Formel 1-byks for norsk supertalent

Dennis Hauger (16) tar stadig nye skritt mot Formel 1-drømmen. Når han nå skal kjøre for Formel 3-laget Hitech, får han vise seg fram for Formel 1-sjefene hver gang han kjører løp.

Dennis Hauger på podiet

VANT: Dennis Hauger vant det italienske Formel 4-mesterskapet i 2019, og ble nummer to i det tyske. Nå er det klart han i år skal kjøre Formel 3 for britiske Hitech.

Foto: Diederik van der Laan / DUTCH PHOTO AGENCY/RED BULL CONTENT POOL

– Dette er det optimale for Dennis Hauger nå, sier Atle Gulbrandsen, som er sportssjef i Norges Bilsportforbund, til NRK.

Denne uken kom nyheten om at 16 år gamle Hauger i år skal kjøre for det britiske laget Hitech i Formel 3-mesterskapet i regi av Det internasjonale bilsportforbundet.

– Det føles veldig bra. Det blir et spennende år med nye møter, nye muligheter og et nytt kapittel i karrieren min, sier Hauger til NRK.

Dennis Hauger

VAR MED HITECH TIL KINA: – Jeg var med til Macaus Grand Prix i november og så hvordan de jobbet og følte jeg fikk god kontakt med dem, sier Hauger om sitt nye lag.

Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

En av de mulighetene, er sjansen til å vise seg fram for sjefene til Formel 1-lagene hver gang han kjører løp.

De ni løpene i det internasjonale Formel 3-mesterskapet kjøres nemlig på steder hvor det samme helg arrangeres Formel 1-løp.

Derfor er Formel 3 et optimalt utstillingsvindu for Hauger.

– Der er Formel 1-sjefene på plass. De sitter og følger med litt på TV-skjermene, de ser litt ut på banen og får i mye større grad med seg hva som skjer da, sier Gulbrandsen.

– Koster mange millioner

Som 14-åring ble Hauger signert av Red Bull Racing, hvor han er en del av juniorsatsingen som jobber med å utviklere førere til Formel 1-laget. Det skal han fortsatt være.

Dennis Hauger hilser på Red Bull-toppen Helmut Marko

HILSER PÅ SJEFEN: Østerrikeren Helmut Marko er sjef for Red Bulls førerakademi og følger Hauger tett.

Foto: Diederik van der Laan / DUTCH PHOTO AGENCY/RED BULL CONTENT POOL

Det er svært viktig for Hauger.

– Bilsport er generelt veldig brutalt når det kommer til økonomi. Det koster mange, mange millioner kroner å kjøre på dette nivået.

At Hauger er en del av Formel 1-lagets juniorprogram betyr at han får økonomisk støtte, forteller Hauger.

NRK kjenner til at Hauger og hans team likevel har vært nødt til å skaffe til veie et millionbeløp utenom denne støtten for at han skulle få kjøre Formel 3 i år.

Toppfart på over 300 km/t

Hauger skal i år kjøre en bil med en toppfart på over 300 km/t. Det er også flere ting som blir annerledes.

– Det er andre typer dekk, mye større bil og større motor, så det sliter mer på dekkene. Derfor blir det litt mer Formel 1-aktig, forteller Hauger.

– Det blir et stort steg jeg tar i år, så jeg må bare ta med all lærdom jeg kan fra testene inn mot løpene og ta det derfra.

Juri Vips i aksjon under Formel 3-helgen på Silverstone i juli 2019
Dennis Hauger i bilen han kjørte i det tyske Formel 4-mesterskapet i 2019

Bildene viser bilen Dennis Hauger kjørte i det tyske Formel 4-mesterskapet i 2019 (t.v.) og en Formel 3-bil tilsvarende den Hauger skal kjøre i 2020.

Diederik Van Der Laan / Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

16-åringen er allerede godt i gang med å bli kjent med sitt nye lag.

– I januar har jeg vært hos teamet hver uke og kjørt simulator.

– I februar skal jeg også være hos Red Bull hver uke, og så skal jeg mest sannsynlig også bli kjent med Formel 1-teamet og jobbe der en uke. Det er kult at de setter opp sånne ting. Det viser jo at de har troen på meg, sier Hauger.

 • Dennis Hauger kjører sine første Formel 3-løp i Bahrain lørdag 21. mars og søndag 22. mars.

Siste nytt

 • Bayern pulveriserte Schalke

  Bayern startet Bundesligasesongen med et skikkelig varsko til alle som skulle ønske å utfordre deres hegemoni i tysk fotball.

  De regjerende serie- og mesterligamesterne ga seg ikke før det sto 8-0 i åpningskampen mot Schalke. Serge Gnabry scoret tre. Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané og 17-åringen Jamal Musiala scoret de andre.

  Gnabry
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Jakob Ingebrigtsen spring 1500 m

  Det er no klart at Jakob Ingebrigtsen stiller på 1500 meter i NM i Bergen i helga. Det kan også vere mogeleg at han stiller på 800 meteren, der forsøket startar tre kvarter seinare.

  Minstemann Ingebrigtsen er påmeldt på heile fem distansar under NM, men pappa Gjert stadfestar til NTB at han ikkje stiller på alle.

  Finalen på 800 meter går søndag kveld, medan finalen på 1500 meter går laurdag 18.45.

  Jakob Ingebrigtsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal