NRK Meny
Normal

– Alt kan skje

Åge Hareides Malmö trenger «bare» å vinne 1-0 mot Red Bull Salzburg for å sikre avansement til mesterligaen, men den tidligere landslagtreneren tar ingenting på forskudd.

Hareide

Åge Hareides Malmö kan ta seg til mesterligaen med seier over Red Bull Salzburg onsdag.

Foto: Conny Sillén / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Onsdag møter Åge Hareides Malmö Red Bull Salzburg i siste runde i kvalifiseringen til mesterligaen. Bortekampen så lenge ut til å ende med 0-2-tap for Hareides gutter, men en sen scoring sikret et betydelig bedre utgangspunkt.

Nå er det i utgangspunktet såre enkelt for de svenske serielederne. Vinner de 1-0, er de i mesterligaen. Hareide er likevel bare en forsiktig optimist.

– I løpet av en kamp kan alt skje når vi «bare» må vinne 1-0, så vi må fokusere på å tette bakover og forsøke å få den 1-0-seieren, sier Hareide til NRK.

Populær

Hareide tok over Malmö rett etter nyttår, og har ikke trengt lang tid på å bli en populær mann blant fansen i Sveriges største klubb.

Etter 21 av 30 serierunder ligger Hareides menn trygt på toppen av den svenske eliteserien, sju poeng foran AIK.

Det er ikke første gang Hareide har suksess som trener i Sverige. I 1999 ble den tidligere landslagssjefen seriemester med Helsingborg. Hareide og Sverige er tydeligvis en bra kombinasjon.

– Det er trivelig. Svenskene er veldig fine gutter å jobbe med, oppsummerer Hareide kort.

Fortsatt sulten

Hareide dro tilbake til Helsingborg i 2012, men var bare trener der i under ett år. Våren 2013 annonserte han at han ga seg som fotballtrener.

– Jeg er lei nomadelivet. Jeg har mange år som trener bak meg og føler det er riktig å gi seg nå, sa Hareide da.

Men så kom tilbudet fra Malmö, og nå sier Hareide at han er like oppsatt på suksess som tidligere.

– Jeg er like sulten på å skape gode lag som jeg var før. I tillegg får du med deg erfaringer på veien, både på godt og vondt. Det tror jeg alle mennesker må gjøre for å bli bedre i sin jobb, sier Hareide til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.