Første pallplass for Lunde Pedersen: – Veldig fornøyd

COLLALBO/OSLO (NRK): Han kjempet seg gjennom 10.000 meter uten å imponere nevneverdig, men med 4.-plassen på den siste distansen ble det pallplass til Sverre Lunde Pedersen for første gang i allround-EM.

Sverre Lunde Pedersen

BRONSE: Det ble bronse i allround-EM for Sverre Lunde Pedersen.

Foto: Guro Grønn / NRK

Sverre Lunde Pedersen har aldri vunnet medalje på EM i allround før, og lå på tredjeplass før 10.000-meteren, som var den siste og avgjørende distansen. Fra før hadde han blitt nummer tre i alle de tre første distansene gjennom helgen.

Og i Collalbo viste han hvor sterk han var. Selv om det ikke luktet svidd av selve 10.000-meteren, kontrollerte han inn til en tredjeplass uten å legge press på hverken Patrick Roest eller Sven Kramer om medaljer ved høyere valør.

– Veldig fornøyd

Han kom på en fjerdeplass, godt bak den nederlandske duoen. Likevel sikrer han sin første pallplass i EM allround på arenaen hvor han også gikk sitt første EM for åtte år siden.

– Jeg er fornøyd. Jeg fikk ut tre veldig gode løp, og 10.000 var litt tung og der har jeg litt igjen. Men alt i alt er jeg veldig fornøyd med første EM-medalje, så skal jeg stå på å trene frem til VM, sier Lunde Pedersen.

Det ble tungt på 10.000-meteren, og det var Sven Kramer som endte opp med gull, mens landsmannen Patrick Roest tok sølvet. Dermed blir han europamester i allround for tiende gang, på samme arena som han vant sin første allround-tittel.

– Det føltes fantastisk. Jeg sleit litt i starten av sesongen og hadde ikke så stor selvtillit de første to månedene. Nå er jeg veldig fornøyd med denne helgen, sier Sven Kramer til NRK

Ekstrem konkurranse

Norge har ikke vunnet allround EM på skøyter for menn siden 1991. Den gangen var det Johann Olav Koss, som tok gullet. Siden den gang har Norge mange pallplasser, der Håvard Bøkko var den siste, da han tok bronse i 2014.

Likevel var trener, Edel Therese Høiseth godt fornøyd med bronsemedaljen til Pedersen, selv om hun kanskje hadde håpet at det skulle gå an å vippe Kramer og Roest ned fra tronen.

– Det er hans første medalje. Vi skal være fornøyde med pallen, men vi har lyst til å bryne de litt på nesa, de nederlenderne. Det kommer flere løp i år. Så vi håper å være enda bedre litt senere, sier hun, vel vitende om at det er VM i enkeltdistanser om ikke så altfor lenge

– Det er ekstremt tøff konkurranse. Kanskje større enn noen gang fra Sven og Patrick. At jeg gir dem kamp helt inn er jeg godt fornøyd med, så skal jeg bare bli enda bedre, sier Lunde Pedersen.

VM enkeltdistanser holdes i Inzell 7-16. februar.

Siste nytt

 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal