Fotball-EM U21 2021

• Tyskland vant finalen i U21-EM

Tysklands U21-mannskap slo Portugal i en stjernespekket finale i U21-EM søndag. Tyskland tok føringen etter 49 minutters spill etter en scoring av Lukas Nmecha og holdt siden ledelsen.

Anderlecht-spissen avsluttet et angrep med et enkelt og presist skudd i åpent bur etter å ha rundet Portugals keeper Diego Costa.

Portugal hadde initiativet innledningsvis i en underholdende 1. omgang, men etter hvert kom Tyskland mer med og overtok banespillet.

Tyskland ble europamestere for U21-lag også i 2009 og 2017.

Slovenia Euro U21 Soccer. Tyskland.
  • Tyskland tok finaleplassen

Tyskland møter Portugal i finalen i U21-EM. De tok seg videre etter å ha slått Nederland 2-1.

Det var Bayer Leverkusen-talentet Florian Wirtz som scoret tyskernes mål. Begge kom svært tidlig, og det hadde bare gått ti minutter før tyskerne ledet 2-0.

De oransje skulle få en redusering da Ajax-stopper Perr Shuurs satte 1-2.

Tidligere i kveld slo Portugal ut Spania etter å ha vunnet 1-0.

Hungary Euro U21 Soccer
  • Portugal til U21-finalen

Regjerende U21 EM-vinner Spania er ute av mesterskapet, mens Portugal tok seg til finalen. Det gjorde de etter et uheldig selvmål av midtstopper Jorge Cuenca, og det endte 0-1.

Med ti minutter igjen å spille forsøkte Spania å sette inn et visst press, noe de i grunnen gjorde gjennom store deler av kampen.

Men portugiserne var gjerrige, og dermed møter de enten Nederland eller Tyskland i finalen av U21-EM.

UEFA Under 21 Championship - Semi Final - Spain v Portugal
  • Greenwood trakk seg fra EM-troppen

Manchester United-stjernen Mason Greenwood (19) har trukket seg fra Englands bruttotropp før fotball-EM for å komme seg helt fra en skade.

Manchester United bekrefter nyheten og opplyser at det er den samme skaden som holdt ham utenfor U21-EM i mars.

– En ny turnering vil ikke være fordelaktig, og Mason vil bli værende i Manchester United for å komme seg og forberede seg på en ny sesong, skriver klubben. (NTB)

Greenwood
  • U21: Norges tynne EM-sjanse rauk

Med Portugals 3-0-siger over Gibraltar blei Norges svært svake håp om andreplass i gruppa i EM-kvaliken borte. Portugal er åtte poeng framfor Norge, som har berre to kampar att.

Norge skulle ha spela mot Kviterussland i kveld. Men den kampen blei avlyst på grunn av koronasmitte hos bortelaget.

Jørgen Strand Larsen

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)