen som uventede vinnere av mesterligaen.

– Anfield et fiendtlig sted

Paul Scholes

Paul Scholes tror Liverpool kan overraske mange i årets mesterliga.

Foto: NEIL HALL / Reuters

Først og fremst er det hjemmebanefordelen og publikummet den tidligere midtbanespilleren trekker frem.

– Den store fordelen laget har er hjemmepublikummet. Anfield er alltid et fiendtlig sted å dra til. Dette er noe som for eksempel Manchester City mangler, sier Scholes.

Paul Scholes var selv en del av mange rivaloppgjør mellom Liverpool og Manchester United og kjenner godt til det han beskriver som fiendtlig atmosfære på hjemmebanen til Liverpool.

Scholes, som vant mesterligaen i 2008 mener klubbens trener skal ha en stor del av æren for at Liverpool nå er en utfordrer til mesterligaen igjen.

– Brendan Rodgers har gjort et fantastisk arbeid. Måten laget hans spiller på er spennende å se på og spillerne ser ut til å ha tro på det han gjør. Jeg tror de kommer til å gjøre det bra med de spillerne de har, sier Scholes, som tror savnet av Luis Suárez kan lindres av en nyervervelse:

– Han (Suarez) er en enorm spiller, men ikke glem at de har signert Balotelli som kan avgjøre kamper også, om han har dagen, avslutter Scholes.

Mesterligadebutanten

Det er kanskje ikke den mest kjente motstanderen som åpner ballet når Liverpool igjen entrer den største scenen i klubbfotball.

Bulgarske Ludogorets ble stiftet i 2001 er debutanter i mesterligaen denne sesongen. De kom seg til åttedelsfinalen i Europaligaen forrige sesong, men etter å ha vunnet serien er laget nå klart for mesterligaen.

Laget som ble kjøpt av en multimillionær i 2010 har hatt en kometkarriere siden den gang. Laget rykket opp til det øverste nivået i bulgarsk liga året etter og har siden den gang vunnet ligaen hver sesong.

Nå venter en ny utfordring for Ludogorets. Mesterligaeventyret begynner på Anfield tirsdag kveld. I tillegg venter regjerende mester Real Madrid og sveitsiske Basel.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.