Hopp til innhold

Flause på svensk prisutdeling: Visste ikke navnet til årets spiller

Når Kosovare Asllani skulle få prisen som årets svenske midtbanespiller gikk det i ball for konferansieren. – Jeg ble veldig overrasket, sier hun.

FOTBOLLSGALAN 2017

FLAUSE: Fredrik Berling (t.v.) husket ikke etternavnet til Kosovare Asllani da han skulle dele ut prisen for årets midtbanespiller.

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alt gikk ikke helt etter planen da prisen for årets midtbanespiller i Sverige skulle deles ut mandag kveld.

Først ble midtbaneprisen strøket fra det direktesendte TV-programmet fordi den mannlige kandidaten Emil Forsberg ikke kunne stille opp. Så bommet konferansieren Fredrik Berling da han skulle dele ut prisen til stjernespiller Kosovare Asllani. Han visste rett og slett ikke etternavnet hennes.

– Jeg ble veldig overrasket, og måtte hjelpe til med å si mitt eget etternavn, sier 28-åringen til Sportsbladet.

– Han burde kunnet det

Sweden v Scotland - Women's International Friendly

LANDSLAGSSTJERNE: Kosovare Asllani har over 100 landskamper for Sverige.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Asllani har spilt for både PSG og Manchester City, men valgte å forlate den engelske klubben til fordel for svenske Linköpings tidligere i år. Hun har også over 100 kamper for det svenske landslaget – men det var altså ikke nok til at konferansier Berling skulle kunne navnet hennes.

– Han burde definitivt kunnet det. Skal man dele ut en pris så må man vite det. At det skjedde da jeg var mindre er en ting, men nå ... Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa en skuffet prisvinner til Expressen etter utdelingen.

Og senere på kvelden gikk de på nok en blemme. Da kanalen skulle vise film om kvinnelandslagets år ble Asllani intervjuet, men på grafikken sto det «Asslani».

Fikk prisen før sending

TV4 får også kritikk for å ha tatt ut prisutdelingen fra direktedelen av programmet fordi Emil Forsberg ikke kunne stille for å motta prisen på herresiden.

– Vi valgte å flytte prisen fordi det er artigere om prisvinnerne er på plass her, forklarer TV4 sin presseansvarlig Martin Nersing.

Asllani, som da faktisk var til stede, synes det er merkelig at hun ikke fikk prisen på direkten.

– Jeg håper virkelig ikke at det var den eneste grunnen. Det er litt rart, for midtbaneposisjonen er fryktelig viktig, sier hun.

Laster Twitter-innhold

Asllani fikk derimot ta turen opp på scenen igjen, også under direktesendingen. Hun ble nemlig også kåret til årets kvinnelige fotballspiller.

– Jeg er utrolig stolt over å ta imot denne prisen, sa en rørt prisvinner fra scenen.

Vurderte å droppe gallaen

Det svenske kvinnelandslaget vurderte lenge å boikotte prisutdelingen, ettersom spillerne ikke hadde kommet frem til en avtale med det svenske fotballforbundet. De kom dog til enighet forrige uke.

– Det har tatt veldig lang tid, men det viktigste er at det er klart. Nå slipper vi å tenke på det de neste fire årene, sier Asllani.

skuffet

SKUFFET: Den tidligere Manchester City- og PSG-spilleren var skuffet over at konferansieren ikke kunne navnet hennes.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

Siste nytt

  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal