Fikk treningssjokk av landslaget: – Vi starter under havet og ender på månen

Langrennskometen Emil Iversen (25) holdt på å trene seg i senk etter han fikk plass på landslaget.

emil iversen

TØFFE TAK: Emil Iversen fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong. Men overgangen til å være landslagsløper har vært tøffere enn antatt.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg har nok fått meg noen slag i trynet, kanskje flere enn jeg hadde ventet, sier Emil Iversen og drar på smilebåndet.

Han fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong da han litt ut av det blå begynte å hevde seg helt i toppen i flere renn, og etter hvert også vinne.

Det førte til en plass på a-landslaget denne sesongen - og der har han altså fått seg noen aha-opplevelser. Iversen sier han er dypt imponert over hvor jevnt sterke de beste er hver eneste dag.

– Jeg er på laget med de mest gjennomtrente skiløperne i verden, fastslår han.

Klassisk felle

iversen canada

Iversen vant sitt første distanserenn i verdenscupsammenheng da han tok en etappeseier i Tour of Canada i vinter.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Mange har gått i den klassiske fellen første året i elitelaget: å trene like mye som Martin Johnsrud Sundby og de andre beste, bare for å oppdage at kroppen ennå ikke er laget for slikt.

– Da jeg kom inn på laget i vår, var jeg veldig trygg på at dette skal gå bra. Men nå er jeg ikke like sikker lenger, sier den blide trønderen, før han utdyper:

– Jeg har fått noen trøkker, og har ikke vært i kjempeform i det siste. Jeg har tatt hensyn, kuttet ned på noen økter og gått på lettere hjul. Men jeg tror ikke jeg er verken Didrik (Tønseth) eller Martin (Johnsrud Sundby) eller noen av de største. Jeg er Emil Iversen, og det kan være tøft til tider. Men det blir bra til vinteren når vi går på snø. Det er det vi trener for, og jeg holder motet oppe når jeg ser frem til det.

– En balansegang

Nå skal løperne snart til høyden og komme på ski. Det ser Iversen virkelig frem til.

– Det jeg gleder meg mest til, er å få kjøre intervall med start og mål på samme sted. Det gjør vi ikke så mye på treningene her. Her starter vi under havet og ender opp på månen, omtrent. Da er det tøft. Det blir litt prøving og feiling her, sier han med et smil.

Landslagtsrener Tor Arne Hetland er ikke overrasket over Iversens erfaringer.

– Det skal være forskjell på å være på rekruttlaget og på elitelaget. Det er en riktig observasjon av Emil at det blir trent mer og hardere i de fleste øktene. Det er en naturlig utvikling, og om fem år er det kanskje han som trener aller mest, sier han.

Hetland understreker at det blir tatt hensyn til løpernes individuelle kapasitet.

– Vi prøver å finne de rette treningsbelastningene for ham. Det er en skikkelig balansegang det første året på landslaget, men Emil er veldig flink til å kjenne hvor mye han kan trene, sier treneren.

Siste nytt

 • Hauge signerte for fem år med Milan

  Jens Petter Hauge har signert en femårskontrakt med den italienske storklubben AC Milan. Både Milan og Bodø/Glimt bekrefter dette på sine nettsider. 20-åringen reiste ned til Milano tirsdag og fullførte de medisinske testene onsdag.

  – Det føles veldig bra, og ikke minst veldig riktig, forteller Hauge til Glimts nettside.

  – Jeg håper å få et internasjonalt nivå på spillet mitt. Jeg føler at jeg kommer inn i en gruppe hvor jeg har noe jeg kan bidra med. Det er en gruppe som er veldig lik Glimt sin, og jeg gleder meg veldig til å starte.

  Dermed blir Hauge lagkamerat med blant annet Zlatan Ibrahimovic. Ryktene om at storklubben var interessert i den nå tidligere Glimt-spilleren, startet etter kvalifiseringskampen i Europaligaen, da Bodø/Glimt møtte den italienske klubben på San Siro. Milan skriver på sine nettsider at Hauge får draktnummer 15.

  Laster Twitter-innhold
 • Sykdom satt en stopper for Moen

  Sondre Nordstad Moen hadde egentlig planer om forbedre sin norske maratonrekord i London søndag, men sykdom har satt en stopper for optimale forberedelser.

  – Jeg var forkjølet i to uker med feber, tette bihuler og sår hals – men det var ikke covid, bare en vanlig høstforkjølelse, sier Moen til NTB.

  Moen forteller at han ikke har løpt så mange maratonøkter og at kroppen ikke har vært like mottakelig for hardt trening. Men torsdag går turen til London, der feltet kun består av eliteløpere.

  Sondre Nordstad Moen
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Usikkerhet før mesterligatrekning

  Torsdag er det trekning til gruppespillet i mesterligaen, men fremdeles er det mye som er uklart. Den største usikkerheten handler om gjennomføringen av gruppespillet, altså om kampene lar seg gjennomføre på de arenaene de blir satt opp på.

  Karantenereglene i de ulike landene kan nemlig gjøre det vanskelig for lagene å fritt krysse landegrensene. Dersom en kamp ikke lar seg spille på det oppsatte stedet, så har hjemmelaget ansvaret for å finne en alternativ arena.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Richard Heathcote / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal