Hopp til innhold

Fiaskohopp felte storfavoritt Granerud: – Jeg skjønte ikke hva som skjedde

OBERSTDORF (NRK): Halvor Egner Granerud ødela gullsjansene etter et unormalt kort hopp i første omgang. Det var han ikke spesielt fornøyd med, og avskriver at han «aldri» leverer når det gjelder som mest.

Halvor Egner Granerud etter fjerdeplass i VM 2021

FORTVILET: Halvor Egner Granerud etter fjerdeplass i normalbakke i VM.

Foto: Lise Åserud / NTB

Halvor Egner Granerud var veldig nære å ta sin første VM-medalje, men lørdagens første hopp var av det unaturlige slaget.

– Det er kjipt. Det første hoppet er ikke godt nok. Og da får man som fortjent. Det var fortvilende, sier Granerud som endte på fjerdeplass.

Polske Piotr Zyla leverte både i første- og andre omgang, og dermed tok gullet.

– Rotete, stygt og kort

– Det viser bare at han er menneske, han også, sa sportssjef Clas-Brede Bråthen om Halvor Egner Granerud da han skuffet med sitt første hopp i normalbakken i Oberstdorf.

Alle de største medaljefavorittene fikk det ikke til å stemme i første omgang, og fortsatte å slite i andre omgang. Først feilet polske Kamil Stoch med sitt hopp på 96 meter, før Markus Eisenbichler fulgte opp med enda et kort hopp.

Heller ikke Granerud klarte å levere en god prestasjon.

Halvor Egner Granerud normalbakke Oberstdorf 2021

SKUFFET: Halvor Egner Granerud.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg var nok litt ivrig og hard, det kom bakvind. Det ble både rotete, stygt og kort, sier Granerud om hoppet sitt.

Rett etter hoppet nektet Granerud å stoppe for å gi en kommentar til journalistene.

– Hva tenkte du da?

– Jeg tenkte at det hadde vært kjipt å stå her nede. Hoppet var ræva, egentlig.

Hopptrener Aleksander Stöckl mener det var førstehoppet som ødela videre sjanser for Granerud.

– Det er førstehoppet som tar ham ut av muligheten til å kjempe om medaljer. Den første runden så klarer han ikke å gjennomføre et teknisk godt skihopp, dessverre, sier Stöckl til NRK.

Se hoppet som ødela for Granerud.

Mangler gullmedaljer

Til tross for at Granerud var gullfavoritt, har de virkelig store individuelle plasseringene latt vente på seg i store mesterskap, både i VM i skiflyging og i hoppuka. Denne gangen måtte han ta til takke med fjerdeplass, etter at slovenske Anse Lanizek, tyske Karl Geiger og polske Piotr Zyla var bedre denne gangen.

Det var ikke Granerud spesielt fornøyd med.

– Jeg synes det er dårlig. Det er vel sjelden det har vært noen som har vært veldig fornøyd i et VM med en fjerdeplass. Det er kjedelig, for det er helt uvesentlig, sier han.

– Er det noe spesielt med mesterskap?

– Det er en vanskelig bakke å vinne i, det her. Og det er mye rart som kan skje, og man blir hardt straffet om man gjør en liten feil, og det gjorde jeg dessverre i dag, konkluderer Granerud.

Aleksander Stöckl tror nok at nervene spilte litt ekstra inn.

Hoppuka 2020 / 2021

VANSKELIG: Aleksander Stöckl mener marginene må spille på lag for å vinne.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Når du er i form, så er det fortsatt vanskelig å vinne VM eller vinne medalje. Jeg tror nok at det var mye spenning i det. Det er et tegn når trykket er mer offensivt og litt for hardt, og du ikke treffer helt på hoppkanten, sier treneren og utdyper:

– Det er ofte et tegn på at du ikke er hundre prosent fokusert på arbeidsoppgavene, og da er det nok nervøsitet, eller det at det faktisk er et tellende hopp for medalje, som gjør at det blir vanskeligere.

Sportssjef Clas Brede Bråthen avskriver påstanden om at han ikke leverer i mesterskap.

– I skiflygning så ble han jo nummer to, da. Og var veldig nær ved å vinne. Han var med og vant gull i lagkonkurransen med enormt sterk åpning. Så jeg tenker at Halvor er en fryktelig god skihopper. Han fikk ikke ut to gode hopp i dag, sier Bråthen til NRK.

Han vil ikke spekulere i hvorfor han ikke har fått det til, til nå.

– Å drive og spekulere frem og tilbake om hvorfor det skjedde, det fører oss ikke videre. Vi vet hva som skal til for å få til to gode hopp, og det får vi jobbe med å få til.

Robert Johansson ble nummer seks, Daniel-André Tande ble nummer ni og Marius Lindvik ble nummer 14.

Se Graneruds andre hopp her.

Siste nytt

  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

    Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

    – Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

    Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

    For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

    Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

    Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

    8XyRO3I6Vyo
    Foto: AFP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal