Hopp til innhold

Fotball-EM U21 2021

 • Tyskland vant finalen i U21-EM

  Tysklands U21-mannskap slo Portugal i en stjernespekket finale i U21-EM søndag. Tyskland tok føringen etter 49 minutters spill etter en scoring av Lukas Nmecha og holdt siden ledelsen.

  Anderlecht-spissen avsluttet et angrep med et enkelt og presist skudd i åpent bur etter å ha rundet Portugals keeper Diego Costa.

  Portugal hadde initiativet innledningsvis i en underholdende 1. omgang, men etter hvert kom Tyskland mer med og overtok banespillet.

  Tyskland ble europamestere for U21-lag også i 2009 og 2017.

  Slovenia Euro U21 Soccer. Tyskland.
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Tyskland tok finaleplassen

  Tyskland møter Portugal i finalen i U21-EM. De tok seg videre etter å ha slått Nederland 2-1.

  Det var Bayer Leverkusen-talentet Florian Wirtz som scoret tyskernes mål. Begge kom svært tidlig, og det hadde bare gått ti minutter før tyskerne ledet 2-0.

  De oransje skulle få en redusering da Ajax-stopper Perr Shuurs satte 1-2.

  Tidligere i kveld slo Portugal ut Spania etter å ha vunnet 1-0.

  Hungary Euro U21 Soccer
  Foto: Zsolt Szigetvary / AP
 • Portugal til U21-finalen

  Regjerende U21 EM-vinner Spania er ute av mesterskapet, mens Portugal tok seg til finalen. Det gjorde de etter et uheldig selvmål av midtstopper Jorge Cuenca, og det endte 0-1.

  Med ti minutter igjen å spille forsøkte Spania å sette inn et visst press, noe de i grunnen gjorde gjennom store deler av kampen.

  Men portugiserne var gjerrige, og dermed møter de enten Nederland eller Tyskland i finalen av U21-EM.

  UEFA Under 21 Championship - Semi Final - Spain v Portugal
  Foto: Borut Zivulovic / Reuters
 • Greenwood trakk seg fra EM-troppen

  Manchester United-stjernen Mason Greenwood (19) har trukket seg fra Englands bruttotropp før fotball-EM for å komme seg helt fra en skade.

  Manchester United bekrefter nyheten og opplyser at det er den samme skaden som holdt ham utenfor U21-EM i mars.

  – En ny turnering vil ikke være fordelaktig, og Mason vil bli værende i Manchester United for å komme seg og forberede seg på en ny sesong, skriver klubben. (NTB)

  Greenwood
  Foto: Fredrik Hagen
 • U21: Norges tynne EM-sjanse rauk

  Med Portugals 3-0-siger over Gibraltar blei Norges svært svake håp om andreplass i gruppa i EM-kvaliken borte. Portugal er åtte poeng framfor Norge, som har berre to kampar att.

  Norge skulle ha spela mot Kviterussland i kveld. Men den kampen blei avlyst på grunn av koronasmitte hos bortelaget.

  Jørgen Strand Larsen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Siste nytt

 • Xavi sparket i Barcelona

  Xavi får ikke lede Barcelona ut kontraktstiden, og er allerede ferdig som manager i klubben etter sesongen.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag.

  Barcelona skriver at Xavi fikk beskjeden av klubbpresident Joan Laporta fredag ettermiddag. Xavi hadde en kontrakt som først går ut neste sommer.

  Allerede i januar sa Xavi at han hadde bestemt seg for å slutte som Barcelona-manager etter sesongen, men for en måned siden gjorde han helomvending og ville fortsette i jobben likevel.

  – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi da.

  Nå er klubblegenden med 767 kamper for Barcelona likevel ferdig i jobben han har hatt siden høsten 2021. Forrige sesong ledet han klubben til LaLiga-tittelen.

  Flere medier skriver at tyske Hansi Flick blir Barcelonas nye manager. Klubben skriver at de vil offentliggjøre førstelagets nye struktur i løpet av neste dagene.

  Xavi
  Foto: Isabel Infantes / Reuters
 • Stenshorne langt bak i Monaco-kvalifiseringen

  Racingtalentet Martinius Stenshorne (18) hadde ingen heldig kvalifisering foran Monacos Grand Prix i formel 3. Han var nest sist i sin kvalifiseringsgruppe.

  Stenshorne fra Hokksund kjørte for annen gang i karrieren på en gatebane. Han fikk bare noen få runder under torsdagens trening før regnet ødela.

  Hans beste rundetid var på 1.26,594, og han var 1,673 sekunder bak den raskeste i sitt heat.

  Italienske Gabriele Mini var raskest i den første gruppen og totalt med 1.23,942. Han starter i pole position i søndagens hovedløp.

  Stenshorne vant sprintløpet i Melbourne og er en av seks vinnere i de seks første løpene denne sesongen. Den norske 18-åringen har derimot ikke klarte å følge helt opp og endte uten poeng i Imola i siste løp. (NTB)

  Formel 3 Martinius Stenshorne
  Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal