Hopp til innhold

Haver-Løseth ute resten av sesongen – mister Åre-VM

Nina Haver-Løseth er operert for et brudd i kneet etter fallet under lørdagens slalåm i Semmering.

Storslalåm Åre

FÅR IKKE KJØRT HER: Nina Haver-Løseth, her i aksjon i verdenscupen i Åre i mars i år, går glipp av VM på samme sted neste år.

Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix

– Hun har et brudd på kneet. Det er et brudd på selve leggbeinet inne i kneet. Det har blitt dyttet på plass og festet med to skruer, sier landslagslege Marc Strauss til NRK om operasjonen Haver-Løseth har undergått etter at hun falt i Semmering lørdag.

Det var i den 1. omgangen at det skjedde. Haver-Løseth hektet i en port like før mål, før hun kjørte høyrebeinet rett inn i neste port.

Da hun skled inn i målområdet hadde hun tydelig vondt og holdt seg til det høyre kneet. Det bar rett til sykehus i Østerrikes hovedstad Wien, hvor undersøkelser konstaterte et brudd.

– Jeg snakket med henne før hun ble operert. Da var hun ved godt mot. Det er kjipt, men det er sånt som skjer, sier landslagslegen.

LIKE FØR MÅL: Haver-Løseth falt mot slutten av 1. omgang i Semmering.

Vellykket operasjon

Landslagslegen har sett operasjonsbilder etter inngrepet, og er fornøyd med det han så.

– Operasjonen har gått veldig bra. Legen er fornøyd. Jeg har sett operasjonsbildene, og de ser bra ut, sier Strauss om inngrepet.

Haver-Løseth har selv tatt til bildedelingstjenesten Instagram for å uttrykke sine følelser etter bruddet.

– Restitusjon, her kommer jeg, skriver hun blant annet i innlegget.

Siste nytt

 • CBS: Basketstjernen Brittney Griner skal være løslatt

  I august ble den amerikanske basketstjernen Brittney Griner dømt til ni og et halvt års fengsel i en russisk straffekoloni for besittelse av mindre enn ett gram medisinsk cannabisolje.

  Nå skal hun i følge CBS være løslatt etter en fangeutveksling mellom Russland og USA. Amerikanerne skal ha løslatt den russiske våpenforhandleren Viktor Bout i bytte mot Griner.

  Brittney Griner 4. august
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Ny svensk langrennssmell – Ribom må droppe Beitostølen-renn

  Den svenske langrennsstjernen Emma Ribom kommer ikke til start i verdenscuprennene på Beitostølen kommende helg.

  Det er avisen Expressen som melder at Ribom har måttet melde avbud. Hun reiser hjem.

  – Kroppen reagerte ikke på den måten den pleier under dagens treningsøkt, og vi tok derfor i fellesskap beslutningen om å droppe helgens konkurranser. Det er et føre var-tiltak for å forhåpentligvis forebygge – eller i det minste forkorte og dempe – en mulig infeksjon, sier landslagslege Rickard Noberius i en kommentar.

  Ribom har innledet sesongen forrykende med sprintseier både i finske Ruka og på Lillehammer sist helg. Hun topper dermed sprintcupen klart. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Luis Enrique ferdig som spansk landslagssjef – Luis de la Fuente tar over

  Luis Enrique er ferdig som spansk landslagssjef. Det opplyser det spanske fotballforbundet i en pressemelding.

  Der takker de Enrique for innsatsen, og skriver at tiden er inne for et nytt prosjekt.

  Spania ble slått ut av Marokko i straffesparkkonkurranse i åttedelsfinalen i VM for noen dager siden. Luis Enrique og landslaget fikk gjennomgå i spanske medier, som stemplet det hele som en «fiasko».

  Enrique tok over det spanske landslaget i 2018 og har ledet dem siden, med unntak av en pause da hans ni år gamle datter døde av kreft i 2019. Da tok han en fire måneder lang pause før han returnerte til jobben.

  Han ledet dem i to mesterskap: I EM ble det tap på straffesparkkonkurranse mot Italia i semifinalen, og VM endte i tre straffebom og exit mot Marokko i åttedelsfinalen.

  Trener for det spanske U21-landslaget, Luis de la Fuente, ble trukket frem i spanske medier som favoritten til å ta over den nå ledige Spania-jobben. Nå er det bekreftet at de la Fuente er Spanias nye landslagssjef.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Morocco v Spain
  Foto: PEDRO NUNES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste