Hopp til innhold

Buss-kø satte stopper for Warholms planer: – Det begynte å boble i blodet

TOKYO/OSLO (NRK): Karsten Warholm planla å inspisere OL-stadion onsdag, men en buss-kø ville det annerledes.

Karsten Warholm

SPENT: Fredag løper Warholm forsøk på 400 meter hekk i OL. Kroppen er ladet opp og han har stor tro på at han er i rute.

Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP

Onsdag stilte Warholm opp på den første pressekonferansen i OL, i forkant av forsøket på 400 meter hekk fredag.

Der kunne han også røpe at han måtte gjøre om på treningsplanene etter ankomst til OL-byen.

Onsdag formiddag var det duket for en åpen, offentlig dag for alle friidrettsutøverne som ønsket å ta seg ei treningsøkt på stadion før øvelsene blir gjennomført fredag, og det grep de fleste med begge hender.

– Jeg har aldri sett så mange friidrettsutøvere på en plass i hele mitt liv. Du vet den følelsen når du står og venter på kjøpesenteret med dama. Jeg kjente den følelsen i beina og det begynte å boble i blodet, sier han.

– Et bevis på at han er trygg

Køene var så lange at Warholm til slutt droppet å se OL-stadion.

– Da tenkte jeg, «drit i det her». Leif tok en for laget, og stakk inn og tok litt bilder og slikt. Jeg hadde tenkt meg dit, men vi tok en sjefsavgjørelse på at det var greit å droppe en time i kø, forklarer han.

Dermed kommer ikke Warholm til å se stadion før forsøket på fredag. Det mener friidrettsekspert Vebjørn Rodal vitner om stor trygghet.

– Det er et bevis på at han er trygg og sikker på at det han har gjort er bra. Han har ikke noe behov for å være på den stadionet i forkant. Ei bane er 400 meter overalt i verden. Det er så lite forskjeller der at han må ikke være der i forkant av et forsøksheat. Det er en trygg og klok beslutning å la være å stå timevis i kø og bruke tiden på noe mer fornuftig, sier Rodal til NRK.

Kanskje er det også flere ting som peker på at Rodal har rett i akkurat det. For før OL har Warholm også kvittet seg med flest mulig stressfaktorer.

– Prøver å unngå tvangstankene

Ofte hører man om utøvere som må gjennom faste ritualer før hver konkurranse, men nå prøver Warholm å gjøre det stikk motsatte.

– Det blir en litt sånn idrettsgreie at man gjerne skal ha litt trygge, faste holdepunkt fordi idretten byr på mye av det motsatte. Men for min del har jeg valgt å prøve å ha minst mulig fokus på sånne «ting», forteller Warholm.

Karsten Warholm var slik selv en gang i tiden. Han hadde nemlig en tanke om at han alltid måtte ha de samme rutinene i forkant av alle konkurranser, men nå prøver han å legge det bak seg.

– Jeg skulle springe med den samme boksershortsen og ha på meg de samme sokkene og alle de tingene. Så har jeg egentlig bare lagt det fra meg de siste årene, sier Warholm og fortsetter:

– Jeg prøver å unngå alle de tvangstankene som gjerne følger med. Fordi du kan risikere at det går hull i den bokseren eller sokken. Alle de tingene der. Jeg ser ingen grunn til å gjøre det mer uforutsigbart for meg selv eller henge meg opp i ting som egentlig er uvesentlig, sier han.

Han mener at veldig mange idrettsutøvere sliter med tvangstanker, og henger seg opp i unødvendige ritual før konkurranser.

– Det er veldig mange utøvere som har sånne ting. Jeg prøver å kvitte meg med dem istedenfor. Det går egentlig ganske greit det også, sier han.

Siste nytt

 • Bergane tapte sekundstrid om gullet - måtte tåle bronse i U23-VM i langrenn

  Margrethe Bergane (21) fra Konnerud skøytet seg inn til 3.-plass på 10-kilometeren i U23-VM i langrenn.

  Bergane hang med i toppen gjennom hele løpet og var i tet både etter 2,8- og 7,8 kilometer. Mot slutten fikk hun det tyngre og måtte slippe to løpere foran seg på listene. Bergane måtte se Tysklands Helen Hoffmann fire sekunder foran seg, mens det var tre sekunder opp til sølvplasserte Izabela Marcisz fra Polen.

  Sistnevnte trenes av den tidligere storløperen Justyna Kowalczyk.

  De tre øvrige norske på startlisten havnet et stykke lenger ned på listene. Kristin Austgulen Fosnæs ble nummer 12, Emma Kirkeberg Mørk nummer 16 og Nora Sannes nummer 18.

  Margrethe Bergane tok bronse på 20 kilometer fellesstart tidligere i mesterskapet. Bergane er på det norske rekruttlandslaget og har også prøvd seg i verdenscupen. Hun deltok også i Tour de Ski for Norge tidligere i vinter. (NTB)

  Tour de ski 2022/23
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Granerud ble redd etter kjempehopp: – Jeg gledet meg ikke til å hoppe etter det

  Det norske laget vant den blandede lagkonkurransen i verdenscupen i hopp fredag, men det skjedde ikke uten drama.

  Dagens lengste hopp kom da sloveneren Timi Zajc hoppet 161,5 meter. Dessverre for sloveneren slet han med å sikre seg i avslutningen. Han fikk en hard landing som så ut til å gå ut over kneet. Det lange hoppet kombinert med sterk vind bidro til at annen omgang ble avlyst.

  Juryen bestemte at det holdt med én omgang.

  Den norske stjernen Halvor Egner Granerud var tydelig preget etter rennet. Han var sistemann ute for Norge og var en av dem som hoppet etter Zajc.

  – Jeg gledet meg ikke til å hoppe etter det, sa Granerud til Viaplay etter rennet.

  – Sånne hopp gjør deg litt redd for det som kan skje. For det er jo litt kjipt å lande flatt når du kommer i 120 kilometer i timen, eller hva vi hopper ned til, la han til.

  Granrud holdt uansett hodet kaldt og sikret norsk seier etter et hopp på 145 meter. (NTB)

  Austria Ski Jumping World Cup
  Foto: Florian Schroetter / AP
 • Ronaldo med sitt første mål da Al-Nassr spilte uavgjort

  Cristiano Ronaldo kunne fredag endelig finne nettmaskene i sin nye klubb på bortebane i den saudiarabiske toppdivisjonen.

  Borte fra eget gress kunne Cristiano Ronaldo åpne målkontoen for Al-Nassr da de spilte 2–2 mot Al Fateh.

  Al Fatehs Cristian Tello fant nettmaskene for vertene etter tolv minutter inn i kampen. Like før pause utlignet brasilianeren Anderson Talisca.

  Etter hvilen gjeninntok hjemmelaget ledelsen da Sofiane Bendebeka fant veien til mål.

  Cristiano Ronaldo sørget for poeng for sitt nye lag etter å ha satt ballen i mål på straffe og sørget for 2–2.

  Dette er Ronaldos tredje kamp for Al-Nassr etter at han skrev på for klubben tidligere i år.

  Portugiserens kontrakt strekker seg fram til 2025. Det er forventet at kontrakten er verdt nærmere 200 millioner euro, rundt 2,2 milliarder norske kroner. (NTB)

  Soccer Saudi Ronaldo
  Foto: STR / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste