Fikk krav om å prestere bedre: – Ellers blir det hjemreise på mandag

ANTERSELVA/OSLO (NRK): VM henger i en tynn tråd for Henrik L'Abée-Lund (32) og Erlend Bjøntegaard (28) om de ikke leverer adskillig bedre resultater i Anterselva.

Skiskyting menn 15 km fellesstart

SKJEBNEHELG: Erlend Bjøntegaard og Henrik L'Abée-Lund (i midten av bildet) må bedre resultatene om de skal være med videre.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Denne helgen blir svært avgjørende for dem, sier landslagstrener Siegfried Mazet.

Henrik L'Abée-Lund begynner så smått å få veteranstatus på det norske landslaget. 32-åringen debuterte i verdenscupen i 2010/11-sesongen.

Den første individuelle verdenscupseieren kom imidlertid ikke før 2018 da han endelig kunne innkassere en etterlengtet seier på hjemmebane i Holmenkollen.

Men L'Abée-Lund har ikke greid å følge opp det gode resultatet siden. Kontrasten til jubelen fra Kollen til situasjonen denne sesongen er stor.

– Den er ganske stor. Men jeg har jo troen på det jeg holder på med, ellers hadde jeg ikke vært her, forteller han.

Henrik L'Abée-Lund

MÅ PRESTERE: Henrik L'Abée-Lund.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi må se bedre resultater

Erlend Bjøntegaard har heller ikke greid å følge opp etter OL-opptur og flere gode resultater i verdenscupen i fjor.

Skiskytteren innrømmer at motgangen har vært frustrerende.

– Selvfølgelig, men det er i skiskyting som i alle andre idretter. Det er oppturer og nedturer. Man må lære seg å kjempe på de tunge dagene, også.

Nå forlanger landslagstrener Siegfried Mazet betraktelig bedre resultater av begge under verdenscupen i Anterselva denne uka. Hvis ikke, er både resten av sesongen og VM i fare for skiskytterne.

– Vi må se bedre resultater. Vi må se dem prestere på det nivået vi vet de har inne, sier Mazet rett ut til NRK.

Henrik L'Abée-Lund bekrefter at han har fått klar beskjed om å heve nivået denne helgen om han ønsker å beholde plassen på laget.

– Denne helgen er veldig viktig, jeg har fått noen meldinger om at det må presteres litt. Da er det bare å gjøre det, ellers blir det hjemreise på mandag. Det har jeg ikke lyst til, sier han.

Siegfried Mazet

VIL SE BEDRING: Landslagstrener Siegfried Mazet.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

– Frustrerende

Den erfarne skiskytteren merker økt konkurranse om plassene på laget fra de unge utøverne på IBU-laget. Nivået er høyt og kampen om en plass på verdenscuplaget er stor.

Kommer han ikke med på laget som drar til verdenscupen i USA og Canada, regner han med at VM ryker for hans del.

– Jeg regner med at det er VM-laget som drar dit, det er i hvert fall ikke langt unna. Hvis jeg ikke presterer her og er ute av det laget, så skal det litt til å gå seg inn igjen på et VM-lag uten å gå skirenn, sier L'Abée-Lund.

– Jeg trener for å prestere i VM, men sånn som det er nå er jeg VM-turist.

Både i Oberhof og Rupholding slet Erlend Bjøntegaard med skytingen.

– Jeg er nødt til å vise bedre resultater enn det jeg gjorde der. Nå prøver jeg bare å være fokusert på det jeg skal gjøre. Jeg har jobbet ganske bra på standplass, konkluderer han.

Siste nytt

 • Drømmedebut for Vindheim i Schalkes storseier

  Andreas Vindheim debuterte med et brak for Schalke i 5-0-seieren lørdag kveld. Bergenseren noterte seg for et mål og assist og var også involvert i to andre scoringer.

  Drøyt 20 minutter før slutt kom også Marius Lode inn for Schalke til sin andre kamp etter overgangen fra Bodø/Glimt.

  Vindheim har spilt for Sparta Praha i to og en halv sesong og er på lån i Schalke fram til sommeren med opsjon på kjøp. Han ble solgt til Sparta Praha etter å ha imponert i Malmö. Sesongen før det spilte han i Brann. (NTB)

  Andreas Vindheim
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • X Games: Sølv for Kleveland i slopestyle

  Snowboarder Marcus Kleveland (22) sikret seg nok en medalje i X Games da han tok sølv i slopestyle lørdag kveld.

  – Det føles helt magisk, sier Kleveland i en pressemelding.

  Mark McMorris fra Canada tok gullet foran nordmannen, mens svenske Sven Thorgren fikk bronsemedaljen.

  Ståle Sandbech ble nummer 8, mens Mons Røisland kom på plassen bak.

  Fredag tok Kleveland sitt femte X Games-gull da han gikk til topps i øvelsen knuckle huck. Fridtjof Tischendorf tok da sølvet.

  Kleveland var likevel godt fornøyd med sølv lørdag, forteller han til NRK. Etter X Games går turen til Kina og OL i Beijing.

  – Men nå skal jeg hjem til Dombås for å hvile, sier han.

  Friskikjører Johanne Killi (24) havnet på den sure 4.-plassen i kvinnenes konkurranse tidligere på dagen lørdag. Killi endte på 7.-plass i big air-konkurransen i Aspen fredag.

  Marcus Kleveland
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • City med sjeldent poengtap

  Manchester City måtte til slutt ta til takke med 1-1 borte mot Southampton i Premier League lørdag. Dermed røk rekken på tolv ligaseirer på rad for de lyseblå.

  Kyle Walker-Peters ga City en kalddusj tidlig i 1. omgang da han på vakkert vis tuppet ballen i mål. Den ledelsen holdt inn til pause, men derfra og ut handlet alt om Manchester City. Det selv om det ikke var synlig på måltavla til slutt. Aymeric Laportes utligning ble omgangens eneste mål.

  City kjørte på etter utligningen, men stolpen sto i veien for laget ved flere anledninger. De lyseblå beleiret sekstenmeteren til vertene, og Southampton så lenge sluttkjørte ut i kampen om et svært sterkt poeng. Vertene holdt ut og sikret poenget.

  City har 57 poeng på 23 kamper og har tolv poeng ned til Liverpool på 2.-plass foran de rødes oppgjør mot Crystal Palace søndag ettermiddag.

  Premier League - Southampton v Manchester City
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal