Fortnite-«Ninja» knuste egen verdensrekord: – Utrolig

Tyler «Ninja» Blevins (26) er for tiden det heteste navnet innen spillverden. Denne helgen satte han nye rekorder i Las Vegas Esports Arena.

SPO-ELS-ACE-ENT-TYLER-"NINJA"-BLEVINS-TAKES-ON-CHALLENGERS-AT-NI

STJERNE: Tyler «Ninja»​​​​​​​ Blevins er en av de største stjerne i dataspillverden. Natt til søndag arrangerte han et eget Fortnite-arrangement i Las Vegas.

Foto: Ethan Miller / AFP

– Det er utrolig. Tusen takk til alle som er her, og takk til alle som sitter hjemme og har gjort dette mulig.

26-år gamle Tyler Blevins, bedre kjent som «Ninja», sitter midt på scenen av den nye E-sportsarenaen i Las Vegas og har akkurat fått beskjeden om at han har knust sin egen verdensrekord i antall samtidige seere på strømmetjenesten Twitch.

På det meste fulgte 680.000 søndagens arrangement «Ninja Vegas 18'», der Blevins inviterte flere av verdens beste spillere til å forsøke å slå han i dataspillet Fortnite.

Knuste Drake-rekord

Selve arrangementet strømmet den populære gameren på sin egen Twitch-kanal. Og tallene var fenomenale.

Det fem timer lange eventet hadde i gjennomsnitt rundt 500.000 seere før det mot slutten hadde 680.000 samtidige seere.

Det betyr at verdensrekorden i antall seere på en live-strømming på dataspill-kanalen Twitch ble knust med 50.000 visninger.

Den tidligere rekorden tilhørte også «Ninja» fra da han 15. mars spilte med den kanadiske rapperen Drake. Da hadde kanelen på det meste 628.000 visninger.

Første steg inn i E-sports

«Ninja Vegas 18'» er Fortnites første virkelige steg inn i E-sportens verden. Spillet har på kort tid etter sin utgivelse i juli 2017 blitt et av de mest populære i verden.

– Et dataspill har ikke noen gang før tatt verden med storm slik som Fortnite, sa Blevins fra scenen.

SPO-ELS-ACE-ENT-TYLER-"NINJA"-BLEVINS-TAKES-ON-CHALLENGERS-AT-NI

STASELIG ANTRUKKET: Vanligvis er 26-åringen å finne i joggebuksen i sin egen kjeller. Da han var stjernen for en kveld i Las Vegas fant «Ninja» frem finstasen.

Foto: Ethan Miller / AFP

Reglene var enkle. Ni kamper ble spilt, den som klarte å eliminere «Ninja» vant 2.500 dollar, og vinneren av kampen totalt vant den samme summen.

Med flere av verdens beste spillere på plass ble oppgaven vanskelig for dataspillenes superstjerne. Det var likevel meget overraskende da fjorten år gamle 3DRStormYT stakk av med seieren i den nest siste kampen.

«Ninja» selv vant bare en av kampene.

Millionene renner inn

Utviklerne i Epic Games kan på mange måter takke Tyler Blevins og andre strømmere for Fortnites raske steg mot spilltoppen. Fra kjelleren sin i Chicago strømmer 26-åringen hver dag sin spillaktivitet til hundretusener via tjenesten Twitch.

Per dags dato har kanalen hans hatt over 145 millioner seere totalt og 6 millioner følgere. På Youtube har amerikaneren rundt 9 millioner følgere.

Ifølge CNBC skal Blevins håve inn smått utrolige fire millioner norske kroner i uken på dataspillet.

– Jeg tror at jeg tilbyr en kombinasjon av spilling på høyt nivå som de ikke får andre steder. Det er veldig vanskelig å være best i et dataspill, sa han til kanalen om sin suksess.

Siste nytt

 • Jarstein slo tilbake - holdt nullen

  Hertha Berlin med Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred slo tilbake da Augsburg ble sendt hjem med et 0-2-tap i tysk Bundesliga lørdag.

  Jarstein hadde lagt blemmen fra onsdagens kamp mot RB Leipzig bak seg og leverte en godkjent innsats. Skjelbred spilte en snau time.

  Hertha Berlin og Rune Almenning Jarstein
  Foto: Hannibal Hanschke / Reuters
 • Godset vant første treningskamp

  Strømsgodset slo Mjøndelen i den aller første treningskampen i norsk fotball etter koronapausen.

  Siden 12. mars har det ikke blitt spilt fotballkamper på norsk jord. I nabooppgjøret mot Mjøndalen, var det drammenserne som var best. De vant 2-1.

  Lørdag ettermiddag vant så Rosenborg 1-0 mot Bodø/Glimt i en annen treningskamp. Kristoffer Zachariassen scoret etter sju minutter.

  FK Haugesund slo Brann 3-0. Finske Benjamin Källman scoret to mål og Kevin Martin Krygård ett.

  Det spilles en rekke treningskamper i norsk fotball lørdag. Eliteserien starter opp den 16. juni.

  Treningskamp Strømsgodset - Mjøndalen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Blummenfelt vant mestermøte

  Kristian Blummenfelt vant femkilometeren i Perseløpet på Jessheim lørdag formiddag.

  Blummenfelt løp i heat med Casper Stornes, Gustav Iden og friidrettsløperne Marius Vedvik og Eivind Øygard.

  Feltet åpnet forrykende og lå an til en tid under den norske bestenoteringen på øvelsen på 13,28. Den rekorden er det Jakob Ingebrigtsen som har.

  Men det ble tøft på slutten. Blummenfelt vant på en tid rett i underkant av 14 minutter.

  Blummenfelt
  Foto: Graham Hughes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal