NRK Meny
Normal

- RBK en skam for norsk fotball

Gaute Larsen mener Tørums avgang er tragisk, håpløs og skammelig.

Gaute Larsen
Foto: Berit Heggholmen / NRK

Gaute Larsen har selv vært i en slik situasjon, da han og kollega Arne Sandstø måtte forlate Odd som trenere tidligere i år.

Føler med Tørum

Derfor føler han med sin tidligere trenerkollega.- Jeg synes det er tragisk. Jeg kjenner Knut Tørum, og var sammen med han i Stabæk i fire år. Det er tragisk, ikke det at en fotballtrener får sparken, men rett og slett for Rosenorg og norsk fotball. Hvis du ser på Rosenborg de siste årene så har de sparket fem-seks trenere. De har vært gjennom et generasjonsskifte, og det å ikke gi trenerne tillit synes jeg er helt håpløst, sier den tidligere Odd-treneren.

- Rett og slett en skam

I dag måtte Knut Tørum gå fra jobben som trener i Rosenborg, bare timer etter at laget slo Valencia 2-0 i mesterligaen. Og det har fått folk til å reagere, også Gaute Larsen. Han kommer med kraftig kritikk mot styre og stell i Rosenborg.

- Jeg synes ledelsen i Rosenborg må gå i seg selv. De må se på hva slags jobb de gjør, og hvordan de opptrer i forhold til å gjøre treneren sin god. Det er en skam for norsk fotball, slik Rosenborg oppfører seg, rett og slett.

Han mener også at rollen som sportsdirektør er en meget diffus rolle i Norge. - De har ikke funnet posisjonen sin. Trenerne er til for spillerne, og sportsdirektører er til for trenerne. Hvis man da ikke lykkes som trener så bør sportsdirektøren ta sin hatt og gå sammen med trenerne, sier Larsen.

Brann et godt eksempel

Gaute Larsen mener også at det er altfor lett å sparke trenere i norsk fotball. - Ja, man må se på hvilket nivå man er på. Flere har fått sparken, og sistemann er Tørum, som ledet Rosenborg til gull i fjor. Dette er ikke bra, det er rett og slett skammelig, sier han.

Larsen savner is i magen hos fotballedere, og mener man altfor lett kaster treneren på dør istedenfor å jobbe sammen for å finne løsninger.- Se på Brann og Mons Ivar Mjelde, de er gode eksempler på det. De har stått sammen i tykt og tynt i flere år, og man ser resultatene av det. Brann er landets suverent beste fotballag, sier han.

Fotballnyheter