Hopp til innhold

Rooney vil bort fra United

Wayne Rooney skal ha ytret ønske om at han vil bort fra Manchester United.

Wayne Rooney Ferguson

Wayne Rooney og Alex Ferguson er ikke lengre verdens beste venner

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

United-manager Alex Ferguson opplyste på tirsdagens pressekonferanse at han skal ha hatt en møte der Rooney har sagt at han vil forlate klubben.

- Vi skjønner det like lite som noen andre at han vil forlate klubben, sa Alex Ferguson.

Ferguson opplyste også at han også var villig til å tilby den engelske landslagspissen ny kontrakt, men det hadde Rooney avslått.

- Jeg har ikke kranglet med Rooney på noe tidspunkt, og jeg har sagt at jeg ønsker at han skal fullføre kontrakten sin med klubben, sa Ferguson, som var overraskende åpen om situasjonen. Det så faktisk ut som han var personlig såret over beslutningen til Rooney.

Nett-TV: En tydelig preget Ferguson på pressekonferansen

Video En betenkt Alex Ferguson er overrasket over at Wayne Rooney vil forlate ManU

Ferguson sa at han først hadde blitt klar over situasjonen etter at han var blitt informert av klubbdirektør David Gill i begynnelsen av sesongen.

Hva tenker du om at Rooney vil bort fra Manchester United? Diskuter på NRKsport sin Facebook-sider!

- Forstår ikke hvorfor han vil bort

Det har den siste blitt spekulert i situasjonen til spissen, om han var på vei ut av klubben eller om han faktisk var skadet. Ferguson avslører at han skulle ønske at Rooney viste klubben mer respekt.

- Vi har vært der som en trygg havn for ham. Han har vært i trøbbel, og vi har gitt ham råd, til og med økonomiske råd. Klubben er basert på tillit mellom spillere og manager, sånn har det vært i flere tiår. Og Wayne har nytt godt av hjelpen han har fått, sa skotten.

- Vi må holde døren åpen for ham, for han er en så god spiller.

24-årige Rooney har fortsatt 20 måneder igjen av kontrakten sin med Manchester United, så det er helt klart at han ikke blir noen billig spiller for de som eventuelt vil kjøpe ham. Det har både blitt spekulert i om han skal til naborival Manchester City eller om han slår følge med sin tidligere makker i United-angrepet Cristiano Ronaldo, som nå spiller i Real Madrid.

Rooney kom til Manchester United som 18-åring i 2004 fra Everton for drøye 250 millioner kroner. Han bidro sterkt til at United vant Premier League i 2007, 2008 og 2009. I tillegg var han med på sikre mesterligatittelen i 2008.

Wayne Rooney

Wayne Rooney på tirsdagens trening i Manchester

Foto: JON SUPER / Ap

Skadet?

Rooney spiller ikke onsdagens mesterligamøte mot tyrkiske Bursaspor på grunn av en ankelskade, opplyste Ferguson, men det var ikke alle pressefolkene som helt trodde på United-manageren.

- Jeg har ikke kranglet med ham om den. Han ble skadet mot Rangers. Jeg snakket med ham før Sunderland-kampen om at han skulle få hvile slik at han kunne spille, sa Ferguson.

Rooney har vært synlig misfornøyd og ute av form den siste tiden. Forrige uke motsa han Ferguson i media, da han hevdet at ankelskaden bare var oppspinn. Nå ser det ut til at spissen forlater klubben, på samme måte som tidligere spillere som har kommet på kant med United-manageren. David Beckham, Jaap Stam og Roy Keane er bare noen som har måttet forlate Manchester United som en følge av uenigheter med Ferguson.

Fotball

 • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

  Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

  Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

  Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

  Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

  Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

  Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

  * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

  * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

  * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

  Otfs84t2WGM
  Foto: NTB
 • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

  Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

  Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

  Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

  Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

  I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

  West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

  I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

  Leverkusen-jubel mot West Ham
  Foto: BEN STANSALL / AFP
 • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

  Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

  Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

  Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

  Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

  Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

  For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

  I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

  Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

  Salah
 • Villa-keeper fikk to gule kort – ble likevel straffehelt i Europa

  Det ble full forvirring da Aston Villa-keeper Emiliano Martinez ikke ble sendt av banen etter to gule kort. Så sørget han for at Villa slo Lille på straffer i kvartfinalen i Serieligaen.

  De engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. Sammenlagt endte det 3-3 over to kamper.

  Begge lag hadde bommet én gang før Lilles kaptein Benjamin André måtte treffe som hjemmelagets femte straffeskytter. Forsøket ble reddet av Emiliano Martinez.

  Forvirringen på tribunen og blant TV-kommentatorene var stor da Martinez fikk sitt andre gule kort for kvelden etter den første runden med straffer. Dommeren slo ned på det han mente var forsøk på å provosere hjemmefansen, men det førte ikke til noen utvisning.

  Årsaken er at gule kort fra selve kampen strykes når straffesparkkonkurransen har kommet i gang.

  Etter kampen fikk Aston Villa-manager Unai Emery spørsmål om han trodde Martinez ble utvist.

  – Ja, men sånn er reglene, sier Emery ifølge BBC.

  – Han pøvde å kontrollere følelsene, men fansen presset han. Han er moden, men han har mye personlighet. Han er alltid under sin egen kontroll, fortsatte Emery om keeperen sin.

  Martinez reddet totalt to straffer, og sørget for at Aston Villa er klare for semifinale i Serieligaen. Det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant Mesterligaen i 1981/82-sesongen.

  Unai Emery kan bli første manager til å lede Aston Villa til en tittel siden Birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (NTB/NRK)

  Europa Conference League - Quarter Final - Second Leg - Lille v Aston Villa
  Foto: Stephanie Lecocq / Reuters
 • FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

  Omkamper i FA-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder Det engelske fotballforbundet (FA) torsdag.

  Tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom FA og Premier League. I avtalen inngår det også at Premier League-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong.

  FA hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover. Grepet med å droppe alle omkamper kommer som følge av de utvidede Uefa-turneringene.

  Neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper.

  FA informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. Finalen skal spilles den nest siste helgen i Premier League-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (NTB)

  Haaland
  Foto: AP
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten