Hopp til innhold

Buss-kø satte stopper for Warholms planer: – Det begynte å boble i blodet

TOKYO/OSLO (NRK): Karsten Warholm planla å inspisere OL-stadion onsdag, men en buss-kø ville det annerledes.

Karsten Warholm

SPENT: Fredag løper Warholm forsøk på 400 meter hekk i OL. Kroppen er ladet opp og han har stor tro på at han er i rute.

Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP

Onsdag stilte Warholm opp på den første pressekonferansen i OL, i forkant av forsøket på 400 meter hekk fredag.

Der kunne han også røpe at han måtte gjøre om på treningsplanene etter ankomst til OL-byen.

Onsdag formiddag var det duket for en åpen, offentlig dag for alle friidrettsutøverne som ønsket å ta seg ei treningsøkt på stadion før øvelsene blir gjennomført fredag, og det grep de fleste med begge hender.

– Jeg har aldri sett så mange friidrettsutøvere på en plass i hele mitt liv. Du vet den følelsen når du står og venter på kjøpesenteret med dama. Jeg kjente den følelsen i beina og det begynte å boble i blodet, sier han.

– Et bevis på at han er trygg

Køene var så lange at Warholm til slutt droppet å se OL-stadion.

– Da tenkte jeg, «drit i det her». Leif tok en for laget, og stakk inn og tok litt bilder og slikt. Jeg hadde tenkt meg dit, men vi tok en sjefsavgjørelse på at det var greit å droppe en time i kø, forklarer han.

Dermed kommer ikke Warholm til å se stadion før forsøket på fredag. Det mener friidrettsekspert Vebjørn Rodal vitner om stor trygghet.

– Det er et bevis på at han er trygg og sikker på at det han har gjort er bra. Han har ikke noe behov for å være på den stadionet i forkant. Ei bane er 400 meter overalt i verden. Det er så lite forskjeller der at han må ikke være der i forkant av et forsøksheat. Det er en trygg og klok beslutning å la være å stå timevis i kø og bruke tiden på noe mer fornuftig, sier Rodal til NRK.

Kanskje er det også flere ting som peker på at Rodal har rett i akkurat det. For før OL har Warholm også kvittet seg med flest mulig stressfaktorer.

– Prøver å unngå tvangstankene

Ofte hører man om utøvere som må gjennom faste ritualer før hver konkurranse, men nå prøver Warholm å gjøre det stikk motsatte.

– Det blir en litt sånn idrettsgreie at man gjerne skal ha litt trygge, faste holdepunkt fordi idretten byr på mye av det motsatte. Men for min del har jeg valgt å prøve å ha minst mulig fokus på sånne «ting», forteller Warholm.

Karsten Warholm var slik selv en gang i tiden. Han hadde nemlig en tanke om at han alltid måtte ha de samme rutinene i forkant av alle konkurranser, men nå prøver han å legge det bak seg.

– Jeg skulle springe med den samme boksershortsen og ha på meg de samme sokkene og alle de tingene. Så har jeg egentlig bare lagt det fra meg de siste årene, sier Warholm og fortsetter:

– Jeg prøver å unngå alle de tvangstankene som gjerne følger med. Fordi du kan risikere at det går hull i den bokseren eller sokken. Alle de tingene der. Jeg ser ingen grunn til å gjøre det mer uforutsigbart for meg selv eller henge meg opp i ting som egentlig er uvesentlig, sier han.

Han mener at veldig mange idrettsutøvere sliter med tvangstanker, og henger seg opp i unødvendige ritual før konkurranser.

– Det er veldig mange utøvere som har sånne ting. Jeg prøver å kvitte meg med dem istedenfor. Det går egentlig ganske greit det også, sier han.

Siste nytt

 • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

  Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

  Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

  Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

  Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

  Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.

  Championship - Leeds United v Hull City
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • Kokte over i derby - tre røde kort på overtid da Inter tok ligatittelen

  Inter kunne mandag juble for sin 20. Serie A-tittel. Veteranen Francesco Acerbi (35) ledet an i 2-1-seieren over byrival Milan på San Siro – i en kamp som tok fullstendig fyr på overtid.

  Inter hadde før mandagens duell vunnet fem strake Milano-derby siden september 2022. Milan måtte holde byrivalen til minst uavgjort om ikke Inter skulle sikre ligatittelen.

  Men de svart- og rødkledde greide aldri komme helt tilbake i kampen etter å ha havnet under 0-2. Dermed tok Inter sin sjette strake seier mellom lagene i alle turneringer.

  Med seieren klatrer Inter opp på 20 serietitler, noe som er én mer enn byrivalen. Milan tok sin 19. triumf i 2022. Juventus har vunnet klart flest med sine 36, men det er fire år siden sist Torino-laget vant Serie A.

  På overtid ble det bråk opptil flere ganger. Først da Theo Hernández (Milan) og Denzel Dumfries (Inter) barket sammen. De begge ble deretter utvist. I etterkant måtte også Davide Calabria (Milan) forlate banen da han slo Davide Frattesi i ansiktet i feltet.

  Det er første gang en Serie A-tittel blir sikret i Milano-derbyet. Inter-spillerne jublet vilt etter kampslutt, og tilskuere i begge leirene felte tårer. (NTB)

  Serie A - AC Milan v Inter Milan
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Haaland kom til kort – Djokovic vant prestisjepris

  Erling Braut Haaland var blant de nominerte, men Novak Djokovic stakk av med prisen som årets mannlige idrettsutøver for 2023 på Laureus-seremonien mandag.

  Laureus Sports Awards har vært delt ut siden 2000. Den omtales som idrettens Oscar-utdeling. Årets seremoni var lagt til den spanske hovedstaden Madrid.

  I kampen om Laureus-prisen hadde Haaland konkurranse av Djokovic (tennis), Mondo Duplantis (friidrett), Noah Lyles (friidrett), Lionel Messi (fotball) og Max Verstappen (Formel 1).

  Messi vant prisen i fjor etter at han ledet Argentina til VM-tittelen.

  Fotballstjernen Aitana Bonmatí fikk prisen som årets kvinnelige idrettsutøver. Barcelona-spilleren var sentral for Spania da de gikk til topps i VM i Australia og New Zealand. (NTB)

  Laureus World Sports Awards
  Foto: Violeta Santos Moura / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal