NRK Meny
Normal

– Absolutt mulig å vinne i Moskva

TIL har studert torsdagens motstander nøye.

Steinar Nilsen

TIL-trener Steinar Nilsen har tro på at 'Gutan' kan vinne mot Anzji på torsdag.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

MOSKVA (nrk.no): Onsdag ettermiddag skal TIL trene på Saturn Stadium noen få mil fra Moskva sentrum. Her skal torsdagens kamp mot Anzji spilles.

Og mannen som har ansvaret for å vite mest mulig om Anzji, tror TIL har gode sjanser mot et lag som har spilt 13 ligakamper og to kamper i Europaligaen denne høsten uten å vinne noen av dem. Og som i sommer solgte stjernespillere for rundt milliarden.

– Det kommer til å bli tøft. Og vi er ikke favoritter i Moskva, Men det er absolutt mulig å slå dem. Klarer vi å være godt organisert defensivt og ta vare på overgangsmulighetene – så vil det være gode muligheter for oss å ta med poeng hjem. Både ett og tre, sier trener Lars Petter Andressen, som ble tatt opp i teamet rundt A-laget etter at Steinar Nilsen tok over som sjef.

Se videoreportasje:

Lars Petter Andressen og Steinar Nilsen om kampen på Saturn Stadium i bydelen Ramenskoye knappe fem mil sørøst for Moskva sentrum.

Offensiv Nilsen

TIL har så langt ett poeng i årets Europaliga, etter tap mot Tottenham og uavgjort på hjemmebane mot Sheriff.

Før dagens avreise med charterfly til Moskva gikk Andressen gjennom Anzji sammen med Nilsen og assistenttrener Sigurd Rushfeldt.

Også Nilsen er offensiv før møtet med Anzji.

– Vi går på banen for å vinne matchen, men vi må være god på de tingene vi er veldig bra på, og tøff i det defensive arbeidet, sier Steinar Nilsen.

Nilsen vet at med poeng i Moskva, samtidig som Tottenham slår Sheriff, vil TIL være med i kampen om andreplassen i gruppe K. Ikke minst med seier hjemme mot Anzji om to uker.

Få tilskuere

Steinar Nilsen skal lede Gutan gjennom ei timelang ettermiddagsøkt på Saturn Stadium i bydelen Ramenskoye knappe fem mil sørøst for Moskva sentrum.

Stadion har en kapasitet på 16.500 tilskuere og ble bygd i 1999.

Det er her Anzji må spille sine hjemmekamper i UEFA-sammenheng. Da NRK stakk innom stadion onsdag formiddag, så gresset bra ut. Men temperaturen lå rundt null grader.

– Det kommer neppe mer enn 2.000-3.000 tilskuere mot Tromsø, sier en representant fra Anzji til NRK.

Ifølge representanter fra Anzji kommer klubben til å mangle kjempespissen Lacina Taroré mot Tromsø. Han ble skadet i sist helgs ligakamp.

Heller ikke norske Vadim Demidov vil spille mot Tromsø. Han har ennå ikke være på banen for Anzji etter overgangen i sommer.

Saturn fotballstadion i Ramenskoye, Russland.

Slik ser det ut på FK Saturn Stadium i Moskva.

NRK sender kampen

Kampen kan du høre direkte på NRK P1 i Troms og Finnmark og på NRK Sport på DAB eller på nett.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.