Hopp til innhold

- Zlatan vil tilbake på landslaget

Zlatan Ibrahimovic vender tilbake til det svenske landslaget, melder svenske Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic er klar for landslagsspill igjen, skriver Aftonbladet.

Foto: Scanpix/AP

Ifølge den svenske avisen vil fotballstjernen offentliggjøre nyheten i morgen.

Pressekonferansen vil finne sted på Malmös hjemmearena, Swedbank Stadion kl 13. Zlatan og hans familie er akkurat nå i deres villa i Ribersborg i Malmö.

Tok pause fra landslaget

Da Erik Hamrén tiltrådte som svensk landslagssjef i desember i fjor, annonserte svensken at Barcelona-spilleren ønsket å ta en "time out" fra landslaget. Han har også siden uttrykt tvil om han i det hele tatt vil returnere til landslaget.

- Jo, det er så enkelt som at jeg mangler den riktige motivasjonen, og uten å være motivert gjør man ingen nytte for seg, sa han til avisen Cafe i mai.

Les: Zlatan tviler på mer landslagsspill

Kjenner ikke til dette

Nå har imidlertid lysten på landslagsfotball vendt tilbake, om man skal tro svenske medier.

- Dette er ikke noe jeg personlig kjenner til, dere får komme tilbake i ettermiddag, så vet jeg kanskje mer, kommenterer informasjonssjef i det svenske Fotballforbundet, Jonas Nystedt.

Suksessrik karriere

Hamrén fortalte forrige uke at han hadde vært i kontakt med Ibrahimovic. Han sa da at pressen skulle få beskjed om han vender tilbake til landslaget eller ikke. Ifølge avisens kilder kommer den beskjeden i morgen.

Ibrahimović startet sin karriere i Malmö FF, og har siden spilt for klubber som Ajax, Juventus, Inter og Barcelona.

Les:

Ibrahimović ble kåret til Nordens beste fotballspiller i sesongen 2005/06. Han har også blitt kåret til "årets spiller" og "årets utøver" i Sverige. Han har per 15. september 2009 spilt 60 landskamper og scoret 22 mål for det svenske landslaget.

Fotball

 • TV 2: Landslagssjefen operert etter sykkelulykke

  Landslagssjef Ståle Solbakken har pådratt seg flere brudd etter en sykkelvelt i helgen. Det forteller han til TV 2.

  Solbakken bekrefter overfor kanalen at han pådro seg brudd i albuen på en sykkeltur søndag. I etterkant ble han operert på Elverum sykehus.

  – Et stort og et lite brudd etter en stygg velt på min sykkeløkt. Men snart klar for viktige kamper, sier han til TV 2.

  Norge skal spille flere viktige EM-kvalifiseringskamper i sommer. Den første er mot Skottland 17. juni.

  NFF pressekonferanse
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • AIK-sjef går av etter skandalederby

  Den sportslige krisen i AIK har fått sine første konsekvenser. Manuel Lindberg er ferdig i jobben som klubbens administrerende direktør.

  Han valgte selv å gi seg etter søndagens 0-1-tap borte mot Djurgården. Stockholmsderbyet bød på skandalescener og nesten en time lang stopp i spillet.

  – Jeg tar mitt ansvar som en del av situasjonen, og jeg har derfor valgt å tre til side. Å bli værende som administrerende direktør gagner ikke klubben akkurat nå, sier Lindberg i en pressemelding.

  AIK har kun vunnet én av ti kamper i Allsvenskan denne sesongen. Laget ligger nest sist på tabellen med seks poeng.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Sørloth scoret da Real Sociedad sikret mesterligaspill

  Alexander Sørloth sitt tolvte seriemål for sesongen da da Real Sociedad tapte 1-2 for Atletico Madrid søndag. Dermed er han tidenes mestscorende nordmann i én og samme La Liga-sesong.

  Det gjenstår bare én serierunde i spansk toppfotball denne sesongen, og med fire poeng ned til Villarreal på femteplassen er Real Sociedad sikret plass i mesterligaens gruppespill neste sesong. Villarreal tapte 1-2 for Rayo Vallecano søndag, skriver NTB.

  Sørloth, scoring
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Målrikt mellom Southampton og Liverpool

  Mohamed Elyounoussi og Southampton var nedrykksklare før siste serierunde, men de bidro likevel med underholdning søndag. Da spilte de nemlig 4-4 mot Liverpool.

  Elyounoussi var med fra start for Southampton og ble byttet ut etter 63 minutter. Totalt spilte han 33 seriekamper denne sesongen, 27 fra start. Han noterte seg for ett mål og én målgivende pasning, skriver NTB.

  Premier League - Southampton v Liverpool
  Foto: PETER NICHOLLS / Reuters
 • Aston Villa kapret den siste europaplassen i Premier League

  Aston Villa vant 2-1 mot Brighton i siste serierunde av Premier League. Dermed endte laget på 7.-plassen som gir kvalifisering til serieligaen.

  – Det er utrolig. Da jeg våknet opp på bursdagen min var dette det eneste jeg ønsket meg. To assist, tre poeng og spill i Europa igjen, sa Aston Villa-spiller Jacob Ramsey etter kampen, ifølge BBC.

  Midtbanespilleren fylte 22 år søndag, melder NTB.

  Premier League - Aston Villa v Brighton & Hove Albion
  Foto: ED SYKES / Reuters
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund