Solskjærs menn leverte festfotball: – En god prestasjon

(NRK/NTB) Manchester United leverte festfotball og slo Partizan Beograd 3–0 etter et praktmål fra Anthony Martial. Dermed er Ole Gunnar Solskjær klar for cupspillet i Europaligaen.

Europa League - Group L - Manchester United v Partizan Belgrade

KLASSE: Marcus Rashford og United viste klasse mot Partizan.

– Det var stort å se så mange smilende fjes. Vi kunne ha scora flere mål, men det var en god prestasjon, og vi er henrykt over å være kvalifisert for cupspillet, sa Solskjær.

Han fikk ein etterlengtet og tiltrengt opptur foran hjemmesupporterne på Old Trafford da laget hans tok tilbake førsteplassen AZ Alkmaar hadde lånt i noen timer.

Solskjær

SMILTE: Ole Gunnar Solskjær kunne smile etter kampen mot Partizan.

– Vi får tre poeng og er videre i gruppen. Det er kjekt. Det er bra måten vi går inn i kampen på. De slapp ned skuldrene og tok litt sjanser, sa en fornøyd Solskjær til TV 2 etter kampen.

Selv om han mener at det også henger sammen med motstanderen de møtte.

– Jeg synes vi tok vare på de rommene vi fikk. Så er vi ikke like nøyaktige i avslutningen. Men vi skårer tre mål og slipper ikke inn mål, så da kan vi ikke klage, legger han til.

Praktmål

Mason Greenwood scoret ledermålet i det 22. minutt, men det var Martials mål 11 minutter senere som stjal showet og satte publikum i festhumør.

PRAKTMÅL: Anthony Martial levert et praktmål.

Greenwood blokkerte venstreback Slobodan Urosevics klareringsforsøk, og ballen spratt til Martial, som med sin første berøring lurte ballen forbi midtstopper Starhinja Pavlovic. Med sin neste driblet han av den andre stopperen Bojan Ostojic. Den tredje holdt ballen unna Pavlovic, som desperat prøvde å takle, mens den fjerde berøringen listet ballen forbi keeper Vladimir Stojkovic.

Partizan-spillerne var som portene i målhenget når Henrik Kristoffersen i sin beste form er på vei mot slalåmseier.

Pent av Rashford

Dårligere var heller ikke de andre United-spillerne. Marcus Rashford har slitt med scoringsformen den siste tiden, men han gjorde det meste av jobben da hjemmelaget tok ledelsen. Han vendte opp og trakk på seg halve Partizan-forsvaret før han slo en åpnende pasning til Greenwood på motsatt side av feltet.

18-åringen vendte bort Urosevic og så ut til å skulle skyte i lengste hjørne, men plasserte i stedet ballen smart og utakbart ved nærmeste stolpe.

Laster Twitter-innhold

Fem minutter ut i 2. omgang skulle også Rashford få sin scoring, og igjen på vakkert vis. Etter et United-angrep på høyresiden ble ballen spilt over til kaptein Ashley Young, som trillet den innover på banen til Rashford. Han fikk fulltreff med venstre og så ballen forsvinne snorrett inn i krysset.

– Jeg synes vi spisser gjorde det bra i dag. Vi spilte godt sammen, og vi scoret alle tre. Det er vi veldig fornøyd med, sa Rashford etter kampen.

Holder nullen

Manchester United har fortsatt ikke sluppet inn mål i Europaligaen i høst. Partizan, som slo ut Molde i avgjørende kvalifiseringsrunde med 3–2 sammenlagt, greide ikke å sprekke nullen.

Seieren gjør at United er med i cupspillet på nyåret uansett utfall av de to siste kampene, men laget vil nok gjerne sikre førsteplassen. Uansett utfall av bortekampen mot Astana om tre uker (dit klubben betaler tur for supportere som ble rammet av Thomas Cook-konkursen) går det i orden med hjemmeseier mot AZ Alkmaar i desember.

Den gode følelsen fra torsdagens kamp kan kanskje gi selvtillit også for seriekampene som venter. Brighton er motstander søndag i siste kamp før landslagspausen.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)