NRK Meny
Normal

- Tørum i utakt med RBK-kulturen

Nils Arne Eggen snakker ut om sparkingen av Knut Tørum

Nils Arne Eggen på Rosenborg-trening
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Knut Tørum fikk sparken i Rosenborg fordi han var i utakt med klubbens fotballfilosofi og verdier.

Det røper Nils Arne Eggen i et oppsiktsvekkende ærlig innlegg i gratismagasinet "Trondheim" som sendes ut til beboere i trønderhovedstaden.

RBK-høvdingen er ikke i tvil om at det var riktig å kvitte seg med årets hovedtrener. Og han understreker at beslutningen ble støttet av både spillere, andre trenere i Rosenborg, sportslig- og administrativ ledelse, medisinsk- og materielt støtteapparat.

Eggen skriver følgende:

- Konklusjonen var entydig og klar. Tørum er ikke rette trener - ennå - til å lede Rosenborgs A-lag i 2008 og videre, vurdert i forhold til de høye ambisjonene klubben har. Topp 3 i Norge, Europacup-deltakelse hvert år, utvikle seg til å bli blant de 30 beste i Europa. Begrunnelse: Tørum er fotballfaglig i utakt med for mange av verdiene nedfelt i Rosenborgs fotballfilosofi. Dessuten fyller han for få av de kravene som stilles til en hovedtrener når han skal overføre disse verdiene til fotballpraktisk handling.

 

Tidligere Rosenborg-trener Knut Tørum
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Ikke Tørums taktikk

Nils Arne Eggen forteller også at åpent at det var helt andre enn Tørum som la den offensive strategien som endte med 2-0-seier over Valencia i Tørums siste kamp.

- Med ny taktikk og rollemønster kreert av Rune Bratseth, forsterket av Trond Henriksen og Knut Torbjørn, konkretisert av en spionerende Valencia-observatør fra Spania (Nils Arne Eggen red.anm) og etter hvert akseptert av Tørum, ble avgjørelsen en vektig letningsfaktor for spillerne som utløste en enorm offensiv energi. Da laget gikk på banen mot Valencia onsdag 24. oktober, visste spillerne sjølsagt om Tørums avgang. De hadde jo sjøl vært med på beslutninga, skriver Eggen.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.