Hopp til innhold

Ingen tilskuere når Norge spiller mot Serbia

Fotballandskampen mellom Norge og Serbia 26. mars spilles med tomme tribuner. Det ble bestemt tirsdag kveld.

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros 2 - 0

SKJEBNEKAMP: Norge møter Serbia 26. mars på Ullevaal.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det ble klart under en felles pressekonferanse mellom Norges idrettsforbund, Norges Fotballforbund, Norges Håndballforbund, Norges Skiforbund og Norges Ishockeyforbund tirsdag kveld.

– Vi retter oss etter det som har kommet fram i kveld. Vi kommer også til å refundere billettutgiftene, sier Gro Tvedt Anderssen i Norges Fotballforbund.

Hun legger til at det er Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som arrangerer kampen, men at NFF er innstilt på at den skal spilles.

Tidligere på dagen hadde Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet kommet med nye føringer rundt idrettsarrangementer.

FHI anbefalte å avlyse eller utsette alle arrangement med over 500 deltakere.

– For landskampen anbefaler vi at den gjennomføres uten publikum på Ullevaal om 14 dager. Det tror jeg vi må bare forberede oss på. Vi går inn i en fase hvor det ikke ville være ansvarlig, sa helsedirektør Bjørn Guldvog da.

Under tirsdagens pressekonferanse ble det opplyst at Helsedirektoratet og Folkehelsesinstituttet anbefaler at arrangementer med mer enn 500 deltagere avlyses eller flyttes.

Det er arrangementer som er innendørs, pluss utendørsarrangementer med seteplassering. Det gjelder konserter, teater, opera, kino og idrettsarrangementer.

For alle offentlige arrangementer med mer enn 100 deltagere anbefales risikovurdering før gjennomføring.

– Får vite det gjennom media

Fotballforbundets håp om å spille EM-kvalifiseringskampen mot Serbia for et fullsatt Ullevaal ble dermed umulig å gjennomføre uten å bryte FHIs anbefaling.

– Vi fikk vite dette gjennom media for bare kort tid siden. Noe av det som er vanskelig er at vi må lese om denne type saker i media, og at denne type beskjeder kommer uten dialog, sa Gro Tvedt Anderssen.

– Play-off-kampen mot Serbia 26. mars er ikke et arrangement som vi eier selv. Det er UEFA som arrangerer det, og det er et tett internasjonalt kampprogram, derfor blir det vanskelig å avlyse eller utsette.

Les også: Slik påvirker koronaviruset idretten

Idrettslege var kritisk

Ullevaal stadion er utsolgt (vel 27.000 tilskuere) til Serbia-kampen. Vinner Norge kampen og så oppgjøret mot Skottland eller Israel, er A-landslaget klart for EM for første gang på 20 år.

Gro Tvedt Anderssen

Direktør for kommunikasjon i Fotballforbundet, Gro Tvedt Anderssen.

Foto: Ørn E. Borgen / Ørn E. Borgen

Idrettslegen Inggard Lereim uttalte seg tidligere tirsdag kritisk til at Norges Fotballforbund (NFF) sikter mot å spille Serbia-kampen foran et utsolgt Ullevaal stadion.

– Jeg er veldig overrasket over at fotballforbundet jobber for å ha fulle tribuner. Dette er jo absolutt ikke i overensstemmelse med råd fra Verdens helseorganisasjon (WHO), Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) og andre instanser både nasjonalt og internasjonalt, sier Lereim til NTB.

Tirsdag ble det klart at en annen av kampene i nasjonsligaomspillet, mellom Slovakia og Irland, skal spilles med tomme tribuner. Det skjer 26. mars, samme dag som Norge møter Serbia.

Raw Air uten publikum

Også hopparrangementet Raw Air i Granåsen og Vikersund gjennomføres uten publikum. Det har kommunen og arrangøren blitt enige om tirsdag kveld.

– Det er bare å beklage. Vi skulle gjerne hatt publikum på arenaen og en folkefest som de siste årene, men jeg tror alle skjønner utfordringen som har eskalert de siste dagene, sier Arvid Wisløff, styreleder i Granåsen Aktivum.

Wisløff sier de tar FHIs anbefalinger på største alvor. Det var venta 10.000 mennesker i Granåsen.

De nye anbefalingene rammer også Birkebeinerrennet, som opplyser at årets arrangement blir avlyst.

Sportsnyheter

Her gråter rennlederen etter skandalen – nå kritiseres avgjørelsen

Hele 90 prosent av løperne gikk feil på kvinnenes fellesstart med skibytte på Beitostølen. Arrangøren legger seg flat.

Siste nytt

 • Arsenal utklasset Newcastle - to poeng bak serielederen

  Arsenal tok sin femte strake seier i Premier League da de utklasset Newcastle lørdag kveld.

  London-klubben vant til slutt hele 4-1. Deres første mål var et selvmål av Botman, før Havertz, Saka og Kiwior scoret hvert sitt. Newcastle fikk en trøstescoring på tampen, men var aldri i nærheten av å tukte Arsenal.

  Arsenal beholder tredjeplassen på tabellen, men puster nå både City og Liverpool i nakken. Sistnevnte leder serien med 12 kamper igjen å spille. City er ett poeng bak Liverpool, mens Arsenal er ett poeng bak City igjen.

  Martin Ødegaard var ikke involvert i noen av målene. Han ble byttet ut et kvarter før slutt.

  Martin Ødegaard feirer et av kveldens mål sammen med Gabriel.
 • Kristoffersen tok sesongens første storslalåm-pallplass

  Ikke siden forrige sesong har Henrik Kristoffersen vært på pallen i et storslalåmrenn. Det endret han på i Palisades Tahoe i California lørdag kveld.

  Kristoffersen lå på annenplass etter den første omgangen og kjørte en kanonomgang i den andre omgangen. Med femte beste tid i den omgangen, sikret han til slutt en annenplass.

  – Er han tilbake til der vi husker han fra glansdagene? kommenterte Kjetil Andre Aamodt på Viaplays sending.

  Marco Odermatt vant rennet og tok dermed sin tiende verdenscupseier på rad i storslalåm.

  Amerikanske River Radamus sikret karrierens første verdenscup-pallplass på hjemmebane og ble nummer tre.

  Henrik Kristoffersen
 • Kane-dobbel sikret sen Bayern-seier

  To mål av Harry Kane ga Bayern München 2-1-seier over RB Leipzig i Bundesliga og avsluttet en vond periode med tre strake tap.

  Ubeseirede Leverkusen vant fredag 2-1 over Mainz og stormer mot seriegullet som vil bryte Bayerns rekke på 11 strake seriemesterskap.

  Tidligere i uka kom beskjeden om at Thomas Tuchel er ferdig som Bayern-trener ved sesongslutt, men lørdagens seier sørget for at Leverkusens ledelse er på bare åtte poeng når 11 serierunder gjenstår.

  – Det beste laget vant i dag, sa Bayern-kaptein Manuel Neuer til Sky før han på vegne av spillerne tok kollektivt ansvar for Tuchels avgang.

  – Vi har alle skyld. Det er som på skolen, det er ikke bare lærerens feil om karakterene blir dårlige. Vi må ta ansvar, sa han.

  Klubben hadde for første gang siden 2015 tapt tre kamper på rad, og Tuchel gjorde flere endringer i laget. Kane scoret 1-0-målet i det 56. minutt, men gjestene slo tilbake ved Benjamin Sesko.

  Kane avgjorde på overtid med sitt 27. seriemål for sesongen. (NTB)

  Harry Kane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal