NRK Meny
Normal

– Det er en «underbar» sport

Azar Karadas ble helten og Rikard Norling hyllet idretten da Brann satte seg i førersetet i kampen om kvalifiseringsplassen i Eliteserien.

Karads

FRELSEREN: Azar Karadas doblet ledelsen mot gamle lagkamerater. Her omfavnes han endelig av sine nye.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Brannjubel

JUBEL: Brann-spillerne jubler for Jonas Grønners 1-0-scoring.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Vi kan ikke bli feige, legge oss bakpå og slippe dem inn i kampen. Vi må kjøre på for å få det andre målet, sa Azar Karadas da Brann gikk til pause med ledelsen 1-0.

Og kapteinen tok selv ansvar for å gi Brann det åpningen på andre omgang som han hadde sett for seg. Omgangen var elleve sekunder gammel da Karadas møtte et innlegg fra Birkir Már Sævarsson og satte ballen i mål mot sine gamle lagkamerater.

Og Brann-trener Rikard Norling var både glad og en smule rørt da han ble intervjuet av C More etter kampen.

– Fotball er spenning, det er en underbar sport, fantastisk, sa Norling etter kampen, før han understreket at ingenting er avgjort.

– Vi har ikke klart noenting. Vi har tatt et steg så vi har muligheten til å klare det i den siste kampen, sa Norling.

Gladtreff fra Grønner

Jonas Grønner

1-0: Branns stopper Jonas Grønner stanget inn 1-0 like før pause.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Etter hvert som første omgang skred fram fikk Brann etablert et større og større trykk mot Sogndal, og kjempet seg til flere og flere dødballer. Presisjonen ble bedre og bedre, og etter flere tilløp til sjanser fikk Brann fulltreff like før pause.

Corneren fra høyre ble løftet over hele feltet og der stod midtstopper Jonas Grønner. Han fikk fulltreff på volley, ballen spratt i bakken, opp i motsatt kryss og sendte hjemmepublikummet til himmels.

– Jeg får helt blackout når jeg scorer, så jeg vet ikke hva som skjer. Det var bare så ubeskrivelig deilig når den gikk inn, sa Grønner til C More etter kampen.

Og når Karadas satte inn 2-0 etter pause så det meget bra ut for Brann.

Sogndal reduserte

Brann - Sogndal

KJEMPER: Sogndals Taijo Teniste og Branns Amin Soleiman Askar i eliteseriekampen mellom Brann og Sogndal på Brann stadion søndag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Men Sogndal ga ikke opp. Ulrik Flo fulgte et innlegg fra høyre, tok med seg ballen på hodet og klarte å sette ballen inn bak Piotr Leciejewski i Brann-målet. Dermed var det nok en gang kamp i Bergen.

I perioden som fulgte hadde både Sogndal og og særlig Brann store sjanser, men uten uttelling. Dermed ble det meget spennende avslutningsminutter, men Brann klarte å sikre de tre poengene.

Siden Sandnes Ulf slapp inn to mål på overtid rykker Tom Nordlies menn ned, og dermed står det mellom Brann og Sogndal hvem som tar den siste kvalifiseringskampen.

Siste Eliteserie-runde spilles neste søndag klokka 18.00.

Disse kampene avgjør hvem som tar kvalifiseringsplassen:

Brann møter Haugesund borte.

Sogndal møter Stabæk hjemme.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.