– Har aldri sett Ronaldo bedre

Etter sitt 22. hat trick i La Liga, er Cristiano Ronaldo tilbake som klodens beste fotballspiller, mener Norges fremste ekspert på spansk fotball.

Ronaldo

I KANONFORM: Cristiano Ronaldo bøtter inn mål for Real Madrid.

Foto: SERGIO PEREZ / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Ronaldo

GOD KJEMI: Gareth Bale (bak) er ofte nest sist på Cristiano Ronaldos scoringer.

Foto: DIMITAR DILKOFF / Afp

– Jeg har aldri sett en bedre utgave av Cristiano Ronaldo. Han har scoret i samtlige sju seriekamper og han er helt fantastisk, sier Petter Veland, som er La Liga-kommentator for C More.

Søndag scoret 29-åringen tre mål da Real Madrid senket Athletic Bilbao med 5-0 hjemme på Santiago Bernabeu. Han scorer så mange mål at det fort er vanskelig å ha oversikten.

– Tom for ord

Men de enkle fakta viser at portugiseren er suveren toppscorer med 13 mål på sju kamper i La Liga. Det er seks mål foran Barcelonas Neymar (7), og sju mål foran Lionel Messi (6) på tredje.

  • Se hele toppscorerlisten nederst!

– Cristiano Ronaldo scorer nå så mange mål at jeg offisielt er tom for ord. Så det blir bare skriking. 22 hat trick i La Liga, skrev Petter Veland på Twitter etter kampen mot Athletic Club.

Han utdyper overfor NRK.no.

– Målene han scorer kommer jo også på alle mulige måter. Han scorer på straffe, de kommer etter innlegg. Han scorer på cornere som blir slått inn. De kommer både i etablert spill og etter kontring. Han har et repertoar som vi aldri før har sett i La Liga-historien. Fysikken hans er komplett og han har en målrate som vi aldri har sett tidligere, sier Veland.

Ny rekordjakt

Siden han ankom Spania i 2009 har Cristiano Ronaldo scoret 190 mål på 171 seriekamper.

Han er på niende-plass på listen over mestscorende i La Liga, 61 mål bak Telmo Zarra som scoret 251 mål på 15 sesonger for Athletic Bilbao fra 1940 til 1955.

Den rekorden kommer Lionel Messi (249) til å slå i løpet av sesongen.

Men Veland tror Ronaldo har som mål å bli mestscorende gjennom tidene.

– Han kommer ikke til å forlate Real Madrid før han har tatt alle rekorder som er mulige å ta. Det er det som driver ham, og de er innen rekkevidde i løpet av to-tre år. Han ønsker ikke bare å å være best kvalitetsmessig, men også den beste spilleren på papiret og i historiebøkene, seier Veland.

  • Er Ronaldo verdens beste fotballspiller? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

– Revansjelysten

Med 13 seriemål på sju kampar ligg Ronaldo på et skjema til å score 75 mål på de siste 30 kampene. Men Veland mener det er utopi å tro at angriperen vil holde oppe målsnittet på to mål i hver kamp.

– Dersom han har en normal sesong kommer han til å score 40 mål resten av sesongen. Da blir snittet på i overkant av ett mål per kamp. Så får vi ta en opptelling når sesongen er slutt, sier Veland, som mener Portugals tidlige exit i fotball-VM i Brasil er årsaken til at Ronaldo har nådd nye høyder.

– Han er revansjelysten etter å vise seg fram igjen etter et skuffende VM. I tillegg er han skadefri etter at det medisinke apparatet satte foten og ga han tre uker fri før sesongen. Han har spilt ekstremt mange kamper de siste fem sesongene. Mot slutten av forrige sesong var han helt på felgen. Men nå er han tilbake der han skal være, sier Petter Veland.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter