Hopp til innhold

- Zlatan vil tilbake på landslaget

Zlatan Ibrahimovic vender tilbake til det svenske landslaget, melder svenske Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic er klar for landslagsspill igjen, skriver Aftonbladet.

Foto: Scanpix/AP

Ifølge den svenske avisen vil fotballstjernen offentliggjøre nyheten i morgen.

Pressekonferansen vil finne sted på Malmös hjemmearena, Swedbank Stadion kl 13. Zlatan og hans familie er akkurat nå i deres villa i Ribersborg i Malmö.

Tok pause fra landslaget

Da Erik Hamrén tiltrådte som svensk landslagssjef i desember i fjor, annonserte svensken at Barcelona-spilleren ønsket å ta en "time out" fra landslaget. Han har også siden uttrykt tvil om han i det hele tatt vil returnere til landslaget.

- Jo, det er så enkelt som at jeg mangler den riktige motivasjonen, og uten å være motivert gjør man ingen nytte for seg, sa han til avisen Cafe i mai.

Les: Zlatan tviler på mer landslagsspill

Kjenner ikke til dette

Nå har imidlertid lysten på landslagsfotball vendt tilbake, om man skal tro svenske medier.

- Dette er ikke noe jeg personlig kjenner til, dere får komme tilbake i ettermiddag, så vet jeg kanskje mer, kommenterer informasjonssjef i det svenske Fotballforbundet, Jonas Nystedt.

Suksessrik karriere

Hamrén fortalte forrige uke at han hadde vært i kontakt med Ibrahimovic. Han sa da at pressen skulle få beskjed om han vender tilbake til landslaget eller ikke. Ifølge avisens kilder kommer den beskjeden i morgen.

Ibrahimović startet sin karriere i Malmö FF, og har siden spilt for klubber som Ajax, Juventus, Inter og Barcelona.

Les:

Ibrahimović ble kåret til Nordens beste fotballspiller i sesongen 2005/06. Han har også blitt kåret til "årets spiller" og "årets utøver" i Sverige. Han har per 15. september 2009 spilt 60 landskamper og scoret 22 mål for det svenske landslaget.

Fotball

 • Edin Terzic ferdig som Borussia Dortmund-trener

  Edin Terzic (41) er etter tre år ferdig som trener for Julian Ryersons Borussia Dortmund. Han har sagt opp sin stilling.

  Det opplyser den tapende mesterligafinalisten i sine mediekanaler.

  Terzic tok over som permanent hovedtrener i juli 2022 etter å ha vært midlertidig trener året i forveien. I perioden har han ledet de gulkledde i 96 kamper. Terzic hentet den norske landslagsbacken Ryerson til klubben i januar i fjor, og lyngdølen ble en fast mann på laget under 41-åringens ledelse.

  Denne sesongen tok de seg til mesterligafinale der det ble tap for Real Madrid. I Bundesliga ble det en skuffende femteplass.

  Nå har altså Terzic valgt å gi seg. (NTB)

  Edin Terzic
  Foto: NTB
 • Milans nye hovedtrener er klar

  Paulo Fonseca (51) er klar som ny hovedtrener i Milan. Han har skrevet under en treårig kontrakt med Serie A-klubben.

  Portugiseren er hentet inn for å erstatte Stefano Pioli. Nylig forlot han Lille etter to sesonger i fransk fotball.

  Tidligere har Fonseca trent klubber som Roma, Sjakhtar Donetsk og Braga.

  Milan var Italias nest beste lag sist sesong, men Pioli mistet likevel trenerjobben. Han tok klubben til Serie A-tittelen i 2022. (NTB)

  Fonseca
  Foto: AFP
 • Chelsea forvirret fansen – så kom gladnyheten

  Chelsea la først ut en video der Kerr oppsummerte sine fire år i klubben. Der så man en tydelig beveget Kerr takke fansen for støtten. Det fikk flere supportere til å ta til kommentarfeltet for å kreve en forklaring, og 20 minutter senere kom den.

  Kerr har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2026.

  – Trodde dere virkelig jeg skulle gi meg? sier Kerr i videoen.

  Kerr debuterte for Australia som 15-åring tilbake i 2009. Siden den gang har hun scoret 69 mål på 128 kamper.

  30-åringen er for tiden ute av spill med en alvorlig kneskade. Det gjør at hun mister sommerens OL-turnering. (NTB)

  Sam Kerr
  Foto: NTB
 • Kolbotn slått ut av 2. divisjonslag

  Molde og Kolbotn spilte 0-0 til fulltid og måtte dermed ut i ekstraomganger i rosenes by. Der gjorde 17 år gamle Ida Warvik seg tellende da hun satte inn kampens eneste mål for vertene.

  Molde spiller til daglig i avdeling 3 i 2. divisjon, hvor de topper tabellen etter åtte serierunder. Kolbotn holder på sin side til i Toppserien, hvor de ligger på 8.-plass.

  Storkanonene i Toppserien tok seg imidlertid videre. Rosenborg vant 7-0 borte mot Steinkjer, Brann vant 3-0 borte over Avaldsnes og Vålerenga slo byrival Frigg 4-0 borte.

  Arna-Bjørnar sikret 2-1-seier åtte minutter på overtid mot 1. divisjonslaget Fyllingsdalen. Start - Amazon Grimstad 4-0, Viking - Bryne 2-0. Bodø/Glimt - Tiller 3-0. (NTB)

  Ida Emilie Heggem Warvik
  Foto: NTB
 • Motta klar for Juventus

  Juventus bekrefter ansettelsen i sine mediekanaler.

  – Jeg er veldig glad for å starte et nytt kapittel i en så stor klubb som Juventus. Jeg vil takke eierne og ledelsen. De kan være sikre på at jeg har ambisjoner om å få klubben til å fly høyt og underholde fansen, sier Motta i en uttalelse.

  Motta kommer fra baksuksess i Bologna, hvor han ledet klubben til Champions League-spill for første gang i historien.

  Bologna endte på femteplass i årets Serie A-sesong. Som følge av Italias sterke prestasjon i Europa denne sesongen får Serie A én ekstra plass i mesterligaen neste sesong.

  Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG.

  I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». Juventus vant riktignok finalen, og Allegri ble den første trener som har vunnet Coppa Italia fem ganger. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Alessandro Garofalo / AP

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - Bodø/Glimt

Rasa mot publikum etter «homofobiske gloser»: – Bør ikkje aksepterast

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette