• Norges U21-lag møter Kosovo i Drammen i den første av 10 kvalik-kamper til EM 2019.
  • Du kan følge kampen i tekstmeldinger her fra kl 19.00.

U21-landslagstrener i fotball Jan Peder Jalland har tatt ut troppen til kamp mot Østerrike og EM-kvalifiseringskamp mot Italia. Lokale spiller fra Møre og Romsdal er Nikolai Hopland (Aalesund), Max Williamsen (Kristiansund), Mathias Løvik (Molde).

Norge møter Østerrike 12. oktober og bortekampen mot Italia går 17. oktober.

(©NTB)

• Fiabema scoret for U21-landslaget – ny uavgjort mot Skottland

Norges nye U21-landslag ledet lenge etter et mål fra Bryan Fiabema, men en straffe ga Skottland 1–1.

Dermed har begge testkampene mot skottene i Spania endt uavgjort. Torsdag ble det 0–0.

Fiabema tok Norge i føringen etter en drøy halvtime. Før helgen ble det kjent at tromsøværingen slippes av Chelsea når kontrakten med den engelske storklubben løper ut i slutten av måneden.

Det norske laget holdt på ledelsen fram til Tommy Conway satte inn 1–1 fra straffemerket i det 78. minutt.

Oppgjøret ble spilt i Murcia. Samlingen er en del av det nye U21-landslagets forberedelser til høstens EM-kvalifisering. Kullet erstatter laget som i sommer skal til EM i Georgia og Romania.

(©NTB)

Bryan Fiabema
  • Utsatte eliteseriekamper har fått nye datoer

Lillestrøm og Vålerenga fikk utsatt hver sin kamp som følge av sommerens U21-EM. Nå har de fått nye kampdatoer, skriver NTB. Lillestrøms hjemmekamp mot Aalesund skal spilles 19. juli, mens Sandefjords kamp mot Vålerenga sparkes 30. september.

Behovet for nye datoer kommer av at både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet.

Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm
  • Norge møter Italia i U21-kvalifisering i fotball

Norge skal ut i kamper mot Italia, Irland, Tyrkia, Latvia og San Marino i jakten på sluttspillplass i U21-EM i fotball for menn i 2025.

Det ble klart da trekningen ble gjennomført i Uefas hovedkvarter i Nyon torsdag.

Norge var på det tredje seedingsnivået og havnet i pulje A. Kampene i kvalifiseringen spilles i tidsrommet mars 2023 til oktober 2024.

Gruppevinnerne og de tre beste toerlagene tar seg direkte til EM i Slovakia sommeren 2025. De seks øvrige toerne skal ut i omspill om de tre siste plassene.

Norges U21-landslag spiller i sommer EM-sluttspill i Romania og Georgia. Det varer mellom 21. juni og 8. juli.

(©NTB)

Norges hovedtrener Leif Gunnar
  • U21-landslaget imponerte – slo Tsjekkia 4–0 i årets siste kamp

Norges EM-klare U21-landslag i fotball avsluttet året med en imponerende 4-0-seier over Tsjekkia tirsdag, selv om flere viktige spillere manglet.

Vålerenga-spillerne Osame Sahraoui og Tobias Christensen var to av fire nye i startoppstillingen tre dager etter den sterke 1-1-kampen borte mot Frankrike, og de ga Norge to måls ledelse da de scoret med tre minutters mellomrom før pause.

August Mikkelsen fikk sin U21-landslagsdebut da han kom inn for Sahraoui ved pause. Han skaffet straffesparket Kristian Arnstad omsatte i scoring i det 76. minutt og slo hjørnesparket som Robin Dahl Østrøm skjøt i mål på volley og fastsatte resultatet to minutter senere.

Også Arnstad og Østrøm var innbyttere. Førstnevnte hadde vært på banen bare tre minutter da han scoret.

Tsjekkia er også klar for EM-sluttspillet i Romania og Georgia, men laget ble satt grundig på plass av et norsk lag som hadde avgitt flere spillere til Ståle Solbakkens A-landslagstropp.

(©NTB)

Fotball U21-landslaget, menn: Norge - Kroatia
Stillingen etter første omgang er 2-2 i kampen mellom Norge og Kosovo.

• Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

* To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

* Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

* To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

Otfs84t2WGM
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

Leverkusen-jubel mot West Ham
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.