Hopp til innhold

Forfang følte seg truet til stillhet: Bråthen beklager – mener han ble misforstått

Clas Brede Bråthen ville bevare spenningen og mener han ble misforstått etter et intervju med Dagbladet. Det får hopperne til å reagere.

Clas Brede Bråthen Johann André Forfang

BEKLAGER: Sportssjef Clas Brede Bråthen mener uttalelsen hans har blitt misforstått og beklager måten den har blitt oppfattet på.

Foto: Gorm Kallestad/Geir Olsen / NTB

– Jeg leste det en to-tre ganger først. Det er klart at man blir paff. Det å true folk til stillhet, det har aldri vært noen god løsning, synes jeg, sa Johann André Forfang til NRK på hotellet til det norske laget like utenfor Oberstdorf onsdag kveld.

Han siktet da til intervjuet sportssjef Clas Brede Bråthen ga til Dagbladet mandag.

Som utøverrepresentant har Forfang frontet landslagshoppernes sak i konflikten. Til nå har ikke hopperne ville snakket om konflikten med Stöckl, men Forfang åpnet onsdag kveld opp alle de negative meldingene han har fått.

I Dagbladet-intervjuet fikk Bråthen følgende spørsmål, med bakgrunn i om misnøyen ville få sportslige konsekvenser for de som hadde uttrykt den: «Det er ikke nødvendigvis sikkert at de beste hopperne blir tatt ut»?

Sportssjefen svarte da at de alltid tar ut de best kvalifiserte hopperne ut fra et totalbilde. Han fortsatte:

«I utgangspunktet ønsker vi å ta ut hopperne som til enhver tid vil ha utbytte av å delta, og som vi totalt sett for norsk hoppsport har best effekt av å sende. Noen ganger vurderer vi at det kan være lurt å gi yngre utøvere matching. Det er mange momenter vi vurderer».

– Da hadde ikke Norge hatt en tropp her. Da hadde ikke Norge hatt noen hoppere å sende. Hva skal man si til noe slikt? Ja ..., sa Halvor Egner Granerud til NRK onsdag kveld.

8Qqjlc-clp4

Landslagshopperne ønsker forandring: – Vi mener dette ikke kan vente

– Beklager at det ble oppfattet slik

Utsagnet ble av flere, deriblant Forfang, tolket som at utøvernes misnøye kunne få konsekvenser for uttaket til Oberstdorf.

Slik var det aldri ment, ifølge Bråthen.

– Jeg tror nok Johann og andre helt har misforstått den kommentaren, som kun handler om hvordan vi har praktisert våre uttak på generell basis, skriver Bråthen i en SMS til NRK.

– Det er synd det blir slik. Det tror jeg nok innerst inne Johann og de andre også synes, om de hadde sett hele bildet, skriver sportssjefen.

Ifølge Bråthen var allerede Forfang tatt ut da han ble intervjuet av Dagbladet mandag.

– Men jeg ville som vanlig bare bevare spenningen mot offentliggjøring av uttaket litt senere i uka, som jeg ofte har gjort. Beklager at det ble oppfattet slik av han og andre, skriver Bråthen.

Uttalelsene får Granerud til å reagere.

– Jeg synes ikke det hørtes ut som en misforståelse. Jeg synes det var vanskelig å misforstå. Jeg reagerte sterkt da jeg leste saken, sier han til NRK torsdag.

Granerud

REAGERER: Halvor Egner Granerud er skeptisk til Bråthens forklaring.

Foto: Håvard Greger Hagen / NRK

– Det står i klartekst

NRK vet at hopperne også reagerte på hvordan Bråthen ordla seg i en TV 2-sak på tirsdag. Der reagerte Bråthen blant annet på hvordan prosessen hadde blitt for Alexander Stöckl.

– For det første er det i det store og hele veldig, veldig mange ting som det går an å gjøre annerledes i denne situasjonen slik at det ikke ender opp med å bli en slik belastning for Stöckl. Men hvordan og hvorfor det har blitt sånn, det kan jeg ikke gi et godt svar på. Og jeg er usikker på om jeg vil få det, sa Bråthen til TV 2 tidligere i uka.

– Det kom to saker, så jeg synes det er vanskelig å misforstå hvordan Clas tok stilling til det. Det står i klartekst, sier Forfang til NRK torsdag.

Johan Eliasch og Holmenkollen

Møtte FIS-topper til krisemøte: Norge og andre toppnasjoner truer med å starte utbryterliga

Forfang har ikke snakket med Bråthen

Bråthen er overfor NRK tydelig på at han aldri har ønsket noe annet enn det beste for de norske hopperne. Ifølge Bråthen bekreftet Forfang at han hadde full tillit til det på mandagen etter VM i skiflyging i Kulm i slutten av januar.

– At dette har blitt slik holder jeg absolutt ikke utøverne ansvarlig for, skriver Bråthen.

Forfang sa til NRK onsdag kveld at han ikke hadde pratet med Bråthen om Dagbladet-intervjuet.

– Hva tenker du om hans rolle nå?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere noe videre, sa Forfang.

PS! Verken Bråthen eller Stöckl er i Oberstdorf denne uken. Det norske laget blir ledet av Magnus Brevig.

null
Spiller nå
Sjekk Ruuds sommerskille: – Noe av det raffeste jeg har sett 00:21
Neste

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal