NRK Meny
Normal

Rotet bort seieren i Tromsø-comebacket

Tromsø klarte ikke å holde på ledelsen mot ti mann i sluttminuttene.

Nilsen

Her roper Steinar Nilsen beskjeder til spillerne sine under 1-1-kampen mot Sheriff Tiraspol.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Steinar Nilsen tok over som hovedtrener i Tromsø etter at Agnar Christensen fikk sparken denne uken.

Nordlendingene har hatt en begredelig form i eliteserien, og torsdag så det lenge ut som Nilsen-effekten skulle slå til umiddelbart.

Zdenek Ondrasek sendte nemlig vertene i føringen etter 64 minutter og like etterpå ble Sheriff Tiraspol redusert til ti mann.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tromsø-scoring Europaligaen

Zdenek Ondrasek sprintet rett bort i armene på nye-treneren Steinar Nilsen etter å scoret 1-0 målet mot Sheriff Tiraspol.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Men da alle trodde Tromsø skulle cruise inn til en etterlengtet seier, tok gjestene over banespillet på Alfheim.

Og fire minutter før slutt uliknet Cavalcante Mendes Ricardinho, og dermed glapp to viktige poeng for Nilsen i Tromsø-comebacket. Likevel var den nye TIL-treneren fornøyd med innsatsen til laget sitt.

– Viser voldsom innsats

– Jeg synes dette var en god opplevelse. Gutta gjør en bra prestasjon mot et lag som er vanskelig å møte, sa Nilsen til Canal 9 rett etter kampen.

Nilsen ble ny hovedtrener på mandag og mener han fikk god respons fra sine nye elever.

– De viser en voldsom innsats og innlevelse i kampen. Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan hver enkelt spiller byr på seg selv. Det synes jeg var positivt, sier Nilsen.

Mellomfornøyd Ondrasek

Det så ut som Zdenek Ondrasek skulle bli eneste målscorer i høstregnet på Alfheim stadion. Men da Ruben Kristiansen så ut til å ha kontroll på ballen, lurte Richardinho ballen i en bue over venstrebacken. Skuddet var godt plassert nede i hjørnet og utagbart for Marcus Sahlman i Tromsø-buret.

Duell

Tromsøs Hendrik Helmke i duell med Sheriffs målscorer Ricardinho på Alfheim.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Målscorer Ondrasek var mellomfornøyd etter kampen.

– Før kampen sa vi at uavgjort ville være bra, men til slutt holdt vi på å vinne kampen. Vi fikk med oss ett poeng. Nå må vi bare konsentrere oss om neste kamp i Europaligaen, sier Ondrasek til Canal 9.

Fartsfylt kamp

NRKs fotballekspert Bjørn "Bummen" Johansen mener kampen var positiv for Tromsøs del.

– Det var en fartsfylt kamp der spillet bølget frem og tilbake. Begge lag viste at de ville ha de tre poengene i kampen om andreplassen bak Tottenham i gruppa, sier Johansen.

"Bummen" mener TIL kan ta med seg mye positivt inn mot helgens kamp mot Molde.

– Jeg savnet presisjon i den siste tredjedelen av spillet. Men det er mye energi i spillet og Tromsø skaper en del sjanser. Det er mye positivt å bygge videre på. Men selvfølgelig er det bittert å gi bort poengene når Tromsø spiller store deler av andreomgang med en mann mer, sier Johansen.

Tromsø er fortsatt sist i gruppe K med ett poeng. Totteham leder gruppa med full pott og seks poeng etter kveldens 2-0 seier mot russiske Anzji.

Fotballnyheter