Hopp til innhold

Brækhus brøt sammen i garderoben: – Det ble litt mye nå

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Seieren mot Oxandia Castillo betydde mye for Cecilia Brækhus. Etterpå brøt hun sammen i tårer.

Cecilia Brækhus får en telefon fra treneren sin midt i intervjuet med NRK. Da greide ikke lenger den iskalde krigeren skjule følelsene sine.

Se videoen av telefonsamtalen som fikk tårene til å komme frem: Cecilia Brækhus snakker med trener Ulli Wegner i garderoben.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus kaster seg rundt halsen på trener Georg Bramowski etter kampen. Men det var først da hun fikk en telefon fra sin andre trener, Ulli Wegner, at tårene kom.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det ble litt mye nå, stotret Cecilia Brækhus frem i garderoben.

Verdens beste kvinnelige bokser hadde akkurat slått sterke Oxandia Castillo (18) på teknisk knock out i den niende av ti runder.

Etter seieren gikk Brækhus jublende inn i garderoben mens hun strakk armene i været og ga high fives til støtteapparatet sitt.

Fikk rørende telefon fra treneren

Så fikk bergenseren overrakt en mobiltelefon med trener Ulli Wegner på tråden. «Jeg elsker deg også, trener» svarte Brækhus på tysk foran de norske journalistene.

Til slutt ble det hele for mye for henne.

Etter å ha takket for gratulasjonene, snudde 31-åringen seg vekk fra den norske pressen. «Oj», sa en tydelig preget Brækhus før hun gråt noen tårer inn i et håndkle.

– Er du litt rørt, Cecilia?

– Ja. Det var Ulli som oppdaget meg og ga en kvinnelig bokser sjansen. Dette er litt spesielt, sier Brækhus til NRK.no.

– Betydde denne kampen veldig mye for deg?

– Ja, herregud. Oj, oj, oj, sier Brækhus og snur seg bort nok en gang.

– Det var en utrolig tøff kamp. Hun slår som en mann. Men jeg var aldri redd for å tape, sier Brækhus.

Se siste runde i kampen mellom Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo her.

Se den siste runden i kampen mellom Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo! Bilder med tillatelse fra Viasat 4.

Rørt til tårer også på pressekonferansen

Brækhus hadde såvidt rukket å trekke pusten på pressekonferansen en liten halvtime senere. Hun forklarer følelsesutbruddet slik:

– Ulli har vært som en far for meg. Han er en bokselegende. Han satset på meg som den eneste kvinnelige bokseren i stallen sin. Jeg har så mye å takke ham for, sier Brækhus til NRK.no

– Hva var det han sa til deg i telefonsamtalen?

Brækhus blir stille, før hun nok en gang snur seg bort.

– Det er privat, får bergensern frem mens nye tårer triller nedover kinnene hennes.

NRK-ekspert: – Oppreisning for Brækhus

Anders Werner Øfsti

Tidligere nordisk mester i boksing Anders Øfsti er imponert over Brækhus.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Den norske proffbokseren var tydelig overlykkelig fra det øyeblikket kampen var over. Brækhus hoppet rundt i ringen og takket fansen i Frederikshavn.

NRK-journalist og tidligere nordisk mester i boksing, Anders Øfsti, tror det betydde ekstra mye for Brækhus etter den mislykkede kampen mot Mia St. John. Kampen ble kalt en fadese fordi Brækhus var åpenbart bedre enn den aldrende bokseren.

– Jeg tror det var viktig for Cecilia å vise publikum hva hun er god for, sier Øfsti.

– Det var jo ikke hun som dummet seg ut forrige gang, det var managementet hennes som hadde gjort en dårlig jobb med å hoste opp den motstanderen. Men det er jo Cecilia som må stå der og denge en gammel dame. Det var nesten flaut, sier Øfsti.

– Var dette en slags oppreisning for Brækhus?

– Ja, det synes jeg. Castillo er ung og uferdig, men dette var en bra kamp hvor Cecilia fikk vist hva hun kan. Castillo gikk inn maks, og det spiller ingen rolle om du heter Muhammad Ali, Mike Tyson eller Cecilia Brækhus hvis du får et slag klink på haka. Så dette var spennende, sier den tidligere bokseren.

Mener Castillo er Brækhus' nest beste motstander

Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll var imponert over Brækhus etter kampen.

– Castillo var så tøff som forventet. Dette var nok Cecilias nest tøffeste motstander noensinne, etter Anne-Sophie Mathis, sier Hansvoll til NRK.no.

– Jeg har aldri sett Cecilia bokse bedre, sier han.

Se de to første rundene i kampen mellom Brækhus og Castillo.

Se de første to rundene av kampen, hvor Oxandia Castillo åpnet meget sterkt. Bilder med tillatelse fra Viasat.

Siste nytt

  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal