– Har svart på Pelés tiltale

Allerede før finalen mot Spania, mener landslagssjef Luiz Felipe Scolari at Brasil har motbevist påstandene fra legenden Pelé.

Luiz Felipe Scolari

Luiz Felipe Scolari peker ut kursen for Brasils spillere. I natt skal de vinne prøve-VM. Neste sommer skal de vinne VM.

Foto: Andre Penner / Ap

Neste sommer arrangerer Brasil fotball-VM. Natt til mandag – norsk tid – spilles finalen i prøvemesterslapet Confederations Cup. Der møtes vertsnasjonen Brasil og regjerende verdensmester Spania.

Den kampen bør Brasil vinne for å vise at legenden Pelé tok feil da han før prøve-VM uttalte at dagens brasilianske landslag ikke har de kvalitetene som trengs for å slå de beste lagene i verden.

Men landslagssjef Scolari mener de allerede har svart på Pelés tiltale – og vel så det.

– Jeg mener miljøet i laget har blitt mye bedre siden vi startet oppkjøringen til denne turneringen. Det er ikke lett å være samlet i 30 dager, sa Scolari på en pressekonferanse før finalen.

Vil gjenvinne troverdigheten

Han mener nå Brasil er så sterke at det ikke er noen grunn til å se på Spania som favoritter i finalen.

– Jeg ser ikke på Spania som favoritter. De har hatt nesten det samme laget og vunnet mange titler de siste seks årene, og det kan være en fordel. Men vi har noe viktig i Brasil, og det er lysten til å gjenvinne vår troverdighet overfor fansen, poengterte Scolari.

Brasil er blitt verdensmestere i fotball fem ganger. Men sist det skjedde var i 2002, og det betyr at fotballgale brasilianere begynner å bli veldig utålmodige.

Men det er ikke nok å vinne. I Brasil skal det vinnes med stil. Og ikke alle er like tilfreds med måten Scolari, som for øvrig også var landslagssjef i 2002, ønsker at laget skal framstå på. Scolari har ikke lagt skjul på at nøkkelen til suksess ligger i et mer kompakt og disiplinert forsvarsspill.

– Noen liker det, andre liker det ikke

– Noen liker det, andre liker det ikke. Men jeg må sørge for at motstanderne våre møter et sterkt lag. Vi må spille på den måten vi har gjort i denne turneringen og treningskampene mot Englnad og Frankrike, da han ble konfrontert med spillestilen under pressekonferansen i Rio.

I natt går han for seier. Og ingen skal være i tvil om hvilket signal Brasil ønsker å sende ut.

– Vi vil formidle et klart budskap om at vi er på rett vei mot VM-tittelen i 2014, sa Brasil-sjefen.

(NRK/Reuters)

Fotball

 • Glapp viktige poeng

  Fulham på 18. plass måtte dele poenga mot Crystal Palace lørdag.

  Lagene gikk til pause uten å ha skapt en eneste sjanse. Både Crystal Palace og Fulham framsto som om de hadde mer å tape enn å vinne.

  Etter pausen skrudde imidlertid Fulham opp tempoet og skapte flere gode muligheter, og klubbens danske kaptein Joachim Andersen var involvert i flere av dem.

  Kampens største sjanse gikk imidlertid til Josh Maja etter flott forarbeid av Ruben Loftus-Cheek. Mål ble det ikke. Like etter fikk samme mann nok en sjanse fra bare seks meter, men den fikk Palace-keeper Vicente Guaita avverget.

  Josh Maja
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Schalke sparket sin tredje trener

  Den tyske fotballklubben Schalke er i desperat poengnød. Søndag sparket de treneren Christian Gross etter at han kun hadde stått ved roret i to måneder. Det er den tredje treneren som er blitt sparket på bare fem måneder.

  Gross fikk fyken etter lørdagens 1-5-tap mot Stuttgart. Klubben ligger på bunnen av tabellen i tysk Bundesliga med elleve runder igjen av sesongen.

  Christian Gross
  Foto: Sebastian Gollnow / AP
 • Ødegaard bidro til sterk seier

  Martin Ødegaard ble byttet inn like før pause og bidro offensivt da Arsenal tok en meget solid 3-1-seier mot Leicester i Premier League søndag.

  Hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter sju minutter etter et lekkert soloraid signer Youri Tielemans, før David Luiz utliknet med pannebrasken.

  Wilfred Ndidi lagde straffe med hånden, og da gikk Arsenal enkelt opp i ledelsen med en kontrollert straffe fra Alexandre Lacazette.

  Ødegaard var mannen som satte i gang angrepet der Pépe sørget for en sikker 3-1-seier.

  Resultatet løftet Arsenal til 9.-plass i Premier League og satte skikkelig fyr på topp fire-striden.

  Martin Ødegaard mot Leicester
  Foto: TIM KEETON / Reuters
 • Celtic slo tilbake

  Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi i Celtic kunne juble for 1-0-seier over Aberdeen etter trenerbyttet tidligere i uken.

  Ajer startet som vanlig som midtstopper for Celtic i lørdagens kamp. «Moi» startet på benken, men ble byttet inn etter drøyt en time.

  Seieren kom i den første kampen under den nye hovedtreneren John Kennedy. Neil Lennon forlot sjefsstolen i klubben i en skuffende sesong der Celtic må se byrival Rangers vinne ligaen med overlegen margin.

  Scottish Cup - Celtic v Heart of Midlothian
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB