NRK Meny
Normal

Forventer gullrush!

Klubben til Tiril Sjåstad Christiansen forventer rush av nye talenter etter X-games gullet.

Tiril smiler med gullet

Tiril Sjåstad Christiansen med sitt første X-games gull.

Foto: ESPN

Roger Espeli

Roger Espeli er daglig leder i Geilo IL.

Foto: Roger Espeli

– Vi må nok sitte klar med innmeldingsskjemaer til freestylegruppa i Geilo IL, for jeg vil nok tro at gullet vil føre til økt rekruttering. Freestyle og snowboard er allerede voksende grener i idretten og i vårt idrettslag. Hvor populært det blir nå tør jeg ikke tenke på, men jeg er sikker på at det vil bli veldig populært, sier daglig leder i Geilo Il, Roger Espeli.

Tidenes yngste

17 år gamle Tiril Sjåstad Christiansen tok et sensasjonelt gull i slopestylefinalen på søndag. Debutanten ble den yngste kvinnelige vinneren i X Games noensinne og overrasket seg selv og de fleste andre, inkludert klubbsjefen.

– Jeg ble satt ut i forhold til prestasjonen. Selv om jeg ikke er 17 år så skjønner jeg at dette er meget stort og en fantastisk prestasjon. Gullet gjør at de yngre hos oss vil få troen på at alt er mulig siden de kjenner Tiril. Det bidrar sikkert også til at flere vil komme ut i bakken for å gjøre triks, sier Espeli.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tiril Sjåstad Christiansen trodde ikke hun ville bli invitert til X-games. Det ble hun - og i går vant 17-åringen finalen i slopestyle foran hele verdenseliten. Her går det opp for henne at hun har vunnet.

Her blir debutanten vinner av X-games

Nye barn og unge

Buskerud idrettskrets er også mektig imponert over prestasjonen til Tiril Sjåstad Christiansen i Aspen i USA på søndag. Kretsen tror at gullet vil få andre grupper til å begynne med idrett.

Jorunn Horgen

Organisasjonssjef i Buskerud idrettskrets, Jorunn Horgen.

Foto: Buskerud idrettskrets

– Det er ekstra gøy når det er nye idretter som blir synlige og som kanskje tiltrekker seg flere ungdommer som ikke hadde blitt tiltrukket av andre idretter. Vi tror at nye konkurranseformer og idretter vil få flere til å drive med aktivitet, sier organisasjonssjef i Buskerud idrettskrets, Jorunn Horgen.

X-games har sin egen måte å drive konkurranse på, og det mener Horgen appellerer til nye grupper.

– TV-bildene fra X-games viser at idrett er gøy. De som er utøvere er flinke til å synliggjøre at det de driver med er tøft, morsomt og nytt. Slik holdning gjør at noen kanskje får en annen oppfatning av hva idrett er. Det trenger ikke bare være slitsomt, sier Horgen.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania