NRK Meny
Normal

Fleiper om sitt hemmelige våpen: – Er en skuddsikker vest

LILLEHAMMER (NRK): Bly er Martin Johnsrud Sundbys nye våpen. Det har gjort ham uslåelig.

Konkurrentane opplever ei blytung kappestrid med Martin Johnsrud Sundby, meir bokstavlig enn dei kanskje anar.
Nordmannen toppa ein heilnorsk pall etter tremila på Lillehammer, mykje takka eit noko annleis treningsplagg.

I hele sommer har verdenscupvinneren de to siste sesongene hintet om at han har introdusert en ny og hemmelig ingrediens i treningsarbeidet sitt.

Men på Lillehammer røper Sundby overfor NRK hva det dreier seg om: En blyvest som han har på seg når han trener.

– Det ble så dårlig forrige helg da jeg snakket om svenskene, så jeg følte meg litt truet. Det er skuddsikker vest, fleiper verdens beste langrennsløper etter å ha slått nærmeste konkurrent med halvannet minutt i lørdagens 30 km fellesstart med skibytte.

8-10 kilo ekstra

Mer alvorlig sier han:

– Det er min lille hemmelighet, det der. Det hjelper å putte på 8-10 ekstra kilo når jeg trener.

– Han gjør det fordi han er så lett, fleiper landslagstrener Trond Nystad overfor NRK, før også han svarer mer alvorlig.

– Det er spesifikk styrketrening. Han har brukt det veldig mye på langkjøring. Det er om å gjøre å ikke bruke det for mye, for da blir man sur i beina, men han har eksperimentert og funnet ut at det gir ham ekstra kraft i beina, sier landslagstreneren.

Martin Johnsrud Sundby

LETT: Den gule verdenscupledertrøya er lett som ei fjær. Særlig når man er vant til å trene i blyvest.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Bare Sundby

Foreløpig er det ingen andre av landslagsløperne som gjør det samme.

– Martin er på et nivå som gjør at han kan eksperimentere med sånne ting. De andre må nok trene litt mer før de begynner med det, konstaterer Nystad.

At treningen har fungert, forteller resultatene hele historien om. Martin Johnsrud Sundby har vært i en klasse for seg til nå i vinter og holder stø kurs mot sin tredje strake verdenscupseier.

– Jeg er i mitt livs form. Jeg aldri vært i så god form noen gang, og det er en utrolig deilig bekreftelse på at jeg har truffet med innkjøringa til sesongen, så er jeg spent på hvor lenge dette holder, sier Sundby.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal