NRK Meny
Normal

– Har svart på Pelés tiltale

Allerede før finalen mot Spania, mener landslagssjef Luiz Felipe Scolari at Brasil har motbevist påstandene fra legenden Pelé.

Luiz Felipe Scolari

Luiz Felipe Scolari peker ut kursen for Brasils spillere. I natt skal de vinne prøve-VM. Neste sommer skal de vinne VM.

Foto: Andre Penner / Ap

Neste sommer arrangerer Brasil fotball-VM. Natt til mandag – norsk tid – spilles finalen i prøvemesterslapet Confederations Cup. Der møtes vertsnasjonen Brasil og regjerende verdensmester Spania.

Den kampen bør Brasil vinne for å vise at legenden Pelé tok feil da han før prøve-VM uttalte at dagens brasilianske landslag ikke har de kvalitetene som trengs for å slå de beste lagene i verden.

Men landslagssjef Scolari mener de allerede har svart på Pelés tiltale – og vel så det.

– Jeg mener miljøet i laget har blitt mye bedre siden vi startet oppkjøringen til denne turneringen. Det er ikke lett å være samlet i 30 dager, sa Scolari på en pressekonferanse før finalen.

Vil gjenvinne troverdigheten

Han mener nå Brasil er så sterke at det ikke er noen grunn til å se på Spania som favoritter i finalen.

– Jeg ser ikke på Spania som favoritter. De har hatt nesten det samme laget og vunnet mange titler de siste seks årene, og det kan være en fordel. Men vi har noe viktig i Brasil, og det er lysten til å gjenvinne vår troverdighet overfor fansen, poengterte Scolari.

Brasil er blitt verdensmestere i fotball fem ganger. Men sist det skjedde var i 2002, og det betyr at fotballgale brasilianere begynner å bli veldig utålmodige.

Men det er ikke nok å vinne. I Brasil skal det vinnes med stil. Og ikke alle er like tilfreds med måten Scolari, som for øvrig også var landslagssjef i 2002, ønsker at laget skal framstå på. Scolari har ikke lagt skjul på at nøkkelen til suksess ligger i et mer kompakt og disiplinert forsvarsspill.

– Noen liker det, andre liker det ikke

– Noen liker det, andre liker det ikke. Men jeg må sørge for at motstanderne våre møter et sterkt lag. Vi må spille på den måten vi har gjort i denne turneringen og treningskampene mot Englnad og Frankrike, da han ble konfrontert med spillestilen under pressekonferansen i Rio.

I natt går han for seier. Og ingen skal være i tvil om hvilket signal Brasil ønsker å sende ut.

– Vi vil formidle et klart budskap om at vi er på rett vei mot VM-tittelen i 2014, sa Brasil-sjefen.

(NRK/Reuters)

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.