Hopp til innhold

Fortnite-«Ninja» knuste egen verdensrekord: – Utrolig

Tyler «Ninja» Blevins (26) er for tiden det heteste navnet innen spillverden. Denne helgen satte han nye rekorder i Las Vegas Esports Arena.

SPO-ELS-ACE-ENT-TYLER-"NINJA"-BLEVINS-TAKES-ON-CHALLENGERS-AT-NI

STJERNE: Tyler «Ninja»​​​​​​​ Blevins er en av de største stjerne i dataspillverden. Natt til søndag arrangerte han et eget Fortnite-arrangement i Las Vegas.

Foto: Ethan Miller / AFP

– Det er utrolig. Tusen takk til alle som er her, og takk til alle som sitter hjemme og har gjort dette mulig.

26-år gamle Tyler Blevins, bedre kjent som «Ninja», sitter midt på scenen av den nye E-sportsarenaen i Las Vegas og har akkurat fått beskjeden om at han har knust sin egen verdensrekord i antall samtidige seere på strømmetjenesten Twitch.

På det meste fulgte 680.000 søndagens arrangement «Ninja Vegas 18'», der Blevins inviterte flere av verdens beste spillere til å forsøke å slå han i dataspillet Fortnite.

Knuste Drake-rekord

Selve arrangementet strømmet den populære gameren på sin egen Twitch-kanal. Og tallene var fenomenale.

Det fem timer lange eventet hadde i gjennomsnitt rundt 500.000 seere før det mot slutten hadde 680.000 samtidige seere.

Det betyr at verdensrekorden i antall seere på en live-strømming på dataspill-kanalen Twitch ble knust med 50.000 visninger.

Den tidligere rekorden tilhørte også «Ninja» fra da han 15. mars spilte med den kanadiske rapperen Drake. Da hadde kanelen på det meste 628.000 visninger.

Første steg inn i E-sports

«Ninja Vegas 18'» er Fortnites første virkelige steg inn i E-sportens verden. Spillet har på kort tid etter sin utgivelse i juli 2017 blitt et av de mest populære i verden.

– Et dataspill har ikke noen gang før tatt verden med storm slik som Fortnite, sa Blevins fra scenen.

SPO-ELS-ACE-ENT-TYLER-"NINJA"-BLEVINS-TAKES-ON-CHALLENGERS-AT-NI

STASELIG ANTRUKKET: Vanligvis er 26-åringen å finne i joggebuksen i sin egen kjeller. Da han var stjernen for en kveld i Las Vegas fant «Ninja» frem finstasen.

Foto: Ethan Miller / AFP

Reglene var enkle. Ni kamper ble spilt, den som klarte å eliminere «Ninja» vant 2.500 dollar, og vinneren av kampen totalt vant den samme summen.

Med flere av verdens beste spillere på plass ble oppgaven vanskelig for dataspillenes superstjerne. Det var likevel meget overraskende da fjorten år gamle 3DRStormYT stakk av med seieren i den nest siste kampen.

«Ninja» selv vant bare en av kampene.

Millionene renner inn

Utviklerne i Epic Games kan på mange måter takke Tyler Blevins og andre strømmere for Fortnites raske steg mot spilltoppen. Fra kjelleren sin i Chicago strømmer 26-åringen hver dag sin spillaktivitet til hundretusener via tjenesten Twitch.

Per dags dato har kanalen hans hatt over 145 millioner seere totalt og 6 millioner følgere. På Youtube har amerikaneren rundt 9 millioner følgere.

Ifølge CNBC skal Blevins håve inn smått utrolige fire millioner norske kroner i uken på dataspillet.

– Jeg tror at jeg tilbyr en kombinasjon av spilling på høyt nivå som de ikke får andre steder. Det er veldig vanskelig å være best i et dataspill, sa han til kanalen om sin suksess.

Sportsnyheter

Masseslagsmål i gatene før finalen – kastet stoler etter hverandre

I Sevilla var stemningen langt fra harmonisk foran europaligafinalen. Store folkemengder barket sammen i gatene, og flere kastet stoler mot hverandre.

Siste nytt

 • Herrem må operere – kan miste håndball-EM

  Sola-stjernen Camilla Herrem skal operere akillesen og vil være på sidelinjen i opp til seks måneder. Det betyr at EM i november står i fare.

  Det opplyser hun selv overfor TV 2 etter onsdagens tap for Storhamar i håndballsluttspillets semifinale.

  – Det gjør vondt hver gang jeg går eller springer – egentlig når jeg gjør alt, sier Herrem til kanalen.

  Herrem har spilt 17 mesterskap for Norge siden EM-debuten i 2008. Operasjonen kan gjøre at den rekken brytes.

  – Akkurat nå må jeg være realist og tenke at det er vanskelig å nå EM. Jeg vil heller ikke forhaste meg noe sånn at det går utover videre karriere. Jeg har kommet til et punkt der helsen må komme først, sier hun.

  Hun sier imidlertid at hun vil satse mot håndball-VM på hjemmebane i 2023 og OL i Paris året etter. (NTB)

  Håndball kvinner 2022: Norge - Montenegro
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Deilas menn tok ny seier – Gabrielsen-mål for Austin

  Ronny Deila og hans New York City FC slo Ola Kamaras DC United 2-0 i MLS onsdag. Ruben Gabrielsen scoret i Austins 2-1-seier over Los Angeles FC.

  Seieren tok New York City FC opp på annenplass i den østlige avdelingen i den amerikanske toppligaen. De er poenget bak Jakob Glesnes' Philadelphia Union med en kamp mindre spilt.

  Ruben Gabrielsen hjalp Austin til tabelltopp i den vestlige avdelingen. Den norske midtstopperens scoring kom etter 13 minutter, da han fikk tid inne i feltet og bøyde ballen i lengste hjørne i 2-1-seieren over LAFC. Med det klatret Austin forbi nettopp onsdagens motstander på tabellen.

  (NTB)

  MLS Austin FC LAFC Soccer
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Frankfurt vant dramatisk europaliga-finale

  Tidligere Arsenal-stjerne Aaron Ramsey ble syndebukk for Rangers da Eintracht Frankfurt og Jens Petter Hauge kom seirende ut av straffesparkkonkurransen.

  – Jeg kan ikke tro det. Vi er søren meg mestere! utbrøt Kevin Trapp i intervju med Viaplay.

  Det var Rafael Santos Borré som satte det avgjørende straffesparket. Dermed vant tyskerne europaligafinalen, og er klare for mesterligaen.

  Jens Petter Hauge ble byttet inn etter 69 minutter onsdag og er den første nordmannen som vinner europaligaen.

  – Man kan ikke sette ord på noe sånt. Det blir for mye, det her, sa Hauge til Viaplay.

  – Vi har vist dette hele sesongen, særlig i europaligaen, at vi står på og kjemper. Det er en lagseier, la han til.

  Rangers var laget som tok ledelsen, etter at Joe Aribo sendte skottene i ledelsen. Men Frankfurt brukte bare ti minutter på å svare, da Rafael Santos Borré skled inn utligningen fra kloss hold. Dermed var lagene like langt med 20 minutter igjen av ordinær tid.

  Etter det var det ingen som klarte å få ballen i nettet, og kampen måtte gå til ekstraomganger i Sevilla.

  Rangers hadde en gigantisk mulighet til å ta ledelsen på tampen av ekstraomgangene, men en ellevill redning fra Kevin Trapp sørget for at det måtte avgjøres på straffekonk.

  Europa League - Final - Eintracht Frankfurt v Rangers
  Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste