NRK Meny
Normal

Hushovd beholder den gule trøya

hor Hushovd sykler for å forsvare den gule trøya på dagens etappe mellom Olonne sur Mer og Redon. NRK.no følger Tour de France og oppdaterer artikkelen jevnlig med siste utvikling fra dagens etappe.

Innspurten

Kart over innspurten av dagens etappe. Legg merke til 90-graders-svingen til helt høyre på kartet, her kan det bli dramatisk i dag. Rød strek markerer løypen.

Foto: Jann Post / NRK

Trykk F5 for å oppdatere siden.

SISTE: Hushovd beholder den gule trøyen og lagkameraten hans Tyler Ferrar vant etappen - for en dag for laget til Hushovd (Garmin-Cervélo).

17:23) Hushovd sitter fint langt frem i hovedfeltet. Enkelte ryttere forsøker å støte.

17:15) Speedometeret i den ene følgebilen viser at hovedfeltet sykler i 70 km/t på flatmark.

17:12) Cofidis-syklisten Tarramee må bytte forhjul bare ti km før mål. Han får hjelperytterens hjul og sykler videre, men meget ugunstig tidspunkt og få problemer på.

17:04) Gutierrez og Delage har rykket fra de tre andre i bruddet. De er 32 sekunder foran hovedfeltet.

16:52) En BMC-rytter falt drøye to mil før mål, men kom seg opp igjen på sykkelen.

16:52) Målgang nærmer seg, bare 24 km igjen.

16:39) Hushovds trener Atle Kvåksvoll sier til TV2 at Hushovd har en fri rolle på dagens etappe og at han får spurte som han vil, dvs. at han kan kjøre forbi Tyler Ferrar hvis han føler seg sterk nok. Før dagens etappe var taktikken at Hushovd sammen med Julian Dean skulle trekke opp Tyler Ferrar. Dersom det blir kaos og risikabelt med tanke på fall på oppløpet kommer imidlertid Huhsovd til å safe inn til mål slik at han beholder den gule ledertrøya.

16:30) Det ble spekulært i om Cavenidsh hadde mistet hovedfeltet etter stigningen, men han sitter fortsatt der han skal i hovedfeltet. Hovedfeltet har økt farten nå og ligger bare ett minutt bak bruddet.

16:18) Feltet er nå på vei over etappens høyeste punkt, en kategori fire stigning over en bro, feltet sprekker opp og de tar kraftig innppå de fem i brudd.

15:52) Hovedfeltet tar innpå bruddet og ligger nå bare 3,22 min bak de fem rytterne som har ligget i brudd helt siden et par hundre meter etter start.

15:22) Knuffing mellom Hushovd og Cavendish på den innlagte spurten som Cavendish vant. Cav fikk 10 poeng. Hushovd ble nr. sju i spurten i hovedfeltet og fikk bare fire poeng. Nordmannen ligger nå på tredje plass i kampen om den grønn poengtrøya.

15:19) Rytterne i bruddet er ferdig med spurten. Franske Mickaël Delage vant og tok 20p, Gutierrez på andre plass og kapret 17p, Terpstra fikk 15p. Delage har nå 23 poeng totalt i kampen om den grønne poengtrøya.

15:15) Hovedfeltet tar innpå bruddet, det er en 6,21 mellom de to gruppene. Bruddet er ved den innlagte spurten om 6,8km.

15:01) Ifølge Radio Tour, som følger hovedfeltet i bil, er temperaturen nå 29,5 grader der hovedfeltet er.

**På grunn av varmen ga juryen før dagens etappe tillatelse til at rytterne kunne motta drikke allerede etter 30km. Nå har rytterne i bruddet syklet 76,2km, de fem i brudd ligger 7,32 min foran hovedfeltet.

14:05) Husovds Garmin-Cervélo-lag drar fortsatt hovedfeltet som nå ligger 6,35 min foran hovedfeltet.

**Hushovd til TV2 før dagens etappe: - Jeg skal prøve å hjelpe Farrar til å vinne spurten. Samtidig skal forsvare ledertrøyen, så jeg får bare sitte der fremme i avslutningen og se hva som er riktig å gjøre.13:52) Utbrytergruppen ligger nå 5,20 min foran hovedfeltet. Utbryterne har nå syklet 47,8 km.

**Ifølge TV2 får ikke Edvald Boasson Hagen kjøre for seier i dag, han skal i stedet hjelpe lagkamerat Ben Swift.

- Edvald blir opptrekker, har sportsdirektør i Sky, Sean Yates sagt til TV2.

13:21) Laget til Hushovd, Garmin-Cervélo, ligger først i hovedfeltet.

Akkurat nå er det spanske Gutierrez (Movistar) som har den gule trøya, men det er langt igjen av etappen og foreløpig ingen fare for Hushovd.

12:45) Dagens etappe (den 3. etappen) er i gang. En gruppe på fem ryttere har gått i brudd og ligger nå tre minutter foran hovedfeltet. De som sitter i bruddet er: Gutierrez (Movistar), Delage (FDJ), Bouet (AG2R), Moreno (Euskatel-Euskadi) og Terpstra (Quickstep).

Tour de France har begynt svært bra for nordmannen, og etter søndagens lagtempo kunne han ikle seg den gule ledertrøya

- Dette er en drømmestart på Touren for meg, sa en fornøyd Hushovd, som leder med ett knapt sekund foran BMC-rytter Cadel Evans.

Se kart og les om Tour de France her

Passer Hushovd

Rytterne kjører inn i Bretagne i dag. Målgang er i Redon, som er målby for første gang.

Dagens etappe er flat og 198 km lang. Den passer altså Hushovd, som ikke liker seg i motbakkene, svært bra.

Nå er Hushovds mål å holde på trøya frem til fjelletappene begynner lørdag. Da må han helst vinne i dag, for tirsdagens etappe opp Mûr de Bretagne blir langt tøffere for Hushovd.

- Hvis Thor gjør alt riktig, kan han beholde den gule trøya helt til lørdag, tror Thor Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll.

Les også: - Hushovd kan lede til lørdag

Tøff konkurranse

Konkurrenter som Mark Cavendish, Allessandro Petacchi og Tyler Farrar liker seg imidlertid også godt på flatmark.

Det kan med andre ord bli svært spennende å følge Hushovd i dag.

NRK.no følger Tour de France! Artikkelen oppdateres jevnlig med siste utvikling fra dagens etappe fra kl 12.45.

Hjemmesiden til Tour de France

Siste nytt

 • Klar for Tour de France-lag

  Anders Skaarseth skal sykle for det franske profflaget Cofidis fra 1. august. Det har TV 2 fått bekreftet av en rekke kilder tett på 23-åringen. – Det er en spennende mulighet for Anders, sier sykkelsjefen i Uno-x, Jens Haugland til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering