Hopp til innhold

Forfang følte seg truet til stillhet: Bråthen beklager – mener han ble misforstått

Clas Brede Bråthen ville bevare spenningen og mener han ble misforstått etter et intervju med Dagbladet. Det får hopperne til å reagere.

Clas Brede Bråthen Johann André Forfang

BEKLAGER: Sportssjef Clas Brede Bråthen mener uttalelsen hans har blitt misforstått og beklager måten den har blitt oppfattet på.

Foto: Gorm Kallestad/Geir Olsen / NTB

– Jeg leste det en to-tre ganger først. Det er klart at man blir paff. Det å true folk til stillhet, det har aldri vært noen god løsning, synes jeg, sa Johann André Forfang til NRK på hotellet til det norske laget like utenfor Oberstdorf onsdag kveld.

Han siktet da til intervjuet sportssjef Clas Brede Bråthen ga til Dagbladet mandag.

Som utøverrepresentant har Forfang frontet landslagshoppernes sak i konflikten. Til nå har ikke hopperne ville snakket om konflikten med Stöckl, men Forfang åpnet onsdag kveld opp alle de negative meldingene han har fått.

I Dagbladet-intervjuet fikk Bråthen følgende spørsmål, med bakgrunn i om misnøyen ville få sportslige konsekvenser for de som hadde uttrykt den: «Det er ikke nødvendigvis sikkert at de beste hopperne blir tatt ut»?

Sportssjefen svarte da at de alltid tar ut de best kvalifiserte hopperne ut fra et totalbilde. Han fortsatte:

«I utgangspunktet ønsker vi å ta ut hopperne som til enhver tid vil ha utbytte av å delta, og som vi totalt sett for norsk hoppsport har best effekt av å sende. Noen ganger vurderer vi at det kan være lurt å gi yngre utøvere matching. Det er mange momenter vi vurderer».

– Da hadde ikke Norge hatt en tropp her. Da hadde ikke Norge hatt noen hoppere å sende. Hva skal man si til noe slikt? Ja ..., sa Halvor Egner Granerud til NRK onsdag kveld.

8Qqjlc-clp4

Landslagshopperne ønsker forandring: – Vi mener dette ikke kan vente

– Beklager at det ble oppfattet slik

Utsagnet ble av flere, deriblant Forfang, tolket som at utøvernes misnøye kunne få konsekvenser for uttaket til Oberstdorf.

Slik var det aldri ment, ifølge Bråthen.

– Jeg tror nok Johann og andre helt har misforstått den kommentaren, som kun handler om hvordan vi har praktisert våre uttak på generell basis, skriver Bråthen i en SMS til NRK.

– Det er synd det blir slik. Det tror jeg nok innerst inne Johann og de andre også synes, om de hadde sett hele bildet, skriver sportssjefen.

Ifølge Bråthen var allerede Forfang tatt ut da han ble intervjuet av Dagbladet mandag.

– Men jeg ville som vanlig bare bevare spenningen mot offentliggjøring av uttaket litt senere i uka, som jeg ofte har gjort. Beklager at det ble oppfattet slik av han og andre, skriver Bråthen.

Uttalelsene får Granerud til å reagere.

– Jeg synes ikke det hørtes ut som en misforståelse. Jeg synes det var vanskelig å misforstå. Jeg reagerte sterkt da jeg leste saken, sier han til NRK torsdag.

Granerud

REAGERER: Halvor Egner Granerud er skeptisk til Bråthens forklaring.

Foto: Håvard Greger Hagen / NRK

– Det står i klartekst

NRK vet at hopperne også reagerte på hvordan Bråthen ordla seg i en TV 2-sak på tirsdag. Der reagerte Bråthen blant annet på hvordan prosessen hadde blitt for Alexander Stöckl.

– For det første er det i det store og hele veldig, veldig mange ting som det går an å gjøre annerledes i denne situasjonen slik at det ikke ender opp med å bli en slik belastning for Stöckl. Men hvordan og hvorfor det har blitt sånn, det kan jeg ikke gi et godt svar på. Og jeg er usikker på om jeg vil få det, sa Bråthen til TV 2 tidligere i uka.

– Det kom to saker, så jeg synes det er vanskelig å misforstå hvordan Clas tok stilling til det. Det står i klartekst, sier Forfang til NRK torsdag.

Johan Eliasch og Holmenkollen

Møtte FIS-topper til krisemøte: Norge og andre toppnasjoner truer med å starte utbryterliga

Forfang har ikke snakket med Bråthen

Bråthen er overfor NRK tydelig på at han aldri har ønsket noe annet enn det beste for de norske hopperne. Ifølge Bråthen bekreftet Forfang at han hadde full tillit til det på mandagen etter VM i skiflyging i Kulm i slutten av januar.

– At dette har blitt slik holder jeg absolutt ikke utøverne ansvarlig for, skriver Bråthen.

Forfang sa til NRK onsdag kveld at han ikke hadde pratet med Bråthen om Dagbladet-intervjuet.

– Hva tenker du om hans rolle nå?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere noe videre, sa Forfang.

PS! Verken Bråthen eller Stöckl er i Oberstdorf denne uken. Det norske laget blir ledet av Magnus Brevig.

null
Spiller nå
Lyon snudde kampen fra 0-2 til 3-2 på få minutter 01:13
Neste

Siste nytt

 • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

  Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

  Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

  Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

  Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

  Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.

  Championship - Leeds United v Hull City
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • Kokte over i derby - tre røde kort på overtid da Inter tok ligatittelen

  Inter kunne mandag juble for sin 20. Serie A-tittel. Veteranen Francesco Acerbi (35) ledet an i 2-1-seieren over byrival Milan på San Siro – i en kamp som tok fullstendig fyr på overtid.

  Inter hadde før mandagens duell vunnet fem strake Milano-derby siden september 2022. Milan måtte holde byrivalen til minst uavgjort om ikke Inter skulle sikre ligatittelen.

  Men de svart- og rødkledde greide aldri komme helt tilbake i kampen etter å ha havnet under 0-2. Dermed tok Inter sin sjette strake seier mellom lagene i alle turneringer.

  Med seieren klatrer Inter opp på 20 serietitler, noe som er én mer enn byrivalen. Milan tok sin 19. triumf i 2022. Juventus har vunnet klart flest med sine 36, men det er fire år siden sist Torino-laget vant Serie A.

  På overtid ble det bråk opptil flere ganger. Først da Theo Hernández (Milan) og Denzel Dumfries (Inter) barket sammen. De begge ble deretter utvist. I etterkant måtte også Davide Calabria (Milan) forlate banen da han slo Davide Frattesi i ansiktet i feltet.

  Det er første gang en Serie A-tittel blir sikret i Milano-derbyet. Inter-spillerne jublet vilt etter kampslutt, og tilskuere i begge leirene felte tårer. (NTB)

  Serie A - AC Milan v Inter Milan
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Haaland kom til kort – Djokovic vant prestisjepris

  Erling Braut Haaland var blant de nominerte, men Novak Djokovic stakk av med prisen som årets mannlige idrettsutøver for 2023 på Laureus-seremonien mandag.

  Laureus Sports Awards har vært delt ut siden 2000. Den omtales som idrettens Oscar-utdeling. Årets seremoni var lagt til den spanske hovedstaden Madrid.

  I kampen om Laureus-prisen hadde Haaland konkurranse av Djokovic (tennis), Mondo Duplantis (friidrett), Noah Lyles (friidrett), Lionel Messi (fotball) og Max Verstappen (Formel 1).

  Messi vant prisen i fjor etter at han ledet Argentina til VM-tittelen.

  Fotballstjernen Aitana Bonmatí fikk prisen som årets kvinnelige idrettsutøver. Barcelona-spilleren var sentral for Spania da de gikk til topps i VM i Australia og New Zealand. (NTB)

  Laureus World Sports Awards
  Foto: Violeta Santos Moura / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal