– City skylder Mourinho en takk

LIVERPOOL (NRK.no): José Mourinhos ego er noe av det lokalavisen Manchester Evening News mener hjalp Manchester City til ligagull i år.

SOCCER-ENGLAND/ Manchester City's captain Vincent Kompany celebrates after winning the English Premier League trophy following their soccer match against West Ham United

Manchester City feiret ligagullet ettertrykkelig søndag.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Mourinho speaks during a news conference in Madrid

City skylder Mourinho en takk, skriver Manchester Evening News.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Samme dag som det er ventet at over hundre tusen City-fans kommer til å følge Manchester Citys seiersparade gjennom Manchester, lanserer lokalavisen ti årsaker til at de mener City var best i England i år.

Manchester Evening News følger de to Manchester-lagene svært tett.

1. Manuel Pellegrini

City-managerens evne til å beholde roen trekkes frem som en suksessfaktor.

– Ikke en gang i den gale Premier League-verden mister han kontrollen. Han er en gentleman, skriver avisen som følger de to Manchester-lagene svært tett.
Avisen trekker frem at den 60 år gamle chileneren personlig takket hver enkelt Liverpool-spiller for kampen etter tapet i april.

2. Forsvarsspillet

Den defensive delen av City-laget har hatt en god formutvikling gjennom sesongen og avisen trekker frem forsvarsbauta Martin Demichelis som en av lagets viktigste spillere gjennom sesongen.

3. Sergio Agüero

Spissen som for alltid vil være i City-fansens hjerter etter matchvinnerscoringen i den dramatiske serieavslutningen for to år siden, trekkes også frem som en avgjørende brikke til triumfen i år.

– Selv om argentineren har vært plaget av skader og mistet mange kamper, har hvert eneste mål han har scoret vært uhyre viktig. Uten hans bidrag ville ikke City vunnet ligaen, skriver avisen.

4. Edin Dzeko

Mannen som sto frem i Agüeros skadefravær.

– Når laget har trengt det som mest, har bosnieren stått frem, er dommen fra lokalavisen.

5. Hjemmeformen

17 seire, én uavgjort mot Sunderland og ett tap for Chelsea er en hjemmestatistikk det lukter gull av. Totalt tok City 52 poeng hjemme på City of Manchester Stadium.

Manchester Evening News

Forsiden av Manchester Evening News mandag.

Bare dét ville holdt til en 9. plass i ligaen.

6. Evnen til å snu bortekamper

Etter en svak sesongstart på bortebane slo City sterkt tilbake og tok 30 av de 39 siste poengene de spilte om på bortebane.

7. Nasris scoring mot Sunderland

16. april ledet Sunderland 2-1 sju minutter før slutt, men en sen scoring av Samuel Nasri sørget for uavgjort. Der og da ble ikke Nasris sene utligning viet mye oppmerksomhet, men den skulle vise seg å bli svært avgjørende.

Uten poeng mot Sunderland ville Liverpool ha skaffet seg en solid luke ned til City, i stedet sørget poenget mot Sunderland for at de lyseblå kun var avhengig av én Liverpool-tabbe for å tette luken, og det var nettopp det som skjedde da Gerrard skled og Chelsea vant på Anfield.

8. José Mourinho

Manchester Evening News trekker frem Chelsea-manager José Mourinhos ego og evne til å frustrere motstanderen som mye av årsaken til at Liverpool tapte hjemme mot Chelsea.

Etter 0-2-tapet mistet Liverpool overtaket i tittelkampen og initiativet lå plutselig hos City.

– City skylder ham en takk, skriver avisen.

9. Signeringer

– City har gjort gode spillerkjøp som ble avgjørende for utfallet av årets sesong, skriver avisen og trekker frem Martin Demichelis, Alvaro Negredo, Jesus Navas og Fernandinho som nøkkelspillere denne sesongen.

10. Mål

Til slutt er det ikke til å komme utenom at Citys 102 scoringer over de 38 seriekampene viser kvalitetene som bor i laget – de som til slutt ga dem ligagull nummer to på tre år.

Fotballnyheter