Haver-Løseth ute resten av sesongen – mister Åre-VM

Nina Haver-Løseth er operert for et brudd i kneet etter fallet under lørdagens slalåm i Semmering.

Storslalåm Åre

FÅR IKKE KJØRT HER: Nina Haver-Løseth, her i aksjon i verdenscupen i Åre i mars i år, går glipp av VM på samme sted neste år.

Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix

– Hun har et brudd på kneet. Det er et brudd på selve leggbeinet inne i kneet. Det har blitt dyttet på plass og festet med to skruer, sier landslagslege Marc Strauss til NRK om operasjonen Haver-Løseth har undergått etter at hun falt i Semmering lørdag.

Det var i den 1. omgangen at det skjedde. Haver-Løseth hektet i en port like før mål, før hun kjørte høyrebeinet rett inn i neste port.

Da hun skled inn i målområdet hadde hun tydelig vondt og holdt seg til det høyre kneet. Det bar rett til sykehus i Østerrikes hovedstad Wien, hvor undersøkelser konstaterte et brudd.

– Jeg snakket med henne før hun ble operert. Da var hun ved godt mot. Det er kjipt, men det er sånt som skjer, sier landslagslegen.

LIKE FØR MÅL: Haver-Løseth falt mot slutten av 1. omgang i Semmering.

Vellykket operasjon

Landslagslegen har sett operasjonsbilder etter inngrepet, og er fornøyd med det han så.

– Operasjonen har gått veldig bra. Legen er fornøyd. Jeg har sett operasjonsbildene, og de ser bra ut, sier Strauss om inngrepet.

Haver-Løseth har selv tatt til bildedelingstjenesten Instagram for å uttrykke sine følelser etter bruddet.

– Restitusjon, her kommer jeg, skriver hun blant annet i innlegget.

Siste nytt

 • Blytung dag for Strandberg

  Stefan Strandberg har nok hatt bedre dager på jobben. Lørdag lagde han straffe og scoret selvmål da Salernitana tapte 2-4 for Empoli.

  Det ble en marerittåpning for Strandberg og co. Allerede etter to minutter tok Empoli ledelsen etter scoring av Andrea Pinamonti, før Patrick Cutrone satte inn 2-0 etter elleve minutter.

  Og to minutter senere sto det 3-0 til gjestene etter at Strandberg hadde scoret selvmål. Vondt ble til verre for nordmannen på overtid av den første omgangen da han lagde straffe. Pinamonti var sikker og økte til 4-0.

  Hjemmelaget pyntet på resultatet i den andre omgangen, men det ble til slutt tap 2-4.

  Salernitana ligger stadig sist i Serie A. Etter ni kamper har Strandberg og co. fire poeng etter en seier, en uavgjort og sju tap.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • Dæhli scoret da Nürnberg vant

  Etter nesten en omgang uten mål startet Mats Møller Dæhli det som ble en målfest for sitt Nürnberg med sin scoring. Laget vant til slutt 4-0 over Heidenheim.

  Nürnberg kjemper om opprykk til Bundesliga og jakter Dæhlis tidligere klubb St. Pauli på toppen av tabellen i 2. Bundesliga.

  Scoringen til Dæhli var en lekker avslutning fra like utenfor boksen. Ballen trillet inn til nordmannen som smalt ballen i krysset bak en sjanseløs Heidenheim-keeper.

  Etter pause fortsatte Nürnberg å male på og ga seg ikke før de sikret 4-0 helt på tampen.

  JJ-gf1z3tuk
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Marerittkamp for Norwich og Normann

  Et gulljagende Chelsea slo Norwich hele 7-0 lørdag.

  Mason Mount (3), Callum Hudson-Odoi, Reece James, Ben Chilwell og Max Aarons (selvmål) sørget for målene.

  I tillegg fikk gjestene Ben Gibson utvist i det som ble en marerittkamp.

  Mathias Normann spilte hele kampen for Norwich. Med åtte minutter igjen å spille handset han i feltet og ga Chelsea straffe. Mounts forsøk ble reddet, men Tim Krul i Norwich-målet sto ikke på streken, og Chelsea fikk skyte straffen på nytt. På andre forsøk ble det scoring.

  Chelsea leder nå Premier League fire poeng foran Liverpool, mens Norwich ligger helt sist på tabellen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal