Første pallplass for Lunde Pedersen: – Veldig fornøyd

COLLALBO/OSLO (NRK): Han kjempet seg gjennom 10.000 meter uten å imponere nevneverdig, men med 4.-plassen på den siste distansen ble det pallplass til Sverre Lunde Pedersen for første gang i allround-EM.

Sverre Lunde Pedersen

BRONSE: Det ble bronse i allround-EM for Sverre Lunde Pedersen.

Foto: Guro Grønn / NRK

Sverre Lunde Pedersen har aldri vunnet medalje på EM i allround før, og lå på tredjeplass før 10.000-meteren, som var den siste og avgjørende distansen. Fra før hadde han blitt nummer tre i alle de tre første distansene gjennom helgen.

Og i Collalbo viste han hvor sterk han var. Selv om det ikke luktet svidd av selve 10.000-meteren, kontrollerte han inn til en tredjeplass uten å legge press på hverken Patrick Roest eller Sven Kramer om medaljer ved høyere valør.

– Veldig fornøyd

Han kom på en fjerdeplass, godt bak den nederlandske duoen. Likevel sikrer han sin første pallplass i EM allround på arenaen hvor han også gikk sitt første EM for åtte år siden.

– Jeg er fornøyd. Jeg fikk ut tre veldig gode løp, og 10.000 var litt tung og der har jeg litt igjen. Men alt i alt er jeg veldig fornøyd med første EM-medalje, så skal jeg stå på å trene frem til VM, sier Lunde Pedersen.

Det ble tungt på 10.000-meteren, og det var Sven Kramer som endte opp med gull, mens landsmannen Patrick Roest tok sølvet. Dermed blir han europamester i allround for tiende gang, på samme arena som han vant sin første allround-tittel.

– Det føltes fantastisk. Jeg sleit litt i starten av sesongen og hadde ikke så stor selvtillit de første to månedene. Nå er jeg veldig fornøyd med denne helgen, sier Sven Kramer til NRK

Ekstrem konkurranse

Norge har ikke vunnet allround EM på skøyter for menn siden 1991. Den gangen var det Johann Olav Koss, som tok gullet. Siden den gang har Norge mange pallplasser, der Håvard Bøkko var den siste, da han tok bronse i 2014.

Likevel var trener, Edel Therese Høiseth godt fornøyd med bronsemedaljen til Pedersen, selv om hun kanskje hadde håpet at det skulle gå an å vippe Kramer og Roest ned fra tronen.

– Det er hans første medalje. Vi skal være fornøyde med pallen, men vi har lyst til å bryne de litt på nesa, de nederlenderne. Det kommer flere løp i år. Så vi håper å være enda bedre litt senere, sier hun, vel vitende om at det er VM i enkeltdistanser om ikke så altfor lenge

– Det er ekstremt tøff konkurranse. Kanskje større enn noen gang fra Sven og Patrick. At jeg gir dem kamp helt inn er jeg godt fornøyd med, så skal jeg bare bli enda bedre, sier Lunde Pedersen.

VM enkeltdistanser holdes i Inzell 7-16. februar.

Siste nytt

 • Gull til Nilsen i Para-VM

  Vilde Nilsen tok si andre gullmedalje i Para-VM etter at ho vann sprinten måndag. – Dette er ein av dei tyngste sprintløpa eg har gått og var eigentleg litt skeptisk før finalen. Men eg løyste arbeidsoppgåvene mine veldig bra, fortel Nilsen i målområdet.

  Vilde Nilsen
  Foto: Kathrine Baldishol
 • United møter Wolwerhampton

  Solskjær sitt mannskap møter Wolverhampton i kvartfinalen i FA-cupen i mars, etter at dei slo ut Chelsea av FA-cupen Det er klart etter trekninga måndag kveld. Manchester Unitet får bortekamp.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Fourcade måtte avbryte trening

  Den franske skiskyttaren Martin Fourcade er blitt forkjølt og måtte reise heim frå trening denne helga. Franskmannen har slite i årets sesong og stod over verdsmeisterskapet i Canmore og Salt Lake for å trene til VM i Østersund i mars.

  Forcade sjuk
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal