Hopp til innhold

Først da Haver-Løseth kom hjem, innså hun nedturen: – Jeg satt på sengen min og gråt

Nina Haver-Løseth var ved godt mot like etter skaden som vil holde henne borte fra Åre-VM. Det var før hun kom hjem.

Nina Haver Løseth på Olympiatoppen

PERSPEKTIV: – Man må holde seg positiv og sette ting litt i perspektiv, for hvis man tar og ser på ting litt bredere, med hva andre folk sliter med i livet, så er dette en bagatell, sier Nina Haver-Løseth om skaden sin.

Foto: Håvard Greger Hagen / NRK

– Jeg var superpositiv i begynnelsen. Så kom jeg hjem til Norge, og så gikk det 20 minutter, så satt jeg på sengen min og gråt, for da skjønte jeg litt at dette kommer til å bli en annerledes vinter, sier Haver-Løseth til NRK.

Det var i slalåmrennet i østerrikske Semmering i romjulen at det gikk galt for Haver-Løseth. Hun var nesten kommet i mål i 1. omgang da hun hektet i en port, før hun kjørte høyrebeinet rett inn i neste port.

Hun kjente umiddelbart at noe var galt. Det bar rett til sykehus i Wien, hvor undersøkelser konstaterte et brudd på leggbeinet inne i kneet.

Under operasjonen samme dag ble det brukne leggbeinet dyttet på plass og festet med to skruer.

Siden skaden var et faktum har hun nesten ikke orket å se alpint.

– Jeg har fulgt litt med uten å følge med. Det er sårt ikke å stå på start. Jeg ser på de norske og heier på dem, og jeg synes de gjør en kjempegod jobb. De kommer til å klare seg fint og ha en god sesong.

– Det som er ekstra kjedelig med denne skaden er at jeg var innmari motivert til denne sesongen – en motivasjon jeg ikke har kjent på mange år, fortsetter hun.

Artikkelen fortsetter under videoen.

FALLET: Her, under slalåmrennet i Semmering, inntraff skaden.

Uvanlig skade

Haver-Løseth og støtteapparatet rundt henne har ikke satt noe tidspunkt for når hun skal være tilbake på ski etter skadeavbrekket.

Håvard Moxnes, fysioterapeut ved Olympiatoppen

KREVER TÅLMODIGHET: – Skaden krever mye tålmodighet. Det er mye trening, men på lav intensitet, sier Håvard Moksnes, som er fysioterapeut ved Olympiatoppen.

Foto: Håvard Greger Hagen / NRK

– At det blir i 2019 er jeg ganske trygg på, men akkurat når det blir er jeg mer usikker på. Det er mer sannsynlig at det blir sesongen 2019/20, for denne sesongen blir det neppe, sier Håvard Moksnes, som er fysioterapeut ved Olympiatoppen.

Han betegner Haver-Løseths skade som en «sjelden» alpinskade.

– Det er mange skader rundt knærne i alpint, men akkurat denne skaden er ikke noe vi ser ofte. Det var en uvanlig måte å treffe porten på.

Følte formen var i anmarsj

For Haver-Løseth skulle VM i Åre i februar være sesongens store høydepunkt. Hun beskriver det svenske alpinmekkaet som et sted hun er «veldig glad i». Det var der hun mesterskapsdebuterte i 2007, bare noen uker før hun fylte 18.

VM ALPINT ÅRE 2007

MESTERSKAPSDEBUTEN: Nina Haver Løseth hadde ikke fylt 18 da hun debuterte med en 10. plass i slalåm og 30. plass i storslalåm under VM i Åre i 2007.

Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix

– Jeg følte litt at det skulle være full sirkel, og formen min da jeg ble skadet tilsa at jeg kunne vært i kjempeform akkurat da, sier hun.

Da hun ble skadet i Semmering følte hun at formen var i anmarsj.

– Jeg ventet bare på at det skulle løsne litt. Det hadde begynt å gå bra på trening, så gikk det litt stang ut i renn, men jeg følte det bare var et spørsmål om tid, forteller hun.

Hun er likevel ikke bitter.

– Det er litt sånn «er du med på leken, så må du tåle steken», og det vet vi jo, sier Haver-Løseth.

– Aksel (Lund Svindal) har vært gjennom det. Kjetil (Jansrud) har vært gjennom det. I vår idrett er det dessverre veldig vanlig. Jeg tipper at jeg etter hvert kommer til å ta noen telefoner til dem og høre hvilke tips de har, sier hun.

– Jeg er veldig optimistisk, selv om jeg kjeder meg litt allerede, innrømmer Haver-Løseth.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal