Hopp til innhold

Fossli tilbake på akuttavdelingen: – Jeg husker ingenting

Sondre Turvoll Fossli (26) var mandag tilbake på akuttavdelingen på Ullevål sykehus. Denne gangen som besøkende – kun en måned etter hjertestansen.

Sondre Turvoll Fossli

HUSKER IKKE NOE: Sondre Turvoll Fossli besøkte akuttavdelingen på Ullevål sykehus mandag formiddag.

Foto: Tommy Barstein / NRK

Langrennsløperen ser seg om i sykehuslokalene på Ullevål.

12. august var datoen han var her sist. 26-åringen ble innlagt etter å ha fått hjertestans under en kjøretur sammen med kjæresten Henriette.

– Her jobber det flinke folk, kommenterer Fossli, som ble innlagt på Ullevål etter hjertestansen.

Kjøreturen og oppholdet på akutten husker han imidlertid ingenting av.

– Jeg kjenner meg ikke igjen og jeg husker ingenting. Men jeg er hundre prosent sikker på at det var flinke folk som tok vare på meg, så jeg er ikke bekymret for det, legger han til.

– Men jeg håper det var første og siste gang, smiler han.

– Litt rart

Mye har skjedd siden den dramatiske augustdagen. Fossli er på beina igjen etter hjertestansen, og selv om han er langt unna aktivitetsnivået før hjertestansen, kan han trene forsiktig.

– Du blir rastløs av å gå hjemme hele tiden. Men det var godt å komme ut herfra (sykehuset) og få litt frisk luft. Jeg har gått noen turer og fått svettet litt. Det var deilig.

– Men jeg kan ikke fly altfor fort i motbakkene lenger. Jeg må holde meg litt mer i ro. Holde pulsen nede, understreker han.

Fossli har fått operert inn hjertestarter og går også på betablokker etter hjertestansen.

– Det er litt rart, forteller han.

Han har ennå ikke vent seg helt til hjertestarteren.

– Når du står i bar overkropp om kvelden og pusser tennene så ser du den ganske godt. Men det er bare en trygghet for meg og kjæresten min, legger han til.

Sondre Turvoll Fossli

TENKER PÅ FREMTIDEN: Fossli sier han kanskje må legge opp som skiløper på toppnivå.

Foto: Tommy Barstein / NRK

Nye tester

I oktober skal det tas nye tester av langrennsløperen, men 26-åringen har allerede begynt å innstille seg på at langrennskarrieren er over.

– Det er en risiko for at jeg må legge opp. Det er det absolutt. Så det kan nok være at jeg må finne meg noe annet å gjøre. Men jeg må vente og se litt når det gjelder akkurat det, svarer han.

Fossli vet at det blir et vanskelig valg. Det viktigste for ham vil være tilbakemeldingene fra legene.

– Men hvis alle anbefaler meg at dette kan du ikke gjøre mer, så ser det mørkt ut.

– Jeg har ikke tenkt så altfor mye på det foreløpig, jeg skal ta en del tester til og det er greit å ha alt på bordet før det man tar det valget. Da blir ikke det så viktig. En skal være glad så lenge en lever. Men langrenn har vært en stor del av livet mitt, så det er en stor avgjørelse som skal tas.

Sondre Turvoll Fossli

SKRYTER AV HJELP: Fossli er fornøyd med hjelpen han har fått på Ullevål sykehus.

Foto: Tommy Barstein / NRK

– Følt meg topp trent

Årets sesong ser uansett ut til å være kjørt for langrennsløperen.

– Men jeg skulle gjerne ha vært sammen med gutta i høyden i Frankrike. Jeg ønsker dem all mulig suksess, forteller han.

Foreløpig har ikke legene greid å finne noen årsak til hvorfor hjertet hans stoppet denne dagen,

– Det er veldig vanskelig å si. Folk spør meg om det er usunt det vi holder på med, men jeg har følt meg topp trent og superfrisk veldig lenge. Det er vanskelig å konkludere med noen årsak, kommenterer han.

Kan toppidretten være årsak til dette?

– Det kan hende. Men når de ikke greier å finne noen årsak på Ullevål, så tror jeg ikke at jeg skal bidra med noen ekspertise.

Fossli takker de som til stede da hjertet stoppet under kjøreturen med kjæresten. Ikke minst syklisten som ga ham livreddende behandling.

– Han er en veldig hyggelig kar, sier Fossli, som har snakket med ham på telefon.

– Jeg skal få møtt ham en gang også, lover han.

Siste nytt

 • Russarar får bokse igjen

  Det internasjonale bokseforbundet (IBA) kunngjer at russiske og belarusiske boksarar kan få byrje å gå boksekampar igjen.

  – IBA-styret stemde for å oppheve den tidlegare avgjerda si og la boksarar frå Russland og Belarus konkurrere på IBA-arrangement. IBA er overtydd om at politikk ikkje bør ha nokon innverknad på sport. Derfor bør alle utøvarar givast likt moglegheiter, skriv IBA i ei pressemelding.

  Russiske og belarusiske boksarar har vore utestengde frå alle IBA-arrangement sidan Russlands invasjon av Ukraina.

  Styreleiar i IBA er russaren Umar Kremlev, som vart attvalt i september.

  Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) har fleire gonger uttrykt uro for måten IBA har vore styrt på av Kremlev. Det internasjonale bokseforbundet får mellom anna ikkje arrangere bokseturneringa under OL i Paris i 2024. Den jobben skal skjøttast av ein uavhengig IOC-utnemnd arbeidsgruppe.

  Umar Kremlev
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Klubbeigarar går etter overgrepsskandalen i USA

  Merritt Paulson og Arnim Whisler trer til side frå Portland Thorns og Chicago Red Stars etter rapporten om systematisk misbruk i kvinnefotballen i USA.

  – Eg kan ikkje be om orsaking nok for vår rolle i grov systemisk svikt i å beskytte spelarane sin tryggleik, og feiltrinna vi gjorde i 2015. Eg beklagar verkeleg, sa Paulson i ei utsegn der han annonserte sin avgang som beslutningstakar i Thorns.

  Toppleiarane Gavin Wilkinson og Mike Golub vil også tre til side, fortalde han.

  Kort tid etter kunngjeringa sa Arnim Whisler, eigaren av Chicago Red Stars, at han trekkjer seg frå styret og overlèt den operative kontrollen av klubben til deira leiarteam i Chicago.

  Både Paulson og Whisler blei namngitte i rapporten om systematisk misbruk.

  – Eg er djupt lei meg for det spelarane våre opplevde under tida dei budde i Chicago, sa Whisler.

  Merritt Paulson
  Foto: Bruce Ely / AP
 • Landslagstrenar dømd til 109 års fengsel

  Brasils tidlegare landslagstrenar i turn, Fernando de Carvalho Lopes er dømd til fengsel i 109 år og åtte månader for valdtekt mot fire utøvarar. Ein av utøvarane var berre 13 år, skriv nettavisa Globo Esporte.

  Han nektar straffeskuld, og vil anke saka.

  Lopes var trenar for landslaget i 20 år, men blei fjerna like før OL i Rio i 2016, etter klage frå foreldra til 13-åringen..

  Det førte til etterforsking, og han blei i 2019 utestengd frå all turn-relatert aktivitet for livstid.

  Han kan få fleire rettssaker mot seg. For fire år sidan fortalde rundt 40 utøvarar at dei hadde vore utsett for psykisk, fysisk og seksuell trakassering av trenaren.

  Lopes er ikkje den første turntoppen som får lang fengselstraff. I 2018 blei landslagslege Larry Nasser dømd for overgrep mot 265 utøvarar, dei fleste mindreårige.

  Fernando de Carvalho Lopes
  Foto: Eraldo Peres / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste