NRK Meny
Normal

Farah holdt på å snuble fra VM-gull

BEIJING/OSLO (NRK): Overlegne Mo Farah (32) befestet sin posisjon som distansekongen, men briten var millimeter unna å falle fra tronen.

Mofara uslåelig på10.000-meteren

SUVEREN: Mo Farrah Han beholder tittelen som regjerende verdensmester på 10.000-meter.

– Oi, det er dramatisk! Han er jo millimeter unna å falle her, utbrøt NRKs friidrettskommentator Jann Post da Farah nesten gikk ned i den første svingen i finalerunden.

Se nestenfallet her:

Her snubler Mo Farah

– Vært ett tøft år

Men Farah fant balansen like raskt igjen, selv om han ble jaget av en gulltørst, kenyansk trio. Geoffrey Kipsang Kamworor, Paul Kipngetich Tanui og Bedan Karoki Muchiri ga Farah kamp til døra, men det endte med henholdsvis sølv, bronse og 4.-plass for utfordrerne.

Farah vant med tiden 27:01.13 – 63 hundredeler foran sølvvinneren.

– Det var godt å komme hit og vinne i dag, og være den første som vinner en gullmedalje på akkurat denne banen, sa en smilende Mo Farah til NRK etter seieren.

Langdistanseløperen la ikke skjul på at det smakte ekstra godt med ett VM-gull etter det han selv betegner som sin tøffeste periode noensinne.

– Dette betyr veldig mye for meg. Det har vært ett tøft år, så det var viktig å komme hit og vinne.

Kan ta utrolig trippel

32-åringen vant 10.000 meter og 5000 meter både i London-OL og 2013-VM, og briten har som mål å kopiere bragden nok en gang i Beijing.

Mo Farah er ett løp unna å være første som vinner langdistanse-dobbelen i to VM på rad.

– Jeg har ikke begynt å tenke på 5000-meteren ennå. Jeg har fortsatt noen dager før jeg trenger det, avsluttet Farah før han gir en tommel opp til kameraet.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal