NRK Meny
Normal

Rooney vil bort fra United

Wayne Rooney skal ha ytret ønske om at han vil bort fra Manchester United.

Wayne Rooney Ferguson

Wayne Rooney og Alex Ferguson er ikke lengre verdens beste venner

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

United-manager Alex Ferguson opplyste på tirsdagens pressekonferanse at han skal ha hatt en møte der Rooney har sagt at han vil forlate klubben.

- Vi skjønner det like lite som noen andre at han vil forlate klubben, sa Alex Ferguson.

Ferguson opplyste også at han også var villig til å tilby den engelske landslagspissen ny kontrakt, men det hadde Rooney avslått.

- Jeg har ikke kranglet med Rooney på noe tidspunkt, og jeg har sagt at jeg ønsker at han skal fullføre kontrakten sin med klubben, sa Ferguson, som var overraskende åpen om situasjonen. Det så faktisk ut som han var personlig såret over beslutningen til Rooney.

Nett-TV: En tydelig preget Ferguson på pressekonferansen

Video En betenkt Alex Ferguson er overrasket over at Wayne Rooney vil forlate ManU

Ferguson sa at han først hadde blitt klar over situasjonen etter at han var blitt informert av klubbdirektør David Gill i begynnelsen av sesongen.

Hva tenker du om at Rooney vil bort fra Manchester United? Diskuter på NRKsport sin Facebook-sider!

- Forstår ikke hvorfor han vil bort

Det har den siste blitt spekulert i situasjonen til spissen, om han var på vei ut av klubben eller om han faktisk var skadet. Ferguson avslører at han skulle ønske at Rooney viste klubben mer respekt.

- Vi har vært der som en trygg havn for ham. Han har vært i trøbbel, og vi har gitt ham råd, til og med økonomiske råd. Klubben er basert på tillit mellom spillere og manager, sånn har det vært i flere tiår. Og Wayne har nytt godt av hjelpen han har fått, sa skotten.

- Vi må holde døren åpen for ham, for han er en så god spiller.

24-årige Rooney har fortsatt 20 måneder igjen av kontrakten sin med Manchester United, så det er helt klart at han ikke blir noen billig spiller for de som eventuelt vil kjøpe ham. Det har både blitt spekulert i om han skal til naborival Manchester City eller om han slår følge med sin tidligere makker i United-angrepet Cristiano Ronaldo, som nå spiller i Real Madrid.

Rooney kom til Manchester United som 18-åring i 2004 fra Everton for drøye 250 millioner kroner. Han bidro sterkt til at United vant Premier League i 2007, 2008 og 2009. I tillegg var han med på sikre mesterligatittelen i 2008.

Wayne Rooney

Wayne Rooney på tirsdagens trening i Manchester

Foto: JON SUPER / Ap

Skadet?

Rooney spiller ikke onsdagens mesterligamøte mot tyrkiske Bursaspor på grunn av en ankelskade, opplyste Ferguson, men det var ikke alle pressefolkene som helt trodde på United-manageren.

- Jeg har ikke kranglet med ham om den. Han ble skadet mot Rangers. Jeg snakket med ham før Sunderland-kampen om at han skulle få hvile slik at han kunne spille, sa Ferguson.

Rooney har vært synlig misfornøyd og ute av form den siste tiden. Forrige uke motsa han Ferguson i media, da han hevdet at ankelskaden bare var oppspinn. Nå ser det ut til at spissen forlater klubben, på samme måte som tidligere spillere som har kommet på kant med United-manageren. David Beckham, Jaap Stam og Roy Keane er bare noen som har måttet forlate Manchester United som en følge av uenigheter med Ferguson.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.