Hopp til innhold

Flere håndballprofiler skuffet etter OL-vraking: – Bittersøtt

Håndballandslagene får bare ta med 14 spillere til OL. Det gjorde at blant annet Emilie Hegh Arntzen ikke fikk plass.

Vipers mesterliga

BARE ÉN MED: Heidi Løke (t.v.) takket nei til OL, mens Marta Tomac fikk plass fremfor Emilie Hegh Arntzen (t.h.). Her fra mesterligaen med Vipers tidligere i sommer.

Foto: Artem Gusev / NTB

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har tatt ut 14 spillere og én fast reserve til lekene i Tokyo. Der fant han ikke plass til bakspiller Emilie Hegh Arntzen, som i stedet er henvist til én av tre reserveplasser. Lagvenninne Marta Tomac i Vipers Kristiansand er inne i varmen. Også Kristine Breistøl er med.

– Det var jevnt mellom Breistøl, Ingvild Bakkerud og Arntzen. De som ikke kommer med, både Emilie, Malin Aune og Bakkerud er skuffet. Da vi tok denne runden i går så ble det ikke sagt så mye, forteller Hergeirsson.

– Det er spesielt og en ekstra spenning rundt en sånn samling. Det er blandede følelser, for vi er på kloss hold både med dem som er kjempeglade og de som er veldig lei seg. Det blir litt bittersøtt, sier kaptein Stine Bredal Oftedal.

Oftedal og Arnt

TRØST: Stine Bredal Oftedal og Emilie Hegh Arntzen etter tapet mot Russland i bronsefinalen i VM i 2019.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Landslaget er for øyeblikket på samling i Frankrike. 21 spillere er med, og dermed var det flere som var skuffet fredag kveld.

– Det er ambivalent. Jeg er stolt og glad selv, og mange er overlykkelige for å være med, mens skuffelsen er veldig stor hos noen. Det er sjansen man tar ved å spille på landslaget, at det kommer til et punkt man er nødt til å velge en tropp. Alle vet det er smalere i OL, men den risikoen må man ta, selv om man kan bli skuffet, mener Nora Mørk.

«Ny» strekspiller

En viss overraskelse var det også at Vilde Ingeborg Johansen fikk plass på strekposisjon.

– Vi fikk tidlig et forfall fra Heidi Løke, mens Vilde Ingstad har vært uheldig og operert et leddbånd i tommelen. Vilde (Ingeborg Johansen) er meget solid, men det er ikke så mange som kjenner til henne fra før. Det er et høyt fjell å klatre forbi Løke, Brattset-Dale og Ingstad, men hun er en viktig backup, forklarer landslagssjefen.

Vilde Ingeborg Johansen

FÅR OL-SJANSE: 27-åringen Vilde Ingeborg Johansen fra Herning-Ikast.

Foto: Vidar Ruud / NTB

I de siste EM og VM-ene har kamptroppene hatt 16 spillere, men fire reserver har vært på plass og det har vært mulig med mange bytter. I OL får lagene ha med én reserve inn til OL-leiren, mens tre må bli værende i byen hvor de lader opp. Man kan bytte tre spillere, men vedkommende får denne gangen ikke komme tilbake ved senere anledning.

– Dette er alltid en krevende prosess, og det er flere hensyn å ta, sier Hergeirsson.

– Jeg tror troppen er veldig god. Vi har enorme kvaliteter, blanding av spillertyper og mye erfaring. Jeg ser veldig lyst på det, sier Oftedal.

Siste OL for Myrhol

Herrens landslagssjef Christian Berge hadde allerede røpet at han bare tar med tre kantspillere til lekene, hvor håndballgutta deltar for første gang på 49 år. Men med samtlige spillere tilgjengelig, innrømmer han at prosessen med å kutte ned til 14 spillere skapte hodebry.

– Det var en del utfordringer. Vi vil spille med tre strekspillere og vi har tre vanvittig gode høyrebacker. Det ble en del diskusjoner og vi falt ikke ned på dette før i 12. time, sier Berge.

Både kaptein Bjarte Myrhol og venstrekant Magnus Jøndal avslutter sin landslagskarriere med OL. Kantspiller Alexander Blonz er helt ute av lista, mens Magnus Fredriksen er inne.

– Magnus er en litt annerledes spillertype, mer duellsterk, sier Berge, som er opptatt av å løfte laget – spesielt defensivt – etter VM-nedturen i Egypt.

Bjarte Myrhol

SISTE TUR: Bjarte Myrhol legger opp som håndballspiller etter OL.

Foto: Toms Kalnins / NTB

Etter en tøff sesong, har spillerne nå fri før avreise til Fukuoka 9. juli.

– Det er to tropper uten de helt store overraskelsene. Begge lag har de aller fleste tilgjengelige, så det er mange om beinet. Jeg synes det er gøy at Sebastian Barthold er med som reserve, for han har hatt en strålende sesong i Aalborg. Hos jentene er vel det mest overraskende at Hegh Arntzen «kun» er med som reserve, sier NRKs håndballekspert, Håvard Tvedten.

Siste nytt

  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB
  • Kollaps for J17-landslaget i EM – åttemålstap mot Frankrike

    Norges J17-landslag har fått tøff medfart i EM-sluttspillet. Etter 0-3-tap for England i åpningskampen ble det en fryktelig 0-8-smell mot Frankrike onsdag.

    Frankrike er tittelforsvarer i J17-EM, men årets utgave virket ikke uoverkommelig sterk da det ble bare 3-2-seier over det svenske vertslaget som Norge slo i EM-kvalifiseringen i mars.

    Norge holdt 0-0 i en halv omgang på Malmö idrottspark, men så raknet det. To ganger i første omgang scoret motstanderen to ganger med to minutters mellomrom, og ved pause sto det 4-0.

    Så ble det ikke flere mål før det siste kvarteret, da innbytterne Rachael Adedini og Djenna-Léna Tene scoret fire ganger til. Adedini gjorde hattrick med mål i det 77. og 88. minutt og på overtid. (NTB)

  • Bruddseier i Giroen etter at Foss gikk i bakken: – For en skrell

    Franske Benjamin Thomas tok en overraskende seier på den 5. etappen av Giro d'Italia etter å ha sittet i brudd store deler av dagen.

    Onsdagens 178 kilometer lange etappe gikk fra Genova, over den 3.-kategoriserte stigningen Passo del Bracco, og inn til Lucca. Der ble det hele avgjort mellom de fire rytterne som hadde sittet i brudd.

    Thomas tok seieren foran danske Kasper Valgren, som ble nummer to. Italienske Andrea Pietrobon kompletterte pallen.

    – For et bruddkupp, for en skrell. Thomas vinner og tar Cofidis' første seier i årets sesong, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    77 kilometer fra mål ble det etablert et firemannsbrudd med blant andre Valgren. 50 kilometer senere gikk Tobias Foss og seks andre løpere i bakken, noe som sinket hovedfeltet betraktelig.

    – Han har det okey. Han var liutt opprørt i starten, men jeg er sikker på at det vil gå bra med ham. Enn så lenge er alt bra, sier Zak Dempster, sportsdirektør i Ineos-Grenadiers, om Foss i en video på X.

    Benjamin Thomas
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal