NRK Meny
Normal

Britisk journalist: – Vi ser på ham som en fremtidig managerstjerne

Ole Gunnar Solskjærs renommé som fotballtrener blir stadig sterkere. Gårsdagens bunnsolide forestilling mot Stuttgart går ikke upåaktet hen ute i Europa.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær ledet Molde til en historisk seier over Stuttgart torsdag kveld. Slik resultater lar seg høre også i utlandet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær

- Ole Gunnar Solskjær har en veldig høy status i England, sier Telegraph-journalist Mark Ogden.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Ole Gunnar Solskjær er ansett som en fremtidig stjernemanager i England, sier Telegraphs fotballjournalist Mark Ogden til NRK.no.

Solskjær ledet Molde til klubbens aller første trepoenger i Europaligaen da Stuttgart ble sendt hjem med 2-0-tap fra Aker Stadion torsdag kveld.

Kampreferat: Molde - Stuttgart 2-0

– Blir lagt merke til

At en forholdsvis liten klubb fra Norges vestkyst skulle hamle opp med en tidligere seriemester i Bundesliga i den gjeve Europaligaen, går selvsagt ikke upåaktet hen.

Tidligere denne uka ble Molde-manageren linket til Blackburn, i våres var det Aston Villa som var interessert, og rykteflommen rundt Solskjærs fremtid skyter nok ytterligere fart etter torsdagens seier over Stuttgart.

– Han har en veldig høy status her i England. Hans suksess med Manchester Uniteds reservelag og med Molde har blitt lagt merke til, bekrefter Telegraph-journalist Ogden.

Også Morten Gamst Pedersen er imponert over Solskjærs lederegenskaper.

– Han har et veldig sterkt navn her, både som spiller og trener. Han er en topp fyr, så de fleste vil nok ha ham som trener, sier Gamst til NRK.

Solkjærs CV styrket

Stuttgart ble tyske seriemestere så sent som i 2007, og endte på 6.-plass i fjorårets Bundesliga-sesong.

Det kvalitetsstempelet var imidlertid lite synlig mot et heltent Molde-lag som holdt nullen bakover, og som var effektive fremover. Jo Inge Berget og Daniel Chima Chukwu scoret Moldes to mål.

– Det var et meget sterkt resultat. Og det kom mot en stor klubb fra en av Europas beste ligaer, og det kom på en overbevisende måte. Det er ingen tvil om at CVen til Solskjær ble styrket i går, sier fotballekspert Lars Tjærnås til NRK.no.

– Det er klart at et slikt resultat blir lagt merke til, sier NRKs fotballekspert Arne Scheie.

Les også: Berg Hestad: – Ni poeng kan være nok til avansement

«Internasjonalt nivå»

Også Stuttgart-manager Fredi Bobic omtalte Moldes spill som «internasjonalt nivå» overfor tysk presse.

– Slik vi spilte i går, vinner man ikke på internasjonalt nivå, sa Stuttgart-trener til lokalavisen Stuttgarter-Zeitung etter det bitre tapet.

Samme avis slakter for øvrig sin egen klubbs innsats på Aker Stadion, og skriver at Stuttgart ble hardt straffet av et effektivt Molde-lag.

– Folk i England forventer nærmest at Ole Gunnar Solskjær blir manager i England en eller annen gang, sier Ogden.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter