NRK Meny
Normal

Falla forklarer smellen: – Høres ut som en dårlig unnskyldning

QUEBEC (NRK): Maiken Caspersen Falla har funnet ut hvorfor det gikk galt i Drammen. Likevel er hun stresset før sprintcupen skal avgjøres.

Maiken Caspersen Falla Og Ingvild Flugstad Østberg

KLAR FOR KULE: Bare maks uflaks kan ta fra Maiken Caspersen Falla (t.h.) en ny sammenlagtseier i sprintcupen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Hun var storfavoritt – og en 22. plass på hjemmebane i Drammen hadde holdt til å avgjøre sprintverdenscupen.

I stedet røk Maiken Caspersen Falla ut i prologen. Dermed har hun et visst press foran fredagens sprint i Quebec, som innleder minitouren og samtidig avslutter sprintsesongen.

Ryker Falla i prologen igjen, kan svenske Stina Nilsson rappe krystallkula. Falla leder med 42 poeng. Seier gir 50.

– Man blir litt stresset av det. Jeg pleier ikke ryke ut av en prolog, men det er alltid en mulighet for det, sier Falla til NRK.

Trodde hun hadde staket

Det som skjedde på hjemmebane, var et paradoks. For etter å ha kommet hjem fra VM i Falun med tre gullmedaljer, følte hun seg motivert og i form. Så gikk det galt.

Nå tror Falla hun vet hvorfor.

– Jeg gjorde noen justeringer på skiene som kanskje ikke var helt riktig. Og så tror jeg at jeg mistet litt fokus av de stakefrie sonene. Jeg begynte å tenke på om jeg hadde staket i stakefri sone, og da tror jeg at jeg tok i litt for dårlig over toppen. Det høres ut som en dårlig unnskyldning, men det er veldig lite som skal til. Jeg mistet rett og slett litt fokus, erkjenner hun.

– Hvilke justeringer gjorde du på skiene?

– Jeg satte fram bindingen ett hakk, så jeg lurer på om jeg fikk litt dårlig glid på grunn av det. Og når jeg i tillegg tar i dårlig over toppen, så ser jeg på glidstrekka at jeg hadde dårlig fart. Det er små marginer, påpeker hun.

Canada Cross Country Skiing World Cup Finn Haagen Krogh

VERDENS BESTE: Maiken Caspersen Falla løftet sin første krystallkule i Quebec for et år siden. Nå er hun tilbake og klar for å gjøre det samme.

Foto: Jacques Boissinot / Ap

Kan senke skuldrene

Det er uansett veldig mye som må galt for at Falla ikke skal vinne sprintverdenscupen for andre år på rad. Er hun blant de 22 beste, er det ingen tvil. Og selv om Falla skulle bli slått ut i prologen igjen, må Stina Nilsson vinne for å gå forbi.

Falla gleder seg til å få den definitive avklaringen.

– Da kan du kanskje se at skuldrene kommer til å synke litt ned og bli mer avslappa, for da er det bare å cruise inn. De to siste distansene i minitiuren er i utgangspunktet distanser om passer meg veldig bra med en fellesstart og en jaktstart. Får jeg noen å gå med så klarer jeg å ta ut mitt beste. Jeg må bare bli ferdig med sprinten, så skal det bli veldig godt, smiler verdens beste sprinter.

Norge ligger for øvrig an til å vinne alle de seks verdenscupene i langrenn:

 • Martin Johnsrud Sundby har allerede vunnet både totalcupen og distansecupen for menn.
 • Heidi Weng har allerede vunnet distansecupen for kvinner.
 • Heidi Weng leder også totalcupen med 300 poeng. Det betyr at finske Krista Pärmäkoski må vinne minitouren i Quebec, samtidig som Weng ikke sanker så mye som 50 poeng.
 • Maiken Caspersen Falla leder sprintcupen for kvinner med 42 poeng.
 • Johannes Høsflot Klæbo leder sprintcupen for menn med 38 poeng.

Siste nytt

 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin