Hopp til innhold

Fikk råd av Schumacher – nå ligger storlagene langflate etter nordmannen

Dennis Hauger fortsette å imponere i Formel 3. Om det fortsetter slik, havner han trolig på nest øverste nivå i Formel-sirkuset.

Dennis Hauger Challenge

BEST I KLASSEN: Dennis Haugers ledelse i Formel 3 virker uoverkommelig for konkurrentene.

Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen

– Det har vært en god helg for å si det mildt.

Slik oppsummerer Dennis Hauger helga i Budapest, hvor han igjen var best totalt, tok en ny seier og økte ledelsen i sammendraget i Formel 3. Han har nå 152 poeng, og er blant de heteste navnene i juniorklassene til Formel 1.

– Det er en lang sesong igjen og jeg må fortsette å jobbe hardt der jeg er og forberede meg så godt som mulig med teamet framover, men det er en god følelse å komme inn i pausen med slike marginer, sier Hauger til NRK.

Med fire av syv løpshelger i boks virker Haugers ledelse å være utilnærmelig for konkurrentene. Dermed tyder det aller meste på at Hauger vil få sjansen på nivået under Formel 1 fra neste sesong.

Dennis Hauger

HERJER: Dennis Hauger har vært den klart beste i Formel 3 så langt denne sesongen.

Foto: Lluis Gene / AFP

Sportssjef i Norges Bilsportforbund, og Formel 1-kommentator hos Viasat, Atle Gulbrandsen, mener det vil være en helt unik mulighet for norsk motorsport og håpet om en nordmann i Formel 1.

– Det hadde betydd mye. Vi har hatt et par nordmenn i klassen under Formel 1 tidligere, men ingen har vært i noen toppteam og kjempet helt i toppen. Det vil trolig Dennis gjøre. Hvis han får sjansen i Formel 2 neste år så tror jeg at han vil kjempe blant de beste der også. Det vil bare øke interessen for Dennis og Formel 1 ytterligere, mener Gulbrandsen.

Vil fortsette hos Prema

Hver sesong byttes omkring halvparten av kjørerne i Formel 2 ut. Dermed åpner det seg mange ledige seter for nye førere. Med sine overlegne prestasjoner i Formel 3 mangler det ikke på tilbud for Hauger. 18-åringen vil ikke si noe om hvilket lag han helst vil kjøre for, men er fullt klar over interessen.

– Vi jobber selvfølgelig mot fremtiden og jeg har folk rundt meg som er på det. Jeg går for mesterskap i år, så tar vi det etter det, smiler Hauger.

– Både ditt eget lag, og flere av de andre lagene, ligger nærsmest langflate etter deg. Hvordan er det?

– Det er selvfølgelig gøy. Det viser at jeg gjør noe riktig, men det kan endre seg på et blunk om det går dårlig, så jeg må bare fortsette å jobbe der jeg er, sier Prema-føreren.

Dennis Hauger Challenge

RED BULL-PROFIL: Dennis Hauger er en del av Red Bulls juniorer, noe som kan spille inn i hans fremtid.

Foto: Cicilie S. Andersen / NRK

En av personene i teamet rundt Hauger er hans manager Harald Huysman. Han legger ikke skjul på at samarbeidet med Prema er noe de gjerne kan tenke seg også i Formel 2 neste år.

– Det er ganske åpenbart at Prema er førstevalget vårt ettersom de jobber så godt sammen og oppnår så gode resultater. De forstår hva slags bil han trenger og hans behov kjøremessig. Det har vist seg å være en perfekt match, sier Huysman.

– Det er noe som heter don’t change a winning team, fortsetter Huysman.

Lagsjef i Prema Racing, René Rosin, er klar på at han vil fortsette samarbeidet.

– Vi ønsker definitivt å ha med oss Dennis videre. Vårt mål er hele tiden å utvikle førere som kan gå den stigen og utvikle seg som Prema-førere, sier Rosin til NRK.

Dennis Hauger

HERJER: Dennis Hauger har vært best av alle i Formel 3 denne sesongen.

Foto: Cicilie S. Andersen / NRk

Nivåskifte kan by på problemer

Den største utfordringen er trolig Haugers status som Red Bull-junior. Mens Prema i stor grad har hatt et tett forhold til Ferrari, og flere av deres største stjerner har kjørt for dem, er Red Bull tettere knyttet mot lagene Hitech og Carlin.

Red Bull vil trolig foretrekke nordmannen i et av disse lagene. En annen utfordring der er at Hauger har dårlig erfaring med Hitech, hvor han hadde sin svakeste sesong da han kjørte for dem i 2020.

– For vår del er det ikke noe problem å samarbeide med Red Bull. Vi har gjort det før med suksess i 2016 da vi hadde Pierre Gasly i Formel 2 og han vant mesterskapet. Vi samarbeider gjerne med alle Formel 1-lag, sier Rosin.

Gulbrandsen mener det vil være en stor fordel for Hauger å kunne fortsette med suksessoppskriften fra årets sesong.

Atle Gulbrandsen

KOMMENTATOR: Atle Gulbrandsen kommenterer motorsport for Viasport.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Jeg tror det er veldig viktig at Dennis får muligheten til å kjøre for Prema også i Formel 2, som er det laget han kjører for i Formel 3, for det samarbeidet fungerer utrolig godt. Det er et veldig godt team, sier Gulbrandsen, som er sportssjef for Hauger på det norske landslaget.

Råd fra Schumacher

Hauger forteller at rådgiver i Red Bull, Helmut Marko, følger godt med på det han gjør. Men selv om Marko har lang erfaring innen motorsport, så er det ikke nødvendigvis tips han kommer med. Det blir heller et spark i baken for at han skal yte sitt aller beste.

– Helmut er veldig rett fram-type som sier det han mener. Han kommer vel heller med litt press enn tips, men det legger jeg bare til siden, for han er en type som liker å presse på juniorene sine. Jeg tenker ikke så mye på det, jeg har bare holdt hodet kaldt og jobbet med mitt, sier Hauger.

Han kjenner også godt til Mick Schumacher, som har gått en lignende vei som Hauger. I fjor var han fører for Prema i Formel 2. Nå kjører legendesønnen for Haas i Formel 1.

– Jeg har hatt litt kontakt med Helmut, også snakket jeg litt med Mick Schumacher og han har gitt meg noen tips. Det har vært veldig motiverende og lærerikt, så det har jeg tatt med meg. Det har hjulpet meg, så jeg tar med meg alt av kunnskap jeg kan, forteller Hauger.

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal