Hopp til innhold

Folk har ledd av NM-overraskelsens metoder – får klart svar fra Klæbo

Med høydetelt, varmedrakt og hårete mål har Petter Myhr fått mange til å riste på hodet. Verdens beste skiløper er ikke en av dem.

Xql8Y5JHLbE

IMPONERT: Johannes Høsflot Klæbo holdt Petter Myhr bak seg, men er imponert over 23-åringens framgang med spesielle metoder.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Jeg skjønner jo at noen har ledd litt, og det har de kanskje gjort med god grunn. Men jeg tipper det kanskje kan komme noen spørsmål om det nå. Og de tar jeg gjerne imot, sier Petter Myhr til NRK.

En 13. plass i BUL-sprinten var hans beste plassering på seniornivå før lørdagens fellesstart med skibytte under NM på Beitostølen.

Der klinket han til med en sjetteplass.

Helt i tråd med det han selv varslet da han tok imot NRK før NM. Da avslørte han nemlig at målet var en plassering blant de sju beste.

Samtidig fortalte han om sine spesielle metoder. Myhr er en av få som har tatt i bruk simulert høyde etter at det norske forbudet ble opphevet.

Han har montert et høydetelt over senga hjemme. Han sitter også i timevis på sykkelrulle – ikledd hansker og varmedress.

Petter Myhr og Selma Løchen

Kom hjem til overraskelse i sengen: – Han er jo ekstrem

– Må ha humor

Tilbakemeldingene har ikke uteblitt etter at NRK publiserte intervjuet. Og ikke alle har vært positive.

Det må man bare ha litt humor på når man har vært såpass nede på listene og kanskje gjør grep som er mer ekstreme enn noen, så det skjønner jeg, sier Myhr.

Men langt fra alt har vært latterliggjøring.

Det har vært noen av verdens beste løpere som har spurt om høydetelt og varme allerede. Jeg tipper det ikke blir mindre nå, sier han.

Den neste som spør, kan være Johannes Høsflot Klæbo. Verdens beste skiløper de siste sesongene satte alle på plass på oppløpet og innfridde favorittstempelet i lørdagens renn.

Og norgesmesteren fikk med seg at det var et nytt ansikt oppe i tetsjiktet.

vrqHD41piyk

LOKOMOTIVFØRER: Fra startnummer 39 gikk Petter Myhr seg opp i tet og bidro til å holde farten i feltet oppe.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Kan flire så mye du vil

Kjempebra. Så det er klart det er imponerende, og det er klart at da har han tatt store, store steg, og det er morsomt, sier Klæbo.

Han bekrefter at Myhrs metoder har blitt en «snakkis» i langrennsmiljøet, og innrømmer at han er nysgjerrig.

Det er ingen som kan kritisere ham når han har snakket om resultat og får til topp seks i NM. Da kan du flire så mye du bare vil, men det har åpenbart funka, og det må vi respektere, sier gullvinneren.

Klæbo har selv blitt en sterk tilhenger av høydetrening, selv om han ikke har prøvd simulert høyde.

Varmesykling vet jeg har blitt hyppig brukt blant syklister, så det skal man ikke se bort ifra at funker bra, sier han.

Petter Myhr setter opp høydetelt hjemme på leiligheten på Kjelsås

Petter Myhr setter opp høydetelt hjemme på leiligheten på Kjelsås

Begge vil til VM

Det er vel teknisk mulig å installere både varme- og høydeeffekt i garasjen der rulleskimølla di står?

Det er vel egentlig det. Men jeg tror ikke vi begynner med det nå et år før VM, sier Klæbo til NRK.

Det er et VM også Petter Myhr har lyst til å delta i.

– Hvis man ser objektivt på det så tror jeg har godt under én prosent sjanse for å gå VM neste år, men i hodet mitt er det 50/50, sa han før VM.

Troen har neppe blitt mindre nå.

Topp seks i lørdagens løp: 1. Johannes Høsflot Klæbo, 2. Iver Tildheim Andersen, 3. Martin Kirkeberg Mørk, 4. Gjøran Tefre, 5. Andreas Fjorden Ree, 6. Petter Myhr.

Her gråter rennlederen etter skandalen – nå kritiseres avgjørelsen

Siste nytt

 • Alekna med fantastisk verdensrekord i diskos – forrige rekord satt i 1986

  Mykolas Alekna (21) dundret til med 74,35 meter og satte verdensrekord i diskos i et stevne i Ramona i Oklahoma søndag.

  Det var tyskeren Jürgen Schült som hadde den forrige verdensrekorden. Han kastet 74,08 meter i 1986, 16 år før Alekna ble født.

  21-åringen fra Litauen hadde en vanvittig serie i USA. Alle hans seks kast var over 70 meter. Han åpnet med 72,21, og det var personlig rekord. Deretter fulgte han opp med 70,32, før det ble 72,89 i det tredje forsøket, verdens fjerde lengste kast gjennom tidene.

  I fjerde kast ble det 70,51, før rekordkastet 74,35 kom i femte omgang. Kastet ble først målt til 74,41, men det ble senere gjort om til seks centimeter kortere. Europamesteren fra 2022 avsluttet serien med 70,50.

  Mykolas Alekna tok sølv i VM i Eugene, Oregon i USA i 2022. I VN i Budapest sist år ble det bronse.

  Det tredje lengste kastet i verdenshistorien tilhører for øvrig faren til Mykolas Alekna. Virgilius Alekna har 73,88 meter og er olympisk mester to ganger. (NTB)

  Alekna's World Record Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Skyting: Hegg og Hegg Duestad vant etter fenomenal snuoperasjon

  Med en utrolig opphenting vant Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg gullfinalen på 10 meter luftrifle mixed team i OL-kvalifseringen i Rio søndag kveld.

  Etter å ha ligget under 3-13 for Frankrikes Oceanne Muller og Lukas Kryzs snudde Jeanette Hegg Dustad og Jon-Hermann Hegg til seier 16-14. Det er sjeldent godt gjort.

  Norge var nummer to bak Frankrike i kvalifiseringen med 632,4 poeng.

  Denne øvelsen har ingen kvoteplasser til utdeling i Rio. De deles først ut i de individuelle øvelsene som starter mandag i rifle. (NTB)

  Jeanette Hegg Duestad
 • Svenske Åberg ble nummer to i Masters

  Ingen kunne slå verdenseneren Scottie Scheffler i The Masters, men svenske Ludvig Åberg ble nummer to i turneringen på Augusta National.

  Vinneren ble amerikaneren Scottie Sheffler, som endte på 277 slag, med den svenske debutanten på andreplass med 281 slag.

  Det er første gang Åberg spiller på Augusta-banen, som er kjent som en av de tøffeste på touren.

  Andreplassen betyr at 24-åringen fra Eslöv i Skåne kan ta med deg 23,5 millioner svenske kroner hjem.

  – Å være her og kjenne på nervene på de siste hullene … det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var surrealistisk. Jeg er så stolt av meg selv og hele laget mitt, sier Åberg, ifølge Aftonbladet.

  Viktor Hovland røk fredag ut av US Masters etter en 81-runde. Det var en forverring av karriereverste fra 80-runden i European Open i 2018. Oslo-gutten endte til slutt på åtte slag over par, to slag på cutgrensen. (NTB)

  Hovland Åberg
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal