Hopp til innhold

Flause på svensk prisutdeling: Visste ikke navnet til årets spiller

Når Kosovare Asllani skulle få prisen som årets svenske midtbanespiller gikk det i ball for konferansieren. – Jeg ble veldig overrasket, sier hun.

FOTBOLLSGALAN 2017

FLAUSE: Fredrik Berling (t.v.) husket ikke etternavnet til Kosovare Asllani da han skulle dele ut prisen for årets midtbanespiller.

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alt gikk ikke helt etter planen da prisen for årets midtbanespiller i Sverige skulle deles ut mandag kveld.

Først ble midtbaneprisen strøket fra det direktesendte TV-programmet fordi den mannlige kandidaten Emil Forsberg ikke kunne stille opp. Så bommet konferansieren Fredrik Berling da han skulle dele ut prisen til stjernespiller Kosovare Asllani. Han visste rett og slett ikke etternavnet hennes.

– Jeg ble veldig overrasket, og måtte hjelpe til med å si mitt eget etternavn, sier 28-åringen til Sportsbladet.

– Han burde kunnet det

Sweden v Scotland - Women's International Friendly

LANDSLAGSSTJERNE: Kosovare Asllani har over 100 landskamper for Sverige.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Asllani har spilt for både PSG og Manchester City, men valgte å forlate den engelske klubben til fordel for svenske Linköpings tidligere i år. Hun har også over 100 kamper for det svenske landslaget – men det var altså ikke nok til at konferansier Berling skulle kunne navnet hennes.

– Han burde definitivt kunnet det. Skal man dele ut en pris så må man vite det. At det skjedde da jeg var mindre er en ting, men nå ... Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa en skuffet prisvinner til Expressen etter utdelingen.

Og senere på kvelden gikk de på nok en blemme. Da kanalen skulle vise film om kvinnelandslagets år ble Asllani intervjuet, men på grafikken sto det «Asslani».

Fikk prisen før sending

TV4 får også kritikk for å ha tatt ut prisutdelingen fra direktedelen av programmet fordi Emil Forsberg ikke kunne stille for å motta prisen på herresiden.

– Vi valgte å flytte prisen fordi det er artigere om prisvinnerne er på plass her, forklarer TV4 sin presseansvarlig Martin Nersing.

Asllani, som da faktisk var til stede, synes det er merkelig at hun ikke fikk prisen på direkten.

– Jeg håper virkelig ikke at det var den eneste grunnen. Det er litt rart, for midtbaneposisjonen er fryktelig viktig, sier hun.

Laster Twitter-innhold

Asllani fikk derimot ta turen opp på scenen igjen, også under direktesendingen. Hun ble nemlig også kåret til årets kvinnelige fotballspiller.

– Jeg er utrolig stolt over å ta imot denne prisen, sa en rørt prisvinner fra scenen.

Vurderte å droppe gallaen

Det svenske kvinnelandslaget vurderte lenge å boikotte prisutdelingen, ettersom spillerne ikke hadde kommet frem til en avtale med det svenske fotballforbundet. De kom dog til enighet forrige uke.

– Det har tatt veldig lang tid, men det viktigste er at det er klart. Nå slipper vi å tenke på det de neste fire årene, sier Asllani.

skuffet

SKUFFET: Den tidligere Manchester City- og PSG-spilleren var skuffet over at konferansieren ikke kunne navnet hennes.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

Siste nytt

  • Ten Hag begraver Fernandes-ryktene

    Manchester United-manager Erik ten Hag forventer at midtbanemann Bruno Fernandes blir værende i klubben.

    Det var i et intervju med DAZN sist uke at Fernandes uttalte at han ville vurdere framtiden etter sommerens EM.

    – Dette ble tatt ut av kontekst, sier Ten Hag om Fernandes' utspill.

    – Jeg tror han er veldig glad for å være her, legger Ten Hag til.

    Nederlenderen framhever viktigheten av Fernandes i laget for de andre lagkameratene.

    – Å ta ansvar er en av de største egenskapene toppspillere har nå til dags, og Bruno er et veldig godt eksempel for mange andre spillere, sier Ten Hag.

    Fernandes har kontrakt med United i to år til.

    (NTB)

    Ten Hag
    Foto: OLI SCARFF / AFP
  • Tøff konkurranse for Nordås i Doha

    Narve Gilje Nordås sesongåpnet med seier på 1500 meter i spanske Huelva forrige uke. Fredag løper han sin første Diamond League-konkurranse for året i Doha, hvor det igjen er 1500 meter som står på programmet for Nordås.

    I den qatarske hovedstaden møter Nordås flere av verdens beste. Blant løperne som står på startlista er tidligere verdensmester Timothy Cheruyiot, rutinerte mesterskapsløpere som Abel Kipsang og Adel Mechaal, Reynold Cheruiyot og Samuel Tefera, som har vunnet to VM-gull innendørs på 1500 meter.

    På startlisten står også svenske Andreas Almgren.

    Nordås stiller på 1500-meteren i Doha som den med tredje beste personlig rekord (3.29,47), bak Timothy Cheruiyot (3.28,28) og Kipsang (3.29,11).

    Du kan se Diamond League-stevnet fra Doha på NRK.

    Narve Gilje Nordås
    Foto: NTB
  • Tittelforsvareren ute av NHL-sluttspillet

    Dallas Stars slo kraftfullt tilbake i sluttspillserien mot regjerende NHL-mester Vegas Golden Knights og avgjorde i sjuende kamp.

    Det skjedde i en dramatisk kamp der Radek Faksa scoret vinnermålet tidlig i tredje periode. Stars hadde startet best av sju-serien elendig med to strake hjemmetap, men vant fire av de fem siste kampene.

    For Vegas-spillerne er det nå bare å forberede seg til neste sesong. I kvartfinalen skal Dallas opp mot Colorado Avalanche, som slo ut Winnipeg Jets i løpet av fem kamper.

    I Eastern Conference ser New York Rangers fortsatt ut som en klar tittelkandidat. Den svenske stjernen Mika Zibanejad scoret to ganger og noterte én assist da laget åpnet kvartfinalen med 4-3-seier over Carolina Hurricanes søndag. (NTB)

    Golden Knights Stars Hockey
    Foto: Brandon Wade / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal