NRK Meny

Farah holdt på å snuble fra VM-gull

BEIJING/OSLO (NRK): Overlegne Mo Farah (32) befestet sin posisjon som distansekongen, men briten var millimeter unna å falle fra tronen.

Mofara uslåelig på10.000-meteren

SUVEREN: Mo Farrah Han beholder tittelen som regjerende verdensmester på 10.000-meter.

Sindre Murtnes
Journalist i Oslo
Journalist i Beijing
Signe Opsal byline
Journalist i Oslo

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Oi, det er dramatisk! Han er jo millimeter unna å falle her, utbrøt NRKs friidrettskommentator Jann Post da Farah nesten gikk ned i den første svingen i finalerunden.

Se nestenfallet her:

Her snubler Mo Farah

– Vært ett tøft år

Men Farah fant balansen like raskt igjen, selv om han ble jaget av en gulltørst, kenyansk trio. Geoffrey Kipsang Kamworor, Paul Kipngetich Tanui og Bedan Karoki Muchiri ga Farah kamp til døra, men det endte med henholdsvis sølv, bronse og 4.-plass for utfordrerne.

Farah vant med tiden 27:01.13 – 63 hundredeler foran sølvvinneren.

– Det var godt å komme hit og vinne i dag, og være den første som vinner en gullmedalje på akkurat denne banen, sa en smilende Mo Farah til NRK etter seieren.

Langdistanseløperen la ikke skjul på at det smakte ekstra godt med ett VM-gull etter det han selv betegner som sin tøffeste periode noensinne.

– Dette betyr veldig mye for meg. Det har vært ett tøft år, så det var viktig å komme hit og vinne.

Kan ta utrolig trippel

32-åringen vant 10.000 meter og 5000 meter både i London-OL og 2013-VM, og briten har som mål å kopiere bragden nok en gang i Beijing.

Mo Farah er ett løp unna å være første som vinner langdistanse-dobbelen i to VM på rad.

– Jeg har ikke begynt å tenke på 5000-meteren ennå. Jeg har fortsatt noen dager før jeg trenger det, avsluttet Farah før han gir en tommel opp til kameraet.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal