Hun kan bli Brækhus' neste motstander

En av Cecilia Brækhus' (31) drømmemotstandere, Layla McCarter (34), ønsker å møte «The First Lady» før nyttår. Men Brækhus-promotor Nisse Sauerland sier foreløpig nei.

Layla McCarter og Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus (t.h.) er på jakt etter nye motstandere. Layla McCarter er blant kandidatene.

Foto: Getty Images/NTB scanpix

Sauerland hevder McCarter-leiren har «urealistiske» forventninger til hva slags penger de kan få ut av en tittelkamp mot den norske verdensmesteren.

– Vi har sendt en del e-poster frem og tilbake, og de har kommet med urealistiske krav. Dessuten står Layla med 13 tap i karrieren og er ikke på samme nivå som Cecilia, forklarer Nisse Sauerland til NRK.no.

– De trenger oss mer enn vi trenger dem, sier han.

– Selvfølgelig vil vi møte Brækhus

Cecilia Brækhus er på jakt etter nye ringmotstandere, og har ytret et ønske om å få til én kamp til innen 2013 er omme. Sist helg tok hun en solid seier mot Oxandia Castillo - hennes 23. strake proffseier i karrieren.

Les også: Brækhus gråt i garderoben

Layla McCarter

VETERAN: Layla McCarter har mer enn 50 proffkamper på CVen.

Foto: Ethan Miller / Getty Images

Ett av navnene Brækhus selv har nevnt som en aktuell motstander, er amerikanske Layla McCarter.

Og McCarter gjengjelder ønsket om et møte.

NRK.no tok kontakt med McCarters manager, som åpenlyst lekte med tanken om en tittelkamp med den norske jernkvinnen.

– Selvfølgelig er vi interessert i å møte Cecilia Brækhus. Hun er den ultimate motstanderen for Layla McCarter akkurat nå, skriver Luis Tapia, Layla McCarters manager, i en e-post til NRK.no.

McCarter bokser til vanlig i vektklassen under Cecilia Brækhus, i den såkalte lett weltervekt-klassen. Der hun er ranket som nummer én i verden.

34-åringen står med 35 seire, 13 tap og 5 uavgjortresultat i karrieren.

– Har dere foreslått et møte for Sauerland-teamet?

– Ja, vi har diskutert frem og tilbake. Enten en kamp i Danmark eller i USA, men vi har ennå ikke kommet til enighet.

Vil ha kampen på amerikansk storkanal

Tapia, som forøvrig også er McCarters ektemann, har store planer for et eventuelt stormøte mellom de to regjerende verdensmesterne i lett weltervekt (Layla McCarter) og weltervekt (Cecilia Brækhus).

– Vi ønsker å skape så mye blest som mulig rundt en slik kamp. Målet vårt er å få den sendt på en av USAs største TV-kanaler. Vi håper å få til en kamp innen dette året er omme, skriver Tapia.

Nisse Sauerland

SIER NEI: Nisse Sauerland er foreløpig lunken til et møte med Layla McCarter.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Men Sauerland er altså langt kjøligere til et slikt møte. Brækhus-promotoren hevder de er på utkikk etter andre motstandere.

– Hvem er deres ønskemotstander for Cecilias neste kamp?

– Det er vi ikke helt sikre på ennå, sier Sauerland.

Vil ha flere tittelbelter

Cecilia Brækhus har selv uttalt at hun ønsker å gjøre «rent bord» i kvinneboksing, altså sope med seg så mange tittelbelter som mulig før hun legger opp.

Dermed sikter hun nå kun mot utfordrere som besitter tittelbelter, eller som er ubeseiret.

Blant kandidatene er tyske Christina Hammer (to tittelbelter i mellomvekt og ingen tap på 15 kamper), franske Myriam Lamare (ett tittelbelte i lett weltervekt og 3 tap på 22 kamper) og argentinske Monica Silvina Acosta (to tittelbelter i lett weltervekt og ingen tap på 17 kamper).

Siste nytt

 • Sørloth-dobbel i storsiger

  Alexander Sørloth scora to av måla i Leipzigs 4-1-siger borte mot Werder Bremen. Sørloth sette inn 2-0 og 3-0 før pause, og scora for første gong i Bundesliga to mål i same kamp. Han har totalt fem ligamål for Leipzig no.

  Dani Olmo scora det første og Marcel Sabitzer det siste for Leipzig

  Leipzig har eit solid grep om andreplassen i ligaen. Dei er fem poeng bak Bayern München, som skusla vekk sigeren på slutten og måtte nøye seg med 1-1 mot Union Berlin.

  Alexander Sørloth
  Foto: Carmen Jaspersen / AP
 • Sterk skalp for Leeds

  Leeds spela ein omgang med ti mann, men makta likevel å slå Manchester City 2-1 på bortebane. Stuart Dallas scora begge måla for Leeds, som fekk kaptein Liam Cooper utvist like før pause.

  Cooper scora sit første etter 42 minutt. Andre omgang blei eit samanhengande City-press, og Ferran Torres utlikna etter 76 minutt.

  Men på overtid var Dallas på rett plass til rett tid igjen og sikra Leeds den sensasjonelle sigeren.

  City leier likevel med 14 poeng på byrival United, som har to kampar mindre spela.

  Stuart Dallas scorer
  Foto: Michael Regan / AP
 • Slo City sensasjonelt

  Med én mann mindre i 2. omgang så det tøft ut for Leeds på bortebane i møte med giganten Manchester City.

  Stuart Dallas (i bildet) hadde riktignok gitt Leeds ledelsen 1-0 i første omgang, men like før pause fikk Liam Cooper det røde kortet.

  Da Ferran Torres ga hjemmelaget ledelsen, så det ikke lyst ut. Men på overtid ble Dallas spilt gjennom alene med keeper. Der gjorde han ingen feil og sikret det som til slutt ble en 2-1-seier for gjestene.

  Tapet var Citys andre på de siste tre hjemmekampene i Premier League, etter at de også tapte for Manchester United i starten av mars.

  bOy6DS1T4AM
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal