Hopp til innhold

- Ferguson håndterer konflikter bra

Tidligere Manchester United-spiller Henning Berg mener det er greit at spillere forlater United når konflikter ikke løses.

Henning Berg i Manchester United

Henning Berg i Manchester United-drakten. Her i kamp mot Wimbledons John Hartson

Foto: PAUL HACKETT / REUTERS

Wayne Rooney og Alex Ferguson

Wayne Rooney kan ha spilt sin siste kamp for Manchester United og sjefen Alex Ferguson

Foto: PAUL ELLIS / Afp

- Min oppfatning av Ferguson er at han er flink til å håndtere konflikter, sier Henning Berg til NRK.

Manchester United-manager Alex Ferguson opplyste på en presskonferanse tirsdag at Wayne Rooney hadde ytret ønske om at han ville bort fra klubben. Det hadde kommet som et sjokk på den rutinerte manageren.

Hva er grunnen til at Rooney vil bort fra Manchester United? Diskuter på NRKsports Facebookside.

Nett-TV: Rooney gav beskjed om at ville bort i august

Video Rooney ga beskjed om at han ville bort allerede i august

Berg er forsiktig med å kritisere sin tidligere sjef i United, men han vil likevel ikke dramatisere usikkerheten rundt Wayne Rooneys fremtid i United. Han mener det er greit at en spiller forlater klubben dersom han er uenig med manageren.

- Jeg tror det ikke er noen sportslig uenighet mellom Ferguson og Rooney, men noen utenomsportslige uenigheter er det. Som United-manager må man hele tiden håndtere konflikter, noen slipper ut i media, mens andre løses internt. Når man ikke klarer å løse en konflikt sammen er det greit at man drar.

- Påvirkes fra mange kanter

Berg understreker at det er mye vanskeligere for trener og spillere og håndtere konflikter i dag enn tidligere.

- I dag påvirkes fotballspillere fra mange kanter når de skal ta viktige valg for sin karriere. Media, agenter, supportere, familie og venner har alle en finger med i spillet og trenerens mening veier ikke like tungt som tidligere, sier Berg.

Berg spilte tre sesonger under Ferguson i Manchester United fra 1997- til 2000. Der ble han ble lagkamerat med Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen. Han var med på å vinne to ligamesterskap, og mesterliga-tittelen i 1999, selv om han ikke fikk spille i finalen.

- Griskheten har tatt overhånd

Styreleder i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Ole Petter Pedersen, tror ikke at det er en konflikten mellom Ferguson og Rooney, eller utenomsportslige ting som Rooney har vært innblandet i som er grunnen til at spissen nå vil bort fra klubben.

Ole Petter Pedersen

Ole Petter Pedersen, styreleder i Manchester United skandinaviske supporterklubb

Foto: NRK

- Her er det griskheten som har tatt overhånd. Jeg tror at Rooney har blitt overtalt av sine rådgivere til å jakte etter mer penger, og det blir ikke første gang i så fall, sier Pedersen til NRK.

- United kan tilby Rooney en god sum med penger hvis han blir, men det er ingen ting i forhold til det Manchester City eller Real Madrid kan tilby.

Overrasket

Han sier at nyheten om at Rooney vil bort fra klubben også kom som en stor overraskelse på han.

- Det var overraskende at Ferguson var så klar. Jeg hadde trodd at han skulle holde litt mer tilbake, sier han.

- Det jeg i alle fall tror nå et at det er liten sjanse for at Rooney kommer til å spille noe særlig mer for United. Ferguson er ikke typen som vil legge seg på knærne for å be Rooney om å bli, han vil heller nå planlegge for hvordan han kan få United bedre uten spissen.

Kan havne i City

Supporterlederen tror ikke at det er en umulighet at Rooney nå kan komme til å spille for nabo Manchester City, og han tror ikke at spilleren kan vente seg noen god mottagelse hvis han skifter til den lyseblå drakten.

- Vi har hele tiden synes at Rooney har vært en ekte Uniteds-spiller som vil blø for drakta, men det viser seg nå at ikke er helt sant. Han vil nok få ganske mange mishagsytringer hvis han kommer tilbake for et annet engelsk lag, sier Ole Petter Pedersen.

Tror du at det er noen reell sjanse for at han går til City?

- Det tror jeg at det er. Nå er også Ferguson kjent for å kvitte seg med slike problemer raskt og ingen er tjent med å holde han igjen på Old Trafford. Det vil bare forsure miljøet i klubben.

- I alle fall tror jeg at Rooney nå er i ferd med å gjøre en vanvittig stor feil som han kommer til å angre resten av livet, avslutter supporterleder Pedersen.

Fotball

  • Odd ute av cupen etter «kaoskamp» – ble senket av brassescoring

    Sandnes Ulf sørget for at nok et eliteserielag er ferdigspilt i årets fotball-NM. Odd ble sendt ut med 4-5-tap på bortebane.

    Odd tok ledelsen i en kamp som inneholdt fem scoringer før pause. 1.-divisjonslaget Sandnes Ulf ledet da 3-2, og i annen omgang fortsatte de lyseblå å score. Etter 71 minutter la Vajebah Sakor på til 5–3 for hjemmelaget etter en vanvittig scoring på brassespark.

    Målrushet fikk NRK-ekspert Alexander Schau til å reagere.

    – Det er fullstendig kokos og revning av alt som er normal oppførsel i en fotballkamp. ingen kan forsvare seg, og alle kan score. Her kan du faktisk holde pusten mellom hvert mål og ikke svime av, sa Schau i Cupen Live på NRK.

    (NTB)

  • KFUMs nødløsning ble cuphelt i straffedrama

    Idar Nordby Lysgård (29) ble avgjørende da KFUM Oslo slo Sogndal ut av cupen. Keeperen ble hentet til klubben dagen før.

    I straffesparkkonkurransen reddet han et svakt spark fra Martin Høyland. Det ble den eneste bommen på KFUMs vei til 5-4-seier.

    Selve kampen endte 1-1 på Fosshaugane Campus.

    Lysgård var klubbløs før han tirsdag ble en del av keeperteamet til «Kåffa». Dagen etter voktet han Oslo-lagets mål i cupens 3. runde.

    Emil Ødegaard fikk søndag en smell i hodet og måtte sy ti sting etter en duell som endte med rødt kort til Bård Finne.

    (NTB)

    Eliteserien fotball 2021: Odd - Mjøndalen (2-2)
    Foto: Trond R. Teigen / NTB
  • Johnsen og Botheim cupmestere med Malmö

    Malmö viste seg sterkest i straffesparkkonkurransen mot Djurgården og kunne juble for cuptittelen. Lasse Berg Johnsen satte det avgjørende straffesparket.

    Malmö sikret seg dermed sitt 16. cuptrofé, noe som er åtte mer enn AIK og IFK Göteborg. De lyseblå fra sør vant siste cupen i 2022, og de måtte vente i det lengste i onsdagens finalekamp.

    Tobias Gulliksen og Haris Radetinac misbrukte begge sine forsøk i straffesparkkonkurransen. Malmö-keeper Johan Dahlin reddet. Lasse Berg Johnsen på scoret den avgjørende straffen.

    (NTB)

    Erik Botheim scorer 1-0
    Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB
  • Djurgården klager på lang Tokmac-utestengelse

    Tokmac Nguen er ilagt fire kampers karantene etter Allsvenskan-dramaet mot Malmö. Nå påklager Djurgården den lange karantenen.

    Det er Aftonbladet som tirsdag skriver om den siste utviklingen i saken mot den norske spilleren.

    Nguen ble utvist etter en duell med Malmös Derek Cornelius i den aktuelle ligakampen i forrige uke. I sekundene som fulgte, skallet han til Pontus Janssons brystkasse.

    (NTB)

    Tokmac Nguen
    Foto: Magnus Lejhall / TT / NTB
  • Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

    Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

    Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

    På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

    Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

    Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

    Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

    Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

    Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
    Foto: Joan Monfort / AP
Erling Braut Haaland