Hopp til innhold

- Zlatan vil tilbake på landslaget

Zlatan Ibrahimovic vender tilbake til det svenske landslaget, melder svenske Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic er klar for landslagsspill igjen, skriver Aftonbladet.

Foto: Scanpix/AP

Ifølge den svenske avisen vil fotballstjernen offentliggjøre nyheten i morgen.

Pressekonferansen vil finne sted på Malmös hjemmearena, Swedbank Stadion kl 13. Zlatan og hans familie er akkurat nå i deres villa i Ribersborg i Malmö.

Tok pause fra landslaget

Da Erik Hamrén tiltrådte som svensk landslagssjef i desember i fjor, annonserte svensken at Barcelona-spilleren ønsket å ta en "time out" fra landslaget. Han har også siden uttrykt tvil om han i det hele tatt vil returnere til landslaget.

- Jo, det er så enkelt som at jeg mangler den riktige motivasjonen, og uten å være motivert gjør man ingen nytte for seg, sa han til avisen Cafe i mai.

Les: Zlatan tviler på mer landslagsspill

Kjenner ikke til dette

Nå har imidlertid lysten på landslagsfotball vendt tilbake, om man skal tro svenske medier.

- Dette er ikke noe jeg personlig kjenner til, dere får komme tilbake i ettermiddag, så vet jeg kanskje mer, kommenterer informasjonssjef i det svenske Fotballforbundet, Jonas Nystedt.

Suksessrik karriere

Hamrén fortalte forrige uke at han hadde vært i kontakt med Ibrahimovic. Han sa da at pressen skulle få beskjed om han vender tilbake til landslaget eller ikke. Ifølge avisens kilder kommer den beskjeden i morgen.

Ibrahimović startet sin karriere i Malmö FF, og har siden spilt for klubber som Ajax, Juventus, Inter og Barcelona.

Les:

Ibrahimović ble kåret til Nordens beste fotballspiller i sesongen 2005/06. Han har også blitt kåret til "årets spiller" og "årets utøver" i Sverige. Han har per 15. september 2009 spilt 60 landskamper og scoret 22 mål for det svenske landslaget.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Rogne til svensk fotball

  Thomas Rogne (32) skal de neste årene spille for svenske Helsingborg. Midtstopperen blir først spilleklar fra 15. juli.

  Allsvenskan-klubben opplyser om overgangen på sine nettsider. Rognes kontrakt er på 2,5 år. Han kan trene med sitt nye lag, men må vente til midten av måneden på å gjøre unna debuten.

  Forsvarsspilleren har det siste halvåret vært i greske Apollon Smyrnis, mens han før det hadde flere sesonger i Lech Poznan i Polen. Nå fortsetter karrieren i Helsingborg.

  — Jeg håper å kunne hjelpe laget så mye som mulig. Først og fremst med profesjonalitet, vinnermentalitet, erfarenhet og lederegenskaper, sier Rogne.

  Helsingborg ligger helt sist på tabellen med kun fem poeng på tolv kamper.

  – Det har vært en tøff sesong, men jeg har stor tro på at vi kan snu trenden og sikre plassen, sier klubbens norske nyervervelse.

  Rogne er gift med Norges stjernespiss Ada Hegerberg. (NTB)

  Rogne
  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
 • Salah fjerner all tvil – skrev ny langtidskontrakt med Liverpool

  Mohamed Salah gir Liverpool-fansen den sommergaven de ønsket seg. Egypteren utvider kontrakten med flere sesonger, melder klubben på sine nettsider.

  Kontraktslengden blir det ikke opplyst om, men ifølge britiske medier dreier det seg om tre år.

  Salah hadde én sesong igjen av sin opprinnelige avtale. Forhandlingene med Liverpool pågikk i lang tid, og det ga grobunn for mange spekulasjoner rundt framtiden hans på Merseyside.

  – Nå er alt klart, så vi trenger kun holde fokus på det som kommer, sier han.

  Egypteren kom til klubben fra Roma før sesongen 2017/18. Siden den gang har det blitt 156 mål på 254 kamper for 30-åringen.

  Salah har vært med å vinne både serie, FA-cup, ligacup og mesterligaen med Liverpool.

  – Jeg mener vi er i en god posisjon for å kjempe om alt. Vi har nye signeringer også. Vi trenger bare å fortsette å jobbe hardt, være positiv og satse på alt igjen.

  Mohamed Salah
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Brann ydmyket FFK i cupen

  Niklas Castro og Felix Horn Myhre gjorde veien til 4. runde i cupen komfortabel for Brann med hver sin måldobbel da Fredrikstad ble banket 6-0.

  Med 2-0-ledelse med seg inn til pause fortsatte Brann å styre på eget gress også etter hvilen. Midtbanemann Felix Horn Myhre scoret sine to første mål i Brann-trøya. To minutter ut i omgangen banket han inn 3-0 fra omkring ti meter. Drøyt ti minutter senere satte han inn 4-0 etter flott Brann-spill.

  Ydmykelsen ble total for FFK da Aune Heggebø og Niklas Jensen Wassberg scoret hvert sitt mål i sluttminuttene.

  Castro sørget for 2-0-ledelse til halv tid. Først på straffespark, og deretter var han kald da han gjorde utgangspunktet til Fredrikstad enda vanskeligere tre minutter før pause. (NTB)

   NM-kampen i fotball mellom Brann og Fredrikstad
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Norge J19 med sterk seier over Tyskland

  Norge J19 leverte en knallsterk snuoperasjon da de gikk fra å ligge under 0-1 til å vinne 2-1 over Tyskland.

  18 år gamle Iris Omarsdottirs to nettkjenninger etter pause ga Norge det best mulige svaret etter mandagens tap mot England.

  Sarah Mattner sendte Tyskland i føringen før Omarsdottir snudde kampen og ga håp om avansement.

  De norske damene holdt unna for Tyskland i sluttminuttene, og sørget for at drømmen om semifinaleplass lever i beste velgående. Søndag venter Sverige i den siste gruppespillskampen. (NTB)

 • Haglvær stoppet Norge-kamp

  U19-landslaget til Norge møtte Tyskland i gruppespillet i EM i Tsjekkia. Lagene gikk til pause med 1–0 til Tyskland, men samtidig som lagene fikk seg litt hvile åpnet himmelen seg.

  Haglkuler på størrelse med golfballer dekket banen, og utsatte andre omgang. De siste 45 minuttene skulle egentlig startet kl. 16, men startet ikke før en halvtime senere.

  I andre omgang slo Norge knallhardt tilbake og vant til slutt 2-1.