Hopp til innhold

Farah holdt på å snuble fra VM-gull

BEIJING/OSLO (NRK): Overlegne Mo Farah (32) befestet sin posisjon som distansekongen, men briten var millimeter unna å falle fra tronen.

Mofara uslåelig på10.000-meteren

SUVEREN: Mo Farrah Han beholder tittelen som regjerende verdensmester på 10.000-meter.

– Oi, det er dramatisk! Han er jo millimeter unna å falle her, utbrøt NRKs friidrettskommentator Jann Post da Farah nesten gikk ned i den første svingen i finalerunden.

Se nestenfallet her:

Her snubler Mo Farah

– Vært ett tøft år

Men Farah fant balansen like raskt igjen, selv om han ble jaget av en gulltørst, kenyansk trio. Geoffrey Kipsang Kamworor, Paul Kipngetich Tanui og Bedan Karoki Muchiri ga Farah kamp til døra, men det endte med henholdsvis sølv, bronse og 4.-plass for utfordrerne.

Farah vant med tiden 27:01.13 – 63 hundredeler foran sølvvinneren.

– Det var godt å komme hit og vinne i dag, og være den første som vinner en gullmedalje på akkurat denne banen, sa en smilende Mo Farah til NRK etter seieren.

Langdistanseløperen la ikke skjul på at det smakte ekstra godt med ett VM-gull etter det han selv betegner som sin tøffeste periode noensinne.

– Dette betyr veldig mye for meg. Det har vært ett tøft år, så det var viktig å komme hit og vinne.

Kan ta utrolig trippel

32-åringen vant 10.000 meter og 5000 meter både i London-OL og 2013-VM, og briten har som mål å kopiere bragden nok en gang i Beijing.

Mo Farah er ett løp unna å være første som vinner langdistanse-dobbelen i to VM på rad.

– Jeg har ikke begynt å tenke på 5000-meteren ennå. Jeg har fortsatt noen dager før jeg trenger det, avsluttet Farah før han gir en tommel opp til kameraet.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Sæter mister sesongstarten

  Rosenborg-spiss Ole Sæter har fått en muskelskade og vil miste starten av årets sesong i Eliteserien. Han vil være ute til midten av mai, skriver Rosenborg.

  – Det er veldig kjipt, men skader er dessverre en del av fotballen. Det eneste jeg kan gjøre er å jobben knallhardt for å å komme tilbake så raskt som mulig, sier Sæter i pressemeldingen.

  Spissen måtte ut med skade i treningskampen mot Haugesund søndag, som endte 0-0. Trønderen scoret 14 mål i Eliteserien for Rosenborg forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2022: Rosenborg - Lillestrøm (3-1)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Välbe langet ut mot IOC: – Jeg er imot en nøytral status

  Russlands skipresident Jelena Välbe er ikke interessert i å delta under nøytralt flagg og reagerer mot Den internasjonale olympiske komités (IOC) uttalelse. Det skriver NTB.

  – Jeg vil ikke engang diskutere! Jeg er kategorisk imot den nøytrale statusen, spesielt siden det er mange tillegg, sa Välbe ifølge Championat.

  Hun ramset opp en rekke kriterier, blant annet at man ikke må være knyttet til det russiske militæret og at man ikke har deltatt på Putins «Z-fest».

  Tirsdag ble det klart at IOC anbefaler at russiske og belarusiske utøvere kan delta i internasjonale idrettskonkurranser under nøytralt flagg, men vil vente med å avgjøre om de får delta i OL i 2024.

  – IOC prøver nok en gang å flytte alt over på de forskjellige forbundene, mens de tilsynelatende allerede har sendt dem instruksjoner. Min mening: vi trenger ikke deres internasjonale konkurranser under slike forhold, sa Välbe.

  IOCs tyske president Thomas Bach sa tirsdag at Den internasjonale olympiske komité (IOC) har sendt anbefalinger til internasjonale idrettsforbund om retur for russiske og belarusiske utøvere internasjonale idrettskonkurranser under nøytralt flagg.

  Samtidig gjorde han det klart at IOC ikke har gjort vurderinger rundt om russere og belarusere skal få delta i OL i Paris i 2024.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Messi feiret sitt 100. landslagsmål med hattrick

  I løpet av 17 minutter scoret Lionel Messi tre mål mot Curaçao i 7-0-seieren natt til onsdag. Det sendte han opp på 100 mål i den argentinske landslagstrøya.

  Den sju ganger Ballon d'Or-vinneren åpnet målfesten etter bare 20 minutter.

  Knappe femten minutter senere gjorde den 35 år gamle magikeren 3-0, før han fullførte hattricket sitt fire minutter senere da han la på til 5–0.

  Nicolás González, Enzo Fernández, Ángel Di María og Gonzalo Montiel noterte seg også på scoringslisten.

  Messis 100. landslagsmål kommer 17 år etter at han gjorde sitt første mål for Argentina i et 2-3-tap mot Kroatia i mars 2006.

  Tirsdagens hat-trick var Messis sjuende for Argentina.

  Messi har scoret flere mål for det argentinske landslaget enn de to neste på listen til sammen.

  Gabriel Batistuta endte karrieren på 56 mål for Argentina, mens Sergio Agüero nådde 41 mål før han måtte legge opp i desember på grunn av hjerteproblemer.

  På listen over de mest scorende landslagsspillerne gjennom tidene er Messi fortsatt nummer tre. Cristiano Ronaldo ligger på førsteplass med 122 mål for Portugal, mens Ali Daei er nummer to med 109 mål for Iran. (NTB)

  Argentina Curacao Soccer
  Foto: Nicolas Aguilera / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste