Hopp til innhold

Ingen tilskuere når Norge spiller mot Serbia

Fotballandskampen mellom Norge og Serbia 26. mars spilles med tomme tribuner. Det ble bestemt tirsdag kveld.

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros 2 - 0

SKJEBNEKAMP: Norge møter Serbia 26. mars på Ullevaal.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det ble klart under en felles pressekonferanse mellom Norges idrettsforbund, Norges Fotballforbund, Norges Håndballforbund, Norges Skiforbund og Norges Ishockeyforbund tirsdag kveld.

– Vi retter oss etter det som har kommet fram i kveld. Vi kommer også til å refundere billettutgiftene, sier Gro Tvedt Anderssen i Norges Fotballforbund.

Hun legger til at det er Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som arrangerer kampen, men at NFF er innstilt på at den skal spilles.

Tidligere på dagen hadde Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet kommet med nye føringer rundt idrettsarrangementer.

FHI anbefalte å avlyse eller utsette alle arrangement med over 500 deltakere.

– For landskampen anbefaler vi at den gjennomføres uten publikum på Ullevaal om 14 dager. Det tror jeg vi må bare forberede oss på. Vi går inn i en fase hvor det ikke ville være ansvarlig, sa helsedirektør Bjørn Guldvog da.

Under tirsdagens pressekonferanse ble det opplyst at Helsedirektoratet og Folkehelsesinstituttet anbefaler at arrangementer med mer enn 500 deltagere avlyses eller flyttes.

Det er arrangementer som er innendørs, pluss utendørsarrangementer med seteplassering. Det gjelder konserter, teater, opera, kino og idrettsarrangementer.

For alle offentlige arrangementer med mer enn 100 deltagere anbefales risikovurdering før gjennomføring.

– Får vite det gjennom media

Fotballforbundets håp om å spille EM-kvalifiseringskampen mot Serbia for et fullsatt Ullevaal ble dermed umulig å gjennomføre uten å bryte FHIs anbefaling.

– Vi fikk vite dette gjennom media for bare kort tid siden. Noe av det som er vanskelig er at vi må lese om denne type saker i media, og at denne type beskjeder kommer uten dialog, sa Gro Tvedt Anderssen.

– Play-off-kampen mot Serbia 26. mars er ikke et arrangement som vi eier selv. Det er UEFA som arrangerer det, og det er et tett internasjonalt kampprogram, derfor blir det vanskelig å avlyse eller utsette.

Les også: Slik påvirker koronaviruset idretten

Idrettslege var kritisk

Ullevaal stadion er utsolgt (vel 27.000 tilskuere) til Serbia-kampen. Vinner Norge kampen og så oppgjøret mot Skottland eller Israel, er A-landslaget klart for EM for første gang på 20 år.

Gro Tvedt Anderssen

Direktør for kommunikasjon i Fotballforbundet, Gro Tvedt Anderssen.

Foto: Ørn E. Borgen / Ørn E. Borgen

Idrettslegen Inggard Lereim uttalte seg tidligere tirsdag kritisk til at Norges Fotballforbund (NFF) sikter mot å spille Serbia-kampen foran et utsolgt Ullevaal stadion.

– Jeg er veldig overrasket over at fotballforbundet jobber for å ha fulle tribuner. Dette er jo absolutt ikke i overensstemmelse med råd fra Verdens helseorganisasjon (WHO), Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) og andre instanser både nasjonalt og internasjonalt, sier Lereim til NTB.

Tirsdag ble det klart at en annen av kampene i nasjonsligaomspillet, mellom Slovakia og Irland, skal spilles med tomme tribuner. Det skjer 26. mars, samme dag som Norge møter Serbia.

Raw Air uten publikum

Også hopparrangementet Raw Air i Granåsen og Vikersund gjennomføres uten publikum. Det har kommunen og arrangøren blitt enige om tirsdag kveld.

– Det er bare å beklage. Vi skulle gjerne hatt publikum på arenaen og en folkefest som de siste årene, men jeg tror alle skjønner utfordringen som har eskalert de siste dagene, sier Arvid Wisløff, styreleder i Granåsen Aktivum.

Wisløff sier de tar FHIs anbefalinger på største alvor. Det var venta 10.000 mennesker i Granåsen.

De nye anbefalingene rammer også Birkebeinerrennet, som opplyser at årets arrangement blir avlyst.

Siste nytt

  • Verstappen med sin syvende strake kvalifiserings-seier

    Max Verstappen i Red Bull-bilen overbeviste nok en gang under kvalifiseringen i Miami Grand Prix. Dermed ble det syvende strake start fra første startposisjon for Verstappen.

    – La oss fortsette denne gode trenden, sa Verstappen over lagradioen på Viaplay-sendingen.

    Ingen av førerne klarte å forbedre rundetiden sin på siste runde i Q3.

    Charles Leclerc var den som var nærmest nederlenderen. Etter første sektor var han bare åtte tusendeler bak, men etter en voldsom skrens i sving 15 måtte han nøye seg med andreplass i kvalifiseringen. Lagkamerat i Ferrari, Carlos Sainz, ble nummer tre.

    For Daniel Ricciardo ble det en skuffende kvalifisering. Han endte på 4. plass på sprintløpet tidligere lørdag, men røk ut etter Q1 sammen med Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen og Guanyu Zhou. I Q2 røk disse ut: Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon og Fernando Alonso.

    CUKXnB20R1A
    Foto: AFP
  • Graham Hansen med mål og assist – Barcelona ett poeng fra seriegullet

    Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Barcelonas kvinnelag slo Granada 4-1. Nå er laget ett poeng fra et nytt seriegull.

    Real Madrid er 15 poeng bak med fem kamper igjen å spille. Ett Barcelona-poeng på lagets fire gjenstående kamper, eller et poengtap for Real Madrid, vil bety at Barcelona er mester for niende gang.

    Den norske landslagsstjernen scoret sitt 26. mål for Barcelona i ulike turneringer denne sesongen.

    Rop1_HGpc_o
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Thomsen klarte EM-kravet

    Marcus Thomsen er i form og vant kulekonkurransen i Stora Turebergskastet i Sverige lørdag formiddag med 21.05.

    Thomsen leverte jevnt over en sterk serie der han åpnet med sesongbeste 20.94, før det lengste støtet kom i andre omgang, ifølge friidrett.no.

    – Jeg er ekstremt glad for 21.05. Fire år med trening og tålmodighet for endelig å få en ny personlig rekord utendørs. Jeg er glad, men langt fra fornøyd, sier Marcus Thomsen til NRK.

    Han forbedret sin personlige rekord utendørs fra 2020 med to centimeter og var bare fire centimeter bak innendørspersen. Utøveren fra Norna-Salhus klarte EM-kravet og fikk opp det lengste kulestøtet av en nordmann utendørs på 38 år, Lars Arvid Nilsen satte den norske rekorden på 21.22 det året.

    Thomsen er foreløpig kvalifisert til OL i Paris på ranking. Der er kravet er 21.50.

    – Det er digg å få tatt EM-kravet og slippe å bekymre seg over om man ryker ut av topp 30. Nå skal jobben fortsettes for å sikre en plass i OL, sier Thomsen.

    Marcus Thomsen klarte lørdag 4. mai EM-kravet i kulestøt. Her støter han 21.05.
    Video: Arwid Koskinen, Swethrows

Sendeplan

Kl. Program Kanal