Hopp til innhold

Fortnite-«Ninja» knuste egen verdensrekord: – Utrolig

Tyler «Ninja» Blevins (26) er for tiden det heteste navnet innen spillverden. Denne helgen satte han nye rekorder i Las Vegas Esports Arena.

SPO-ELS-ACE-ENT-TYLER-"NINJA"-BLEVINS-TAKES-ON-CHALLENGERS-AT-NI

STJERNE: Tyler «Ninja»​​​​​​​ Blevins er en av de største stjerne i dataspillverden. Natt til søndag arrangerte han et eget Fortnite-arrangement i Las Vegas.

Foto: Ethan Miller / AFP

– Det er utrolig. Tusen takk til alle som er her, og takk til alle som sitter hjemme og har gjort dette mulig.

26-år gamle Tyler Blevins, bedre kjent som «Ninja», sitter midt på scenen av den nye E-sportsarenaen i Las Vegas og har akkurat fått beskjeden om at han har knust sin egen verdensrekord i antall samtidige seere på strømmetjenesten Twitch.

På det meste fulgte 680.000 søndagens arrangement «Ninja Vegas 18'», der Blevins inviterte flere av verdens beste spillere til å forsøke å slå han i dataspillet Fortnite.

Knuste Drake-rekord

Selve arrangementet strømmet den populære gameren på sin egen Twitch-kanal. Og tallene var fenomenale.

Det fem timer lange eventet hadde i gjennomsnitt rundt 500.000 seere før det mot slutten hadde 680.000 samtidige seere.

Det betyr at verdensrekorden i antall seere på en live-strømming på dataspill-kanalen Twitch ble knust med 50.000 visninger.

Den tidligere rekorden tilhørte også «Ninja» fra da han 15. mars spilte med den kanadiske rapperen Drake. Da hadde kanelen på det meste 628.000 visninger.

Første steg inn i E-sports

«Ninja Vegas 18'» er Fortnites første virkelige steg inn i E-sportens verden. Spillet har på kort tid etter sin utgivelse i juli 2017 blitt et av de mest populære i verden.

– Et dataspill har ikke noen gang før tatt verden med storm slik som Fortnite, sa Blevins fra scenen.

SPO-ELS-ACE-ENT-TYLER-"NINJA"-BLEVINS-TAKES-ON-CHALLENGERS-AT-NI

STASELIG ANTRUKKET: Vanligvis er 26-åringen å finne i joggebuksen i sin egen kjeller. Da han var stjernen for en kveld i Las Vegas fant «Ninja» frem finstasen.

Foto: Ethan Miller / AFP

Reglene var enkle. Ni kamper ble spilt, den som klarte å eliminere «Ninja» vant 2.500 dollar, og vinneren av kampen totalt vant den samme summen.

Med flere av verdens beste spillere på plass ble oppgaven vanskelig for dataspillenes superstjerne. Det var likevel meget overraskende da fjorten år gamle 3DRStormYT stakk av med seieren i den nest siste kampen.

«Ninja» selv vant bare en av kampene.

Millionene renner inn

Utviklerne i Epic Games kan på mange måter takke Tyler Blevins og andre strømmere for Fortnites raske steg mot spilltoppen. Fra kjelleren sin i Chicago strømmer 26-åringen hver dag sin spillaktivitet til hundretusener via tjenesten Twitch.

Per dags dato har kanalen hans hatt over 145 millioner seere totalt og 6 millioner følgere. På Youtube har amerikaneren rundt 9 millioner følgere.

Ifølge CNBC skal Blevins håve inn smått utrolige fire millioner norske kroner i uken på dataspillet.

– Jeg tror at jeg tilbyr en kombinasjon av spilling på høyt nivå som de ikke får andre steder. Det er veldig vanskelig å være best i et dataspill, sa han til kanalen om sin suksess.

Siste nytt

 • Tsjekkisk sensasjon til finale i Roland-Garros – full kollaps for verdenstoeren

  Karolina Muchova slo til med et dramatisk comeback og booket finaleplass i Roland-Garros. Hun avverget en matchball i møtet med Aryna Sabalenka.

  Alt lå til rette for Sabalenka i tredje sett. Belaruseren ledet 5-2 og var ett poeng unna finalen i Paris, men lot sjansen glippe. Det skulle koste verdenstoeren dyrt.

  Muchova kom mesterlig tilbake og dunket inn to vellykkede bruddballer. Tsjekkeren servet så nådeløst hjem seieren i en kamp som endte 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 7-5.

  For første gang er hun finaleklar i en Grand Slam-turnering. (NTB)

  APTOPIX France Tennis French Open
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Carlsen fortsatt seiersløs: – Ett steg nærmere å være ferdig med turneringen

  Magnus Carlsen har én sjanse igjen til å vinne et langsjakkparti i årets Norway Chess. Torsdag ble det nok en remis i møtet med Shakhriyar Mamedyarov.

  Spillerne ble enige om å la partiet ende uavgjort etter vel 30 trekk. Reglene i turneringen tilsier at man ved remis skal kåre en vinner etter spill i armageddon.

  Der var Carlsen nok en gang best. Med svarte brikker var han i tidstrøbbel, men greide likevel å ta sin sjuende strake seier på denne måten. Slikt blir det ikke nok poeng av, og allerede etter sju runder var Carlsen ute av stand til å ta sin femte strake Norway Chess-tittel.

  – Jeg ville bare spille solid, siden jeg var litt lei av dårlige opplevelser. Derfor tenkte jeg at jeg i hvert fall ikke skulle ta unødvendig risiko. Det var ett steg nærmere å være ferdig med turneringen, sa Carlsen smilende til TV 2.

  Fredag har han en siste mulighet til å vinne et langsjakkparti i Stavanger. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Uno-X-rytter imponerte: På pallen i Dauphiné

  Fjorårets Tour de France-vinner Jonas Vingegaard tok en suveren soloseier på den femte etappen i Critérium Dauphiné. Et drøyt halvminutt bak kom det en mindre gruppe som spurtet om de gjenværende plassene på podiet.

  Der viste norske Tobias Halland Johannessen seg frem. Tidligere verdensmester Julian Alaphilippe klarte akkurat å slå Johannessen i spurten, men nordmannen tok med seg en svært fin tredjeplass.

  Det er 23-åringens første pallplass for sesongen.

  Johannessen blir etter alle solemerker en av de viktigste rytterne til Uno-X i sommerens Tour de France, hvor laget deltar for første gang.

  Rittet avsluttes søndag.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Tuva Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste