Normal

– Det verste jeg har sett på en fotballbane

Denne sjokkvideoen ryster tyrkisk fotball. Nå risikerer amatørspilleren langvarig fengselsstraff.

Karl-Petter Løken

ALDRI SETT LIGNENDE: NRK-ekspert og tidligere fotballspiller Karl-Petter Løken.

Foto: NRK

De oppsiktsvekkende bildene er blitt omtalt i en rekke internasjonale medier de siste dagene.

Tyrkiske Hürriyet, som har gitt NRK tillatelse til å bruke bildene, skriver at hendelsen skjedde i den lokale amatørkampen mellom Dallicaspor og Nazilli Sanayispor:

  • Kayhan Karakas blir først sparket ned av Mehmet Degirmenci, som får direkte rødt kort.
  • Når Degirmenci får det røde kortet, snur han seg og sparker Karakas igjen med full kraft i ansiktet mens han fortsatt ligger på gresset. Episoden utløser kaos på banen foran hundrevis av tilskuere.

Selv om nedsparkingen skjedde på amatørnivå, har Tyrkias fotballpresident Yildirim Demirören engasjert seg i saken.

– Trodde jeg ble slått med en flaske

Episoden har vært heftig debattert i Tyrkia siden søndag.

– Jeg fikk ikke helt med meg det som skjedde, og trodde jeg ble slått i hodet med en flaske. Den samme spilleren har skadet meg tidligere også, sier Karakas om dramaet, ifølge avisen Milliyet.

Til tross for det blodige sparket, prøvde Karakas å spille videre, skriver Daily Mail.

Karakas var heldig og slapp unna med kun åtte sting i ansiktet. Spilleren, som kom til Dallicaspor fra nettopp Nazilli Sanayispor, sier at episoden ikke skal skade forholdet mellom klubbene.

Dagen etter hendelsen uttalte president Abit Yaz i Nazilli Sanayispor at Degirmenci har fått sparken fra klubben.

Degirmenci har i ettertid beklaget hendelsen overfor spilleren han sparket og den tyrkiske fotballfamilien. Han hevder at Karakas sa stygge ord om hans avdøde mor i forkant av episoden.

– Jeg angrer dypt

– Da klarte jeg ikke å besinne meg og sparket ham. Da dommeren viste det røde kortet, mistet jeg hodet og gjorde noe jeg ikke bør gjøre. Jeg angrer dypt og beklager for dette, sier Degirmenci til NTV Spor.

Han benekter samtidig påstandene om at han skal ha prøvd å skade motstanderen i tidligere oppgjør.

Episoden er imidlertid blitt politianmeldt, og Degirmenci risikerer fengselsstraff på opptil tre år for oppførselen. Tyrkiske medier skriver at saken trolig vil ende med fengselsstraff mellom fire måneder og ett år, fordi Karakas slapp større kirurgiske inngrep etter angrepet.

– Det er det verste jeg har sett på en fotballbane. Du kan se en del slag og spark, og det er ikke bra, men her er det stor fare for at han blir drept. Det er 100 prosent tilsiktet, sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Han mener det eneste rette er å utestenge ham fra fotballen på livstid i tillegg til sivil straff.

– Her er det ikke noen formildende omstendigheter. Jeg vil tippe han får veldig streng straff når forbundet engasjerer seg i saken, sier Løken.

Fotballnyheter